برگزاری شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تیمور رحمانی، دبیر علمی این همایش در نشست خبری با خبرنگاران گفت: از آنجا که یکسوم شاخص CPI مربوط به بخش مسکن است، بنابراین همایش امسال بر روی محورهای سیاستهای زمین، مسکن اجتماعی، واسطهگری بخش مسکن، بانک توسعهای بخش، معماری مسکن و مالیاتهای بازار مسکن تمرکز دارد.
وی افزود: نقش مسکن به عنوان یکی از مهمترین نیازهای اساسی بشر در ایجاد رفاه و توسعه اجتماعی جوامع پذیرفته شده است و بر این اساس دولتها همواره در سیاستگذاری تامین مسکن مناسب برای جامعه نقش بسزایی داشتهاند و به طور خاص حمایت و دخالت دولت برای گروههای کمدرآمد ضروری میشود.
رحمانی ادامه داد: با توجه به سهم بخش مسکن در اقتصاد و روابط گسترده این بخش با سایر حوزهها، تغییرات اندکی در این بخش میتواند در توسعه و رشد اقتصادی تاثیر بسزایی داشته باشد. بنابراین دولت با مداخله در بخش مسکن علاوه بر تامین مسکن مناسب، افزایش رفاه اقتصادی جامعه، اهداف دیگری از جمله تحریک رشد اقتصادی را نیز دنبال میکند.
دبیر علمی شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران عنوان کرد: نخستین دوشنبه اکتبر هرسال روز اسکان بشر در جهان نامیده شده است که همزمان با این روز برنامههایی نیز در ایران مرتبط با حوزه مسکن برگزار میشود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: بخش مسکن وزارت راه و شهرسازی به این همایش به عنوان اتاق فکر برای نقد سیاستهای یکساله گذشته نگاه میکند، بنابراین عموما محل برگزاری همایش نیز در محافلی مانند دانشگاه است.
وی با بیان اینکه اکنون 70 مقاله از سوی محققان آزاد علاقهمند به مباحث بخش مسکن به این همایش ارسال شده است، عنوان کرد: مقالات در حال داوری هستند و برگزیدههای آن در همایش ارائه خواهند شد.
رحمانی درباره قیمت مسکن بیان کرد: در زمان افت قیمت مسکن افراد به وجود رکود در این بازار اعتراض دارند، اما در زمان افزایش قیمت هم باز این اعتراضها ادامه دارد.
وی گفت: مجموعه تورم کشور کاهش یافته و کسی منکر این موضوع نیست. همچنین نظام آماری کشور نیز این امر را تایید میکند، اما باید گفت طی دو سال گذشته تورمی در قیمت مسکن وجود نداشت و تورم اجارهبها نیز بسیار ضعیف بود، اما از آنجا که مسکن به طور طبیعی نقطه حضیض خود را پشتسر گذاشته است، بنابراین قیمتها اندکی رو به بهبود میروند.
دبیر علمی شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران اظهار کرد: قیمت مسکن باید معادل نرخ تورم رشد یابد که طی دو سال گذشته این امر محقق نشد و به نظر میرسد رشد نسبی قیمت مسکن از نشانههای خروج از رکود کنونی باشد، اما چون نرخ تورم شدید نیست انتظار افزایش قیمت شدید را هم نداریم.
انتهای پیام/