صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۷ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۴
رییس مرکز تحقیقات سلولی صارم:

70 درصد زنان نابارور با عامل تخمدانی، مشکل مقاومت به انسولین دارند

رییس مرکز تحقیقات سلولی صارم گفت: بر اساس یافته های یک پژوهش انجام شده در این مرکز، مشخص شد 70 درصد زنان نابارور با عامل تخمدانی دچار مشکلات مقاومت به انسولین بوده که همین امر سبب اختلال در تخمگذاری و قاعدگی و چاقی در آنان شده است.
کد خبر : 11381

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر ابوطالب صارمی با اعلام این خبر گفت: این تحقیق روی 87 زن مراجعه کننده از سراسر کشور به بیمارستان صارم با میانگین سنی 29 سال و با هدف بررسی شیوع مقاومت به انسولین در بیماران دچار سندروم تخمدان پلی کیستیک انجام شده است.


وی ادامه داد: 69 درصد این زنان دچار ناباروری اولیه و 31 درصد آنان ناباروری ثانویه داشتند که مقاومت به انسولین در 70 درصد آنان مشاهده می‌شد.


رییس مرکز تحقیقات سلولی صارم تصریح کرد: خوشبختانه با درمان‌های دارویی می‌توان این بیماری را درمان کرد و فرد پس از تکمیل مراحل درمان قادر به باروری خواهد بود.


وی با توجه به اینکه در مواردی که بدن قادر به جذب قند دریافتی نیست، این مشکل بروز می‌یابد، خاطر نشان کرد: هرچند این اتفاق بیشتر در کسانی می‌افتد که در خانواده‌شان سابقه ابتلا به دیابت دارند، اما این بیماری دلیلی بر ابتلای فرد به دیابت نیست.


به گفته دکتر صارمی؛ در بیماری مقاومت به انسولین به دلیل نرسیدن قند به سلول‌ها فرد دائما دچار گرسنگی است که سعی می‌کند با خوردن، این مشکل را برطرف کند و افزایش دریافت انرژی از سوی دیگر سبب چاقی شده که این امر نیز بر فعالیت باروری فرد تاثیر منفی برجا می‌گذارد.


وی یادآور شد: مادام که سلول‌ها گرسنه بمانند و سیستم بیوشیمیایی بدن مختل شود، تخمدان‌ها که مسئول تولید مثل بوده و به گرسنگی حساس‌تر هستند به دلیل دریافت نکردن انرژی زودتر از بقیه سلول‌ها صدمه دیده و به دنبال آن قاعدگی نامنظم می‌شود.


رییس مرکز تحقیقات سلولی صارم ادامه داد: از سوی دیگر چون قند کافی به تخمک‌ها نمی‌رسد، فرآیند رشد 28 روزه تخمک‌ها در تخمدان‌ها تکمیل نشده و فولیکول‌هایی که ناقص رشد کرده‌اند به هنگام قاعدگی آزاد نمی‌شوند که در نتیجه تخمدان‌ها پر از کیست شده که این امر نیز تاثیر منفی بر فرآیند باروری برجای می‌گذارد.


وی گفت: میزان بالای انسولین در این افراد تاثیر منفی بر عملکرد طبیعی تخمدان‌ها داشته از سوی دیگر، سبب افزایش هورمون مردانه، پرمویی، جوش صورت و چاقی می‌شود.


دکتر صارمی، پرهیز از خوردن مواد نشاسته‌ای و قندی و تغذیه مناسب زیر نظر متخصصان تغذیه را در مبتلایان به بیماری مقاومت به انسولین که سبب تولید چربی و پیدایش تخمدان‌های پلی کیستیک و درنهایت مانع باروری می‌شود به عنوان راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری و نیز تجویز داروی «متفورمین» را که برای مهار قند در بیماران دیابتی تجویز می‌شود به عنوان درمان‌های دارویی این بیماران نام برد.


انتهای پیام/

برچسب ها: انسولین تخمک
ارسال نظر