صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۱ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۵

اوحدی: سه خانواده ایرانی خواستار بازگشت پیکرهای شهدای خود از عربستان هستند

رئیس سازمان حج و زیارت عنوان کرد: سه خانواده ایرانی خواستار بازگشت پیکرهای شهدای خود هستند اما به دلیل قطع روابط سیاسی ایران و عربستان خواسته آنها تاکنون محقق نشده است.
کد خبر : 115204

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سعید اوحدی در نشست خبری که پیرامون اعلام برنامه‌های ستاد بزرگداشت شهدای منا برگزار شد، اظهار کرد: از نظر ما در حج سال گذشته سه فاجعه رخ داده است. فاجعه اول مربوط به روز پنجشنبه و شهادت بسیاری از مسلمانان در رمی جمرات بود که متاسفانه قصور، بی‌لیاقتی و بی‌کفایتی مجموعه دولت عربستان باعث شد که در دمای 54 درجه مسلمانان مظلومانه بعد از دعای ندبه در این مسیر جان خود را از دست بدهند.


وی افزود: به دلیل اینکه احکام شرعی کشور ما با بسیاری از کشورهای مسلمان متفاوت است، بعد از نماز صبح بسیاری از حجاج سایر کشورها از رمی جمرات بازمی‌گشتند و از طرف دیگر حجاج ایرانی بعد از خواندن دعای ندبه وارد مسیر رمی جمرات شدند،‌ اما دولت عربستان با انحراف مسیر ایرانیان به سمت مسیر بازگشت سایر حجاج باعث تجمع در مسیر شدند و از طرف دیگر انتهای خیابان را با نرده‌های آهنین بستند که این امر باعث هرج و مرج جمعیت شد که متاسفانه ازدحام جمعیت موجب جان‌باختن هزاران مسلمان در رمی‌جمرات شد.


رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه فاجعه دوم در رسیدگی به آسیب‌دیدگان و مصدومان فاجعه منا رخ داد، گفت:‌ فاجعه منا ساعت 8:45 دقیقه صبح رخ داد که متاسفانه عوامل امداد و نجات دولت عربستان ساعت 11 در محل حاضر شدند و به امدادرسانی پرداختند، اما امدادگران ایرانی بلافاصله در صحنه حضور پیدا کردند و به بیش از 800 زائر که تنها 100 نفر از آنها ایرانی بودند خدمات امدادی را ارائه کردند که اگر عوامل دولت عربستان به موقع در صحنه حضور پیدا می‌کرد، به طور قطع می‌توان گفت 60 درصد از قربانیان فاجعه منا در حال‌حاضر در کنار ما بودند و شهید نمی‌شدند.


به گفته اوحدی، بیشتر قربانیان منا دچار مشکلات تنفسی شده بودند اما دولت عربستان هیچ‌گونه دستگاه احیایی برای امدادرسانی به محل حادثه نیاورد.


رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه گفت: متاسفانه بعد از دو ساعت تاخیر بعدازظهر آن روز مصدومان این حادثه به بیمارستان منتقل شدند و به دلیل اینکه روز حادثه در روز تعطیل رسمی دولت عربستان رخ داده بود، تمام مصدومان در کف سالن‌های بیمارستان بستری شدند و متاسفانه پزشکی هم در مراکز درمان حضور نداشت.


سخنگوی ستاد بزرگداشت شهدای منا رفتار غلط و ناشایست دولت عربستان با اجساد فاجعه منا را سومین فاجعه رخ داده در حج سال گذشته دانست و گفت: تمامی اجساد در 25 کانتینر جمع‌آوری شده بودند که به دلیل کمبود ظرفیت این اجساد 5 روز در سردخانه نگه‌داشته شدند.


وی افزود: هیچ‌ کشوری نتوانست اجساد خود را پیگیری کند و یا اطلاعاتی از افراد دفن‌شده داشته باشد، اما با این وجود ایران توانست تمام اجساد خود را شناسایی و به اطلاعات حجاج دفن‌شده خود دسترسی پیدا کند.


رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه 477 نفر از ایرانیان در حج سال گذشته جان خود را از دست دادند گفت: از این تعداد 461 نفر در رمی جمرات و 12 نفر در مسجدالحرام و در حادثه سقوط جرثقیل جان خود را از دست دادند. همچنین 4 نفر از حجاج نیز بعد از بازگشت از ایران به دلیل آسیب و عوارض وارد شده به مقام شهادت دست پیدا کردند.


اوحدی یادآور شد: در ابتدا 79 نفر از جانباختگان فاجعه منا در مقبره الشهدای مکه تدفین شده بودند که با پیگیری‌های دولت ایران 40 نفر از آنها به کشور بازگشتند و اجساد مابقی شهدا با رضایت خانواده‌ها در خاک مکه باقی ماند.


وی افزود: از این 39 شهید دفن شده در مکه، تنها 3 خانواده خواهان بازگرداندن شهیدشان به کشور بودند اما به علت قطع روابط سیاسی ایران و عربستان خواسته آنها محقق نشد.


اوحدی گفت: از این سه خانواده تنها یک خانواده برای شناسایی جسد و آزمایش DNA در عربستان حضور پیدا کردند که متاسفانه پس از مشخص شدن نتایج آزمایش و قطع روابط سیاسی آنها دست‌خالی به کشور بازگشتند.


وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد 410 نفر از خانواده شهدای منا وکالتنامه خود را به وزارت امورخارجه ارائه کردند تا مسئولان این وزارتخانه به عنوان وکیل شکایت خانواده‌ها را در سطح بین‌الملل پیگیری کنند. حدود 65 خانواده نیز تاکنون وکالتنامه‌ای را ارائه نکردند که از طریق نمایندگان استانی پیگیر آن هستیم تا اگر آنها نیز درخواست شکایت دارند، وکالتنامه خود را به وزارت امورخارجه ارائه دهند و در نهایت این وزارتخانه یک شکایتنامه‌ای را تنظیم و در سطح بین‌الملل خواستار حقوق خود باشد.


سخنگوی ستاد بزرگداشت شهدای منا در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: برای بزرگداشت یاد شهدای منا 7 کمیته با محوریت و مسئولیت بنیاد شهید تشکیل شده است که ریاست آن برعهده حجت‌الاسلام والمسلمین شهیدی، رئیس بنیاد شهید و نماینده ولی فقیه است.


وی افزود: در این ستاد، قرار است کاروان فرهنگی برای خانواده شهدا در نظر گرفته شود تا از 5 استان و 6 شهر دیدن کنند، همچنین قرار است با هماهنگی‌های صورت گرفته نمادی از شهدا در میادین شهرهایی که در حج سال گذشته شهید داشته‌اند، نصب شود.


اوحدی خاطرنشان کرد: برای اربعین امسال قرار است 5 موکب در مرز شلمچه، مهران، چذابه، کربلا و نجف در نظر گرفته شود که مسئول پذیرایی آن با خانواده‌های شهدای منا باشد.


رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه یادآور شد: طی بزرگذاشت شهدای منا قرار شده تا خانواده شهدا روز چهارشنبه 17 شهریور با مقام معظم رهبری دیدار داشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر