صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خواستار شد

واگذاری کامل فرایند جذب اعضای هیات علمی به دانشگاه آزاد اسلامی/ قضاوت ها درباره دانشگاه با سایر دانشگاه‌های غیر دولتی یکسان باشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تغییر مسیر این دانشگاه را از توسعه کمی به سمت توسعه کیفی یادآوری کرد و خبر داد دانشگاه آزاد اسلامی در فراخوان جدید جذب هیات علمی 4هزار استاد را جذب خواهد کرد.
کد خبر : 115896

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا دکتر حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی در همایش تبیین سیاست ها و شیوه های بررسی صلاحیت‌های عمومی اعضای هیات علمی که صبح امروز در سازمان مرکزی برگزار شد، گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی در سه دهه گذشته با توجه به نیاز کشور به توسعه آموزش عالی هدف خود را بر توسعه کمی متمرکز ساخته بود، اما در چند سال اخیر سعی کرده تا با تحول برنامه ای به توسعه کیفی دست یابد.»


میرزاده یادآوری کرد توسعه کیفی در دهه چهارم حیات دانشگاه آزاد اسلامی جزو اصول و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد. او افزود: «این دانشگاه با بهره‌گیری از مشورت فرهیختگان کشور در قالب شوراهای راهبردی و هیات‌های امنای استانی سعی کرده به این مهم دست یابد. البته نتایج برنامه‌ها در قالب دستاوردهای جدید این دانشگاه کاملا مشهود است.»


رییس دانشگاه آزاد اسلامی، عامل توسعه در هر جامعه‌ای را نیروی انسانی متخصص دانست و گفت: «پیش از انقلاب، کشور ایران از جایگاه علمی مناسبی در میان سایر کشورها برخوردار نبود. خوشبختانه پس از انقلاب از آنجایی که توجه به علم از سیاست‌های نظام و آموزه‌های اسلام بود به شدت مورد توجه دولت‌های قبلی گرفت و ایران توانست به جایگاه شانزدهم تولید علم در میان کشورهای دنیا دست یابد.»


میرزاده گفت: «بررسی کشورهای پیشرفته نشان می‌دهد یکی از عوامل موفقیت آن‌ها وجود افرادی است که دارای تحصیلات عالیه هستند. به طور مثال در برخی از این کشورها حدود 50درصد جمعیت در دانشگاه تحصیل کرده‌اند. در ایران نیز این عدد که پیش از انقلاب کمتر از یک‌درصد بود در حال حاضر به حدود 15 درصد افزایش یافته است.»


او به اثرات دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی کشور اشاره کرد و گفت: «حدود 50درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است و همین رقم کافی است که نقش این دانشگاه در توسعه علمی کشور را نشان دهیم.»


میرزاده به همکاری 68 هزار عضو هیات علمی تمام وقت و نیمه‌وقت با دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «حضور این تعداد عضو هیات علمی را یکی از سرمایه‌های بزرگ این دانشگاه می‌دانیم؛ چرا که از این طریق می‌توانیم ارتباط با صنعت و خدمات را بیشتر و محکم‌تر کنیم.»


او تاکید کرد استادان باید در دانشگاه حضور تمام‌وقت داشته باشند و گفت: «اگر یک استاد حضور حداکثری در دانشگاه نداشته باشد نمی‌توان بر روی او به عنوان یک استاد دلسوز و معتمد حساب کرد. به همین خاطر دانشگاه آزاد اسلامی سعی کرده از اعضای هیات علمی تمام‌وقت بهره بگیرد.»


دانشگاه آزاد اسلامی فقط 22درصد از فارغ‌التحصیلان خود را جذب کرده است


میرزاده ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی سعی کرده علاوه بر فارغ‌التحصیلان خود از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دیگر نیز به عنوان عضو هیات علمی استفاده کند. طبق آمار، دانشگاه آزاد اسلامی فقط 22درصد از فارغ‌التحصیلان خود را جذب کرده است.»


او از اتمام فرایند جذب قطعی 3هزار و 486 عضو هیات علمی از مهرماه 92 تاکنون در دانشگاه آزاد اسلامی خبرداد و گفت: «پرونده 3هزار و 552 عضو هیات علمی دیگر نیز در دست بررسی است. همچنین در فراخوان جدیدی که به زودی اعلام می‌شود، براساس نیاز واحدها 4هزار عضو هیات علمی دیگر نیز جذب خواهیم کرد.»


رییس دانشگاه آزاد اسلامی از ارتقای 4 هزار عضو هیات علمی در این دانشگاه خبر داد و گفت: «تا پایان سال 95، 15هزار و 36 نفر عضو هیات علمی با مدرک PhD افزوده می‌شود. از سوی دیگر تا پایان سال 96 نیز 4هزار نفر دیگر نیز جذب دانشگاه آزاد اسلامی می‌شوند که با این حساب ان‌شاءالله به وعده خود در خصوص جذب 20 هزار عضو هیات علمی عمل می‌کنیم.»


میرزاده خواستار همکاری بیشتر وزارتخانه‌های علوم و بهداشت با دانشگاه آزاد اسلامی شد و افزود: «در حال حاضر میانگین نسبت استاد به دانشجو در کل کشور یک به 64 است. این در حالی است که این نسبت در دانشگاه آزاد اسلامی با احتساب اعضای هیات علمی تمام‌وقت یک به 48 است. طبق برنامه ششم توسعه دانشگاه، تا پایان سال 99 این نسبت به یک به 37 و در برنامه هفتم دانشگاه تا سال 1404 به یک به 27 خواهد رسید.»


دانشگاه آزاد اسلامی بیش از سایر دانشگاه‌ها زیر ذره‌بین و فشار است


میرزاده گفت: «انتظار ما این است که قضاوت‌ها درباره دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاه‌های غیر دولتی و حتی دولتی به یک شکل باشد. متاسفانه دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دیگر دانشگاه‌ها بیشتر زیر ذره‌بین انتقاد و فشار قرار دارد. در حالی که بسیاری از دانشگاه‌های غیر دولتی از حداقل استانداردهای لازم برای فضا، استاد و ... برخوردار نیستند.»


او ادامه داد: «انصاف ایجاب می‌کند با دانشگاهی که دارای 20میلیون مترمربع فضای آموزشی، 11هزار کارگاه و آزمایشگاه، 68هزار عضو هیات علمی و ... است همکاری بیشتری شود. به همین خاطر از مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌خواهیم کل فرایند جذب اعضای هیات علمی به خود این دانشگاه سپرده شود تا جذب اعضای هیات علمی تسریع شود و وزارت‌های علوم و بهداشت نیز در تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی همانند مصوبات سایر دانشگاه‌های وابسته به خود یا غیردولتی عمل کنند.»


رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «اگر فرایند جذب اعضای هیات عملی تسریع شود، علاوه بر ایجاد اشتغال‌زایی برای جوانان و فارغ‌التحصیلان کشور مانع از خروج بسیاری از نخبگان کشور می‌شویم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر