صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۶ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۵
نائب رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی کشور:

ضرورتی برای تغییر قانون نظام پزشکی وجود ندارد

نائب رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی کشور گفت: قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی مصوب مجلس است و ضرورتی برای تغییر قانون نظام پزشکی وجود ندارد.
کد خبر : 113965

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از نظام پزشکی، علیرضا اسپید، اظهار کرد: شاید موارد جزئی نیاز به تغییر داشته باشد اما این قانون مصوب مجلس است و اکنون دلیل خاصی برای تغییر آن وجود ندارد که بخواهیم با قانون جدید مشکلات خاصی را در حوزه نظام پزشکی و نظام سلامت رفع کنیم.
وی افزود: باید از ظرفیت‌های قانون به درستی استفاده، سپس موارد نقص را بررسی کنیم زیرا قانون، آیین نامه نیست که هر سال بتواند مورد بازنگری قرار گیرد؛ ضمن اینکه به جای اینکه دنبال تغییر قانون باشیم، باید با همکاری متقابل میان سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت از ظرفیت‌های فعلی قانون به خوبی استفاده کنیم.
وی در خصوص صیانت قانون نظام پزشکی از حقوق مردم و پزشکان ادامه داد: قانون موجود در تعریف وظایف، صیانت از حقوق بیماران و سپس صیانت از حقوق پزشکان را ذکر کرده است که به نظر چارچوب قانون بسیار سالم است، به طور مثال تشکیل دادسراهای انتظامی، هیات‌های کارشناسی، هیات‌های بدوی و تجدید نظر یک تشکیلات شبه قضائی کامل است و اگر ما بد، عمل می‌کنیم تقصیر قانون نیست.
اسپید ادامه داد: شاید یکی از دلایلی که وزارت بهداشت عقیده دارد قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی دارای نقص جدی است و باید تغییر کند عدم مشارکت وزارت بهداشت در هیات‌های انتظامی است.
به گفته وی بررسی قصور و کار کارشناسی قصورهای پزشکی بر اساس قانون برعهده هیات‌های بدوی، تجدید نظر و هیات عالی نظام پزشکی است، ولی باید این موضوع را هم در نظر گرفت که در تمام هیات‌های انتظامی نماینده قوه قضائیه و پزشکی قانونی حضور دارند.
اسپید در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: براساس آئین‌نامه انتظامی سازمان نظام پزشکی، پزشکان یکسری بایدها و نبایدها دارند که اگر فردی در جامعه این بایدها و نبایدها را انجام دهد ایرادی ندارد، جامعه پزشکی ملزم به رعایت آن است و در صورت تخلف پزشکان از این آئین نامه با آنها برخورد می‌شود.
وی افزود: ما به عنوان جامعه مدنی منشور اخلاقی و کد اتیکز برای خود تعریف کرده‌ایم که چارچوب اخلاقی آن از استانداردهای لازم برای افراد عادی بالاترست؛ مثلا ما به عنوان پزشک، اجازه تبلیغ نداریم و اگر این چارچوب اخلاقی را رعایت نکنیم در واقع منشور را زیر پاگذاشته‌ایم.
هجمه علیه جامعه پزشکی ربطی به قانون ندارد
وی به هجمه هایی که علیه جامعه پزشکی طی یکی دو سال اخیر رخ داده است هم اشاره کرد و گفت که هجمه های اخیر به قانون ربطی ندارد و یک امر ساختاری است؛ در واقع مطالباتی برای مردم و پزشکان تعریف شده است که در برخی موارد برآورده شدنی نیست و برخی از این مطالبات جنبه تبلیغاتی یا انتخاباتی دارد که وقتی روی هم انباشته شود مثل بغضی در گلو است که هر لحظه ممکن است شکسته شود.
وی با تاکید بر این که نحوه اجرای سیاست های کلان نظام سلامت و وزارت بهداشت باید مورد بازنگری قرار گیرد خاطرنشان کرد: با تدوین یک نقشه راه باید در مسیر مشخصی حرکت شود تا این از هم گسیختگی که بین وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت رفاه و نمایندگان مجلس و سازمان های بیمه گر وجود دارد از بین برود و همه در یک مسیر حرکت کنند زیرا نباید یک افق ترسیم شود اما همه خلاف آن حرکت کنند.
اسپید افزود: به عنوان مثال طرح تحول نظام سلامت طرح خوبی است اما زیرساخت های آن تهیه نشده بود و در خود وزارت بهداشت ابتدای کار مشکل وجود داشت و فرهنگسازی برای خود پزشکان هم انجام نشده بود.


انتهای پیام/

برچسب ها: نظام سلامت
ارسال نظر