در هایتک، نانو، بیوتکنولوژی و فناوری هستهای با اروپا همکاری میکنیم
دکتر مجید تختروانچی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: «در گذشته مشکلات متعددی در زمینه همکاریهای علمی با کشورهای دیگر داشتیم که خوشبختانه بخش عمدهای از آن مشکلات رفع شده است. به عنوان مثال بسیاری از دانشجویان ما در برخی از کشورها برای ورود به سطوح بالای علمی در دانشگاهها مشکل داشتند، یا از تحصیل دانشجویان ایرانی در بعضی از رشتهها جلوگیری به عمل میآمد، به علاوه دانشجویان ایرانی مشکلات زیادی درباره صدور روادید داشتند که بعد از برجام بخش عمدهای از این مشکلات حل شد. اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و در حال حاضر این مسائل راحتتر از قبل انجام میشوند.»
او افزود: «وزارت امور خارجه و وزارت علوم ارتباط نزدیکی برای روانسازی همکاریهای علمی با کشورهای دیگر دارند. از طرفی کشورهای مختلف استقبال زیادی از همکاریهای علمی سطح بالا با ایران میکنند، این ظرفیت خوبی است که در گذشته به دلیل تحریمهای ظالمانه نمیتوانستیم از این فرصتها استفاده کنیم.»
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه گفت: «اکنون خوشبختانه این موانع رفع شده است، این را میتوان در هیاتهایی که به ایران میآیند و یا هیاتهای ایرانی که به کشورهای مختلف میروند دید. در حال حاضر زمینههای همکاری، تنها محدود به سطح توافق نمیشود و عملا بسیاری از این همکاریهای مشترک شروع شده است. ما با تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سایر نقاط دنیا پروژههای مشترکی را شروع کردیم، در حالی که در گذشته این امکان وجود نداشت.»
او درباره ترویج ایرانهراسی و اسلامهراسی در بعضی از کشورها گفت: «به خاطر تعاملی که ما با کشورهای مختلف و تعاملی که دانشجویان ما با دانشگاههای بزرگ دنیا دارند، این کشورها به اهداف خود که سرمایهگذاری زیادی نیز بر روی آن انجام دادهاند نخواهند رسید.»
تختروانچی مهمترین همکاریهای علمی و فناورانه ایران با سایر کشورها را در حوزههای هایتک، نانو، بیوتکنولوژی و در زمینه هستهای اعلام کرد و گفت: «این همکاریها اکثرا با کشورهای اروپایی که زمینه همکاری با آنها بیشتر فراهم است انجام میشود و تعداد این قراردادها و همکاریهای مشترک روز به روز در حال افزایش است.»
تختروانچی همچنین در جمع خبرنگاران درباره تهیه لیستی از بدعهدیهای آمریکا درباره برجام و ارجاع آن به هیات نظارت گفت: «این موضوع در جریان است، ما این مسائل را به شکل دقیق بررسی کردیم و گزارشهای لازم را به هیات نظارت فرستادیم. این بررسیها را درباره اقداماتی که طرف مقابل باید انجام میداد اما در انجام آن سستی کرد، ادامه خواهیم داد. هیات نظارت بعد از ارائه گزارشهای ما تصمیم میگیرد که چه برخوردی با آنها انجام دهد، زیرا همانطور که ما تعهدات خود را انجام دادیم، آنها نیز باید تعهدات خود را انجام دهند.»
انتهای پیام/