صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۴ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۵

برگزاری اولین همایش اطلاعات و مردم در آبان‌ ۹۵

مدیر پژوهشکده اطلاعات وابسته به دانشکده اطلاعات و امنیت ملی از برگزاری همایش اطلاعات و مردم برای نخستین بار در آبان امسال خبر داد.
کد خبر : 115490

به گزراش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از ایلنا، مدیر پژوهشکده اطلاعات وابسته به دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی وزارت اطلاعات در نشستی خبری که در موزه عبرت برگزار شد، گفت: پژوهشکده اطلاعات با سیاست پژوهشی در حوزه‌های اطلاعاتی و امنیتی با بیش از یک دهه فعالیت در دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی کار خود را شروع کرد. در دوره جدید که تقریباً سه ساله است، سیاست دانشگاه اطلاعات این بود که خود را در حوزه عمومی عرضه کند و از آن فضای بسته یا خاکستری خارج شود و ارتباطش را با آحاد جامعه بیشتر کند. شاید پیشانی این فعالیت‌ها در حوزه پژوهشی و آموزشی باشد.


وی ادامه داد: در این راستا پژوهشکده اطلاعات پیش‌قدم شده است و با برگزاری همایش فقه اطلاعات در بهار سال ۹۴ در این راستا گام برداشت و با ارتباط‌گیری با اصحاب اندیشه در مرکز توجه رسانه‌ها قرار گرفت.


رئیس پژوهشکده اطلاعات با بیان اینکه در سال ۹۵ همایش اطلاعات و مردم برگزار خواهد شد، اظهار داشت: این همایش از دو وجه برخوردار است؛ وجه نخست آن وجهی علمی است که ما از مراکز علمی، دانشگاهی و جامعه اطلاعاتی کشور برای ارسال مقالات درخواست داشته‌ایم و وجه دوم آن مردمی است. که در این مورد به سراغ اقشار و افراد مختلف رفته‌ایم تا بدانیم دیدگاه مردم چیست، مطالبه آنها از جامعه اطلاعاتی چیست و مکانیزمی که می‌تواند این رابطه را مدیریت کند، چیست.


وی اضافه کرد: در این راستا تاکنون چهارده نشست در اقصی نقاط کشور و در مراکز علمی، ورزشی، کارگری و نظامی و... برگزار شده و نشست‌های دیگری هم برگزار خواهد شد که خروجی این نشست‌ها به دست مشتریان خاص خود می‌رسد.


رئیس پژوهشکده اطلاعات در تشریح اهداف این همایش که آبان امسال برگزار می‌شود، تصریح کرد: مهم‌ترین هدفی که در این حوزه مطرح می‌شود یکی از طرف سازمان‌های اطلاعاتی است؛ یعنی شناخت رویکرد و مکانیزم‌های جذب اعتماد و دیگری متوجه جامعه و اقشار مردمی است یعنی شناسایی انتظارات مردم و ایجاد مشارکت مردمی.


وی درباره فراخوان ارسال مقالات هم خاطرنشان کرد: این کار به صورت غیررسمی از زمستان ۹۴ و به طور رسمی از بهار ۹۵ شروع شده است. ظرفیت مقالات تکمیل شده و مقالات در کمیته‌های علمی مورد بررسی قرار گرفته‌اند.


وی در مورد زمان همایش هم یادآور شد: همایش مردم و اطلاعات در آبان ماه امسال برگزار خواهد شد.


مدیر پژوهشکده اطلاعات محورهایی مانند مردم و سازمان‌های اطلاعاتی، مردم‌سالاری دینی و سازمان اطلاعاتی، سرمایه اجتماعی و سازمان اطلاعاتی، اعتماد نهادی و سازمان اطلاعاتی، حقوق شهروندی و سازمان اطلاعاتی، رسانه و سازمان اطلاعاتی ، نظارت مردمی و سازمان اطلاعاتی، انتظارات مردمی و سازمان اطلاعاتی و... را از جمله محورهای ارسال مقالات برای این همایش برشمرد و ابراز داشت: تا به امروز ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که تا الان تقریباً ۵۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته و مقالات دیگری هم در حال بررسی هستند و تا پایان شهریورماه نیز پذیرای مقالات هستیم.


مدیر پژوهشکده اطلاعات در پاسخ به این سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه برای برگزاری این همایش تا چه اندازه با دیگر نهادهای اطلاعاتی و نظامی کشور هماهنگی دارید و اینکه آیا نهادهای نظامی و اطلاعاتی در برگزاری این همایش مشارکت می‌کنند، بیان کرد: وزارت اطلاعات به عنوان سازمان مادر اطلاعاتی یکی از وظایفش هماهنگی با نهادهای درگیر در این ماجرا است و برای برگزاری اولین همایش با جامعه اطلاعاتی کشور هماهنگی شده که سهمی در آن دارند.


وی با بیان اینکه همایش اطلاعات و مردم نخستین همایشی است که در خاورمیانه توسط یک نهاد اطلاعاتی درباره مردم به صورت آشکار بیان می‌شود، عنوان کرد: البته اکثر سرویس‌های اطلاعاتی غربی همایش‌هایی از این دست را برگزار می‌کنند نه با این دامنه در واقع این نخستین همایش باز غیرغربی در این سطح است.


رئیس پژوهشکده اطلاعات اضافه کرد: ایده اطلاعات مردمی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و یکی از دستاوردهای وزارت اطلاعات قانونمداری و نظام‌مندی مبتنی بر مردم سالاری دینی است. ما پس از ۳۵ سال می‌خواهیم ویژگی متمایز‌کننده‌مان را با دیگر دستگاه‌های اطلاعاتی کشورهای غربی به رخ جهانیان بکشیم. در واقع می‌خواهیم یک الگوی جدید اطلاعاتی را ارائه بدهیم.


مدیر پژوهشکده اطلاعات با بیان اینکه امنیت معادله‌ای است دو طرفه و رابطه‌ای تعاملی است، گفت: همانطور که مردم به امنیت نیازمند هستند نهادهای اطلاعاتی و امنیتی هم مردم نیاز دارند و هرگاه فاصله‌ای میان این دو بردار زیاد شده خروجی‌اش افزایش ناامنی بوده است. پس برای تولید امنیت یکی از راهکارها نزدیکی نهادهای اطلاعاتی با مردم است.


وی تاکید کرد: اینکه ما بر این نکته تاکید می‌کنیم که همایش اطلاعات و مردم برای نخستین بار در حال برگزاری است به معنای اولین ارتباط‌گیری با مردم نیست بلکه می‌خواهیم داده‌هایمان را با مردم در میان بگذاریم. در تمام این سال‌ها مردم در کنار ما بوده‌اند و ما در همکاری با مردم توانسته‌ایم بر بحران‌ها غلبه پیدا کرده و مشکلاتمان را حل کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر