صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۳ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت (3)

تکذیب آموزش سه روزه سونوگرافی به متخصصان زنان

سخنگوی وزارت بهداشت راجع به مافیای تجهیزات پزشکی، آموزش سه روزه سونوگرافی به متخصصان زنان و زایمان و اخذ مالیات‌های 60 درصدی از حقوق پزشکان توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 115852

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا آموزش سه روزه استفاده از دستگاه‌های سونوگرافی به متخصصان زنان و زایمان صحت دارد یا خیر، اظهار کرد: کمبود رادیولوژیست در شهرستان‌ها داریم بر همین اساس پیش‌بینی‌هایی مبنی بر آموزش تعدادی از متخصصان زنان و زایمان از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی در نظر گرفته شده است که البته باید توجه داشته باشیم به هیچ عنوان این جلسات سه روزه نیست.


وی افزود: زمانی که یک شرکت تجهیزات پزشکی دستگاهی را به کشور وارد می کند یک دوره آموزشی برای استفاده کنندگان از آن دستگاه برگزار می‌کند که شاید سه روزه هم باشد اما این موضوع از نظر وزارت بهداشت اشکالی ندارد زیرا قانون در این رابطه شفاف است. به دلیل محدودیت‌هایی که داریم گاهی نیاز است که پزشکانی غیر از رادیولوژیست‌ها سونوگرافی انجام دهند به عنوان مثال وقتی بیماران اورژانسی به دلیل ترومای شکم به بیمارستان مراجعه می‌کنند سونوگرافی آنان از سوی رزیدنت‌های جراحی انجام می‌شود و این موضوع در تمام دنیا رواج دارد.


حریرچی با تاکید بر اینکه رسانه‌ها نباید بدون اطلاع در زمین کسی بازی کنند،‌ افزود: زمانی در بیمارستان شهدا دستگاه‌های سونوگرافی خریداری کردیم که طی یک‌سال کسی حاضر نشد به جراحان جهت بررسی ترومای شکم سونوگرافی انجام دهد و یک جراح عضو هیات علمی دانشگاه شیراز که در آمریکا دوره دیده بود به جراحان آموزش سونوگرافی داد.


تجهیزات پزشکی در کل دنیا یک تجارت است


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مافیای تجهیزات پزشکی را تأیید می‌کنید، اظهار کرد: باید تعبیرمان را از مافیا درست کنیم زیرا موضوع تجهیزات پزشکی در کل دنیا یک تجارت است و فروشنده می‌خواهد فروش بیشتری داشته باشد بنابراین گاهی از تبلیغ و تقاضای القایی برای این منظور استفاده می‌کند.


حریرچی ادامه داد: سرانه تجهیزات پزشکی در ایران در بسیاری از موارد نسبت به میانگین جهانی کشورهای مشابه کمتر است به عنوان مثال طی دو سال 170 دستگاه اندوسکوپی به کشور وارد و توزیع کردیم زیرا در گذشته تعداد این دستگاه کم و صف‌های استفاده از آن طولانی بود اما پس از واردات دستگاه برخی از مراکز به دلیل کاهش تعداد بیمارانشان اعلام کردند که مافیای اندوسکوپی در کشور آمده است.


سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت قیمت تجهیزات پزشکی در کشور به طرز معناداری کاهش یافته است البته قطعا هنوز هم نیاز به ارتقاء و بهبود دستگاه‌ها وجود دارد و بروز تخلف در حوزه تجهیزات پزشکی را صفر نمی‌دانیم ولی به میزان زیادی کاهش یافته است.


اخذ مالیات‌های 60 درصدی از حقوق پزشکان


وی در مورد اخذ مالیات 70 درصدی از حقوق پزشکانی که بالای 50 میلیون تومان درآمد دارند نیز گفت: در ارتباط با طرح این مساله از کمیسیون بهداشت به دلیل همراهی با وزارت بهداشت تشکر می‌کنم. پیشنهاد ما در ارتباط با موضوع درآمد پزشکان سیستم پلکانی بوده که هم اکنون به شورای حقوق و دستمزد ارائه کرده‌ایم.


سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: بر اساس سیستم پلکانی بسته به میزان عملکرد فرد، پزشکانی که درآمد بالای 40 و 50 میلیون تومانی داشته باشند بر اساس نظام پلکانی از 10 میلیون آخر حقوق‌شان 60 درصد آن را عملا کم می‌کنند، بعد از آن هم 20 درصد مالیات توسط وزارت اقتصاد کم می‌شود. تامین پزشک و توزیع آن در موضوع درآمد پزشکان بسیار حائز اهمیت است که این موضوع مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته‌ است.


به گزارش آنا، جمعه گذشته حسین کرم پور، نایب رئیس انجمن رادیولوژی ایران، از وجود مافیای واردات دستگاه های سونوگرافی چینی و همچنین آموزش‌های سه روزه سونوگرافی به متخصصان زنان و زایمان خبر داد و گفت: یک شرکت تجهیزات پزشکی آموزش هایی که باید در مدت ۴ سال توسط رادیولوژیست ها ارائه شود را در مدت ۳ روز و زیر نظر افراد غیر پزشک به متخصصان زنان و زایمان آموزش می‌دهد.


کرم پور به وجود مافیای واردات دستگاه های بی کیفیت سونوگرافی از کشور چین اشاره کرد و گفت: در حالی که قیمت یک دستگاه سونوگرافی در حدود ۱۰ میلیون تومان است، اما یک شرکت وارد کننده تجهیزات پزشکی نسبت به واردات این دستگاه از چین و فروش آنها به متخصصین زنان و زایمان، سود سرشاری از این محل می برد.


انتهای پیام/

ارسال نظر