افزایش 10 درصدی نرخ خرید تضمینی برق نیروگاههای تولید پراکنده
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از پاون، رضا میرزازاده حسینی با اعلام این خبر گفت: تاکنون حدود 7400 مگاوات موافقتنامه احداث نیروگاه در سراسر کشور صادر شده که حدود 4 هزار مگاوات آن منجر به صدور پروانه احداث شده و این بدین معناست که زمین، وضعیت گازرسانی و طرح اتصال به شبکه این نیروگاهها مشخص شده است.
وی با بیان اینکه از این میزان حدود 2800 مگاوات به قرارداد خرید تضمینی برق تبدیل شده است، گفت: هماکنون 650 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده به بهرهبرداری رسیده که 70 مگاوات آن امسال به شبکه سراسری پیوست.
وی اظهار کرد: در سال جاری حدود 1160 مگاوات موافقتنامه جدید صادر شده و حدود 270 مگاوات نیز قرارداد خرید تضمینی برق منعقد شده است.
مجری طرح نیروگاههای تولید پراکنده توانیر با تاکید بر اینکه طرحهای نیروگاههای تولیدپراکنده در قالب یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی مطرح و در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تأیید شده است، گفت: تعهد وزارت نیرو در این زمینه بهرهبرداری از 300 مگاوات نیروگاههای تولید پراکنده در سال 95 است که تاکنون 70 مگاوات آن وارد مدار شده است.
وی افزود: تجهیزات و امکانات لازم در ساختگاه سایر نیروگاهها مستقر هستند و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته به اهداف مورد نظر تا پایان سال جاری میرسیم.
میرزازاده حسینی گفت: سال گذشته به ازای هر کیلووات ساعت انرژی تولیدی این نیروگاهها با قیمت 900 ریال خریداری میشد که در سال جاری این رقم به 996 ریال به ازای هر کیلووات ساعت انرژی افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه قرارداد خرید تضمینی برق در صورتی منعقد میشود که مالکان از مولدهای نو و راندمان بالا استفاده کنند، گفت: با افزایش راندمان که ازطریق تبدیل نیروگاههای تولید پراکنده به سامانههای تولید برق و حرارت به صورت همزمان (CHP) صورت میگیرد، تا 20 درصد نرخ خرید برق افزایش مییابد؛ به عبارت دیگر متناسب با بازیافت حرارت تا سقف 20 درصد نرخ خرید تضمینی افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس تمهیدات صورت گرفته از سال گذشته صدور مجوزها و قراردادهای خرید تضمینی نیروگاههای تولیدپراکنده به برقهای منطقهای و شرکتهای توزیع تفویض شده و متقاضیان میتوانند با مراجعه به شرکت توزیع منطقه مورد نظر نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.
انتهای پیام/