صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۴

خانه‌های عالم و خادم در مساجد احداث می شود/ساخت و نوسازی فضای مساجد از پرداخت عوارض قانونی معاف شد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه با مواد 16، 18، 19، 21، 22 و 23 طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها موافقت کردند.
کد خبر : 11560

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 19 فروردین) در جریان بررسی طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها با اصل ماده 16 این طرح با 151 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که براساس آن مساجد باید در صورت نیاز دارای خانه عالم و خادم باشند.


بر این اساس ماده مذکور در نشست روز گذشته مورد بررسی قرار گرفت و برای اصلاح بیشتر به کمیسیون فرهنگی به‌عنوان کمیسیون تخصصی این طرح ارجاع شده بود که در نشست امروز این ماده جهت تصویب دوباره به صحن مجلس ارائه شد و سپس قاسم جعفری پیشنهاد رفع ابهام دوباره این ماده را مطرح کرد که در نهایت این رفع ابهام با 137 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 220 نماینده حاضر در صحن تایید شد.


براساس ماده 16 اصلاحی این طرح مساجد جدیدالاحداث با رعایت مفاد وقف‌نامه در صورت تشخیص نیاز توسط معاونت پس از مشورت با هیات امنای موسس، باید دارای خانه عالم و خانه خادم باشد. مساجد موجود نیز در صورت نیاز و در صورت امکان نسبت به تامین خانه عالم و خانه خادم اقدام می‌کنند.


متقاضیان ساخت مسجد و نمازخانه تسهیلات قرض‌ الحسنه دریافت خواهند کرد


بهارستان نشینان نیز ماده 18 طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها را با 130 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر مصوب کردند.


در ماده 18 این طرح آمده است: هرگاه با توجه به اصول و ضوابط آمایش مساجد کشور متقاضیانی مایل به ساخت مسجد یا نمازخانه باشند بانک ها و موسسات اعتباری مجازند ضمن هماهنگی با معاونت، تسهیلات قرض الحسنه در اختیار آنها قرار گیرد.


گفتنی است در جریان بررسی این ماده مفتح نماینده تویسرکان در مجلس پیشنهاد جایگزینی عبارت "تسهیلات قرض الحسنه"را به جای عبارت "وام های با حداقل کارمزد در اختیار آنها قرار گیرد"را ارائه داد که نمایندگان با این پیشنهاد با 127 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر موافقت کردند.


خادمان مساجد بیمه می شوند


وکلای ملت همچنین با ماده 19 این طرح با 127 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر موافقت کردند.


براساس ماده 19 طرح مذکور معاونت مکلف است اقدامات مورد نیاز را برای آموزش خادمان مسجد در خصوص وظایف شغلی و نگهداری مساجد به عمل آورد و در صورتی که خادمان بیمه تأمین اجتماعی نباشند،‌ آنان را بیمه کند.


شهرداری مکلف به تامین زمین برای احداث مساجدی شد که در طرح معابر شهری قرار می‌گیرند


همچنین نمایندگان در ادامه با اصل ماده 21 این طرح با 137 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 203 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.


براساس ماده 21؛ در صورتی که ساختمان مساجد و متعلقان آن در طرح شوارع و معابر شهری قرار گیرد، شهرداری مکلف است با رعایت موازین شرعی، از نزدیک‌ترین زمین‌های مناسب تحت مالکیت خود در اختیار هیات امنای مسجد قرار دهد و اقدامات و مساعدت‌های لازم را بر ای احداث مسجد جدید فراهم آورد و در صورت فقدان زمین، مکلف است نسبت به خرید زمین مناسب و واگذاری آن اقدام کند.


همچنین در جریان بررسی طرح مذکور، نمایندگان با ارجاع ماده 20 به کمیسیون مربوطه جهت بررسی بیشتر با 129 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 203 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.


در بند 20 ارجاع شده به کمیسیون نیز آمده است؛ انشعاب و هزینه آب، دفع فاضلاب، برق و گاز مصرفی مساجد رایگان است. این حکم شامل اماکن درآمدزا مرتبط با موضوع بند (ث) ماده 15 این قانون نمی‌شود.


سازمان میراث فرهنگی موظف به تعمیر و نوسازی مساجد جزء آثار ملی شد


بهارستان نشینان نیز با ماده 22 این طرح با 139 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر موافقت کردند.براساس ماده 22 طرح مذکور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف است تعمیر، تجهیز، بازسازی و نوسازی مساجد را که جزء میراث فرهنگی و آثار ملی ثبت شدهاست، در اولویت قرار دهد و نسبت به فعال نمودن مسجد و امکان برقراری نماز جماعت و سایر فعالیت های فرهنگی مربوط اقدام کند.


ساخت و نوسازی فضای مساجد از پرداخت عوارض قانونی معاف شد


همچنین نمایندگان در ادامه با اصل ماده 23 این طرح با 161 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.


براساس این ماده اصلاحی؛ کلیه اقدامات در جهت ساخت،‌ تعمیر، توسعه، تجهیز، بازسازی و نوسازی فضای مساجد و فضاهای فرهنگی مربوط از پرداخت عوارض قانونی و هزینه‌های صدور پروانه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها معارف می‌باشند.


انتهای پیام/

برچسب ها: نمایندگان مجلس
ارسال نظر