صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده به آنا گفت

زنان و کودکان در دستور کار ویژه رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی/ رسیدگی به حقوق کودک در گذشته دچار پراکندگی بود

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده،‌ زنان سرپرست خانوار، آسیب‌های اجتماعی دختران جوان و کودکان را از مهم‌ترین موضوعات در دستور کار امور زنان وزارت کشور دانست و گفت: متاسفانه رسیدگی به موضوعات کودک در استان‌ها دچار پراکندگی بود که با تشکیل کارگروه تخصصی زنان و خانواده این مساله مرتفع شد.
کد خبر : 113627

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، فهیمه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی‌ بر جزئیات اقدامات وزارت کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی و چگونگی استفاده از مقالات و پژوهش‌های علمی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: بحث آسیب‌های اجتماعی با توجه به تاکید مقام‌ معظم رهبری در وزارت کشور به صورت ویژه بررسی می‌شود و ما با همکاری نزدیک حوزه بانوان وزارت کشور این موضوع را پیگیری می‌کنیم.


وی ادامه داد: بر همین اساس آسیب‌های اجتماعی شامل سه موضوع زنان سرپرست خانوار، آسیب‌های اجتماعی دختران جوان و آسیب‌های کودکان به صورت ویژه در دستور کار شورای اجتماعی کشور قرار گرفت.


فرهمندپور یادآور شد: پیگیری، رصد و تهیه گزارش فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی مرتبط از جمله وظایف امور بانوان وزارت کشور است، زیرا ما کار اجرایی انجام نمی‌دهیم. بر همین اساس بر نحوه اقدامات سازمان بهزیستی کشور، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و وزارت دادگستری در حوزه زنان و کودکان نظارت می‌کنیم.


مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده یادآور شد: پژوهش‌های صورت گرفته در این حوزه به صورت راهبردی و کاربردی است و حوزه مطالبه‌کننده بر فعالیت پژوهشی نظارت دارد.


وی ادامه داد: هم‌اکنون جزو شورای سیاستگذاری همایش بین‌المللی زنان و زندگی شهری هستیم، در حالی‌که برگزارکننده این همایش شهرداری تهران است، اما ما نیز با عنوان مشارکت‌کننده در این همایش فعالیت می‌کنیم.


فرهمندپور با بیان اینکه مسئولان امور بانوان استانداری‌های کشور به منظور رسیدگی به موضوع اعتیاد بانوان، عضو شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شدند، افزود: تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است؛ به طوری‌که طی یک بازه زمانی چهارماهه از تیر تا آبان 94 که امور بانوان در تیرماه به این شوراها پیوستند 105 جلسه‌‌ و 195 مصوبه در حوزه اعتیاد و پیشگیری از اعتیاد تشکیل داده‌ایم.


وی یادآور شد: 121 طرح از این طرح‌ها مربوط به موضوع پیشگیری از اعتیاد زنان و دختران بود که 89 طرح آن در همان مدت زمان چهار ماهه اجرا شد. در درمان اعتیاد 64 طرح، حمایت از زنان و دختران بهبود‌یافته 36 طرح و حمایت از خانواده‌های معتادان نیز 26 طرح اجرایی شد.


وی تصریح کرد: موضوع اعتیاد زنان و آسیب‌هایی که متوجه زنان دارای افراد معتاد در خانواده‌شان بود، به صورت جدی پیگیری نمی‌شد و مسئولان بانوان نیز در این زمینه ورود نداشتند، اما با این تصمیم‌گیری‌ها اکنون حوزه زنان به این موضوع وارد شده است.


فرهمندپور ادامه داد: کارگروهی تحت عنوان کارگروه تخصصی زنان و خانواده ذیل شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها برای رسیدگی به مسائل مربوط به کودکان در کشور نیز تشکیل شده و این کارگروه با همکاری وزارت کشور و وزارت دادگستری به عنوان ساختار متناظر مرجع ملی حقوق کودک در استان‌ها مشغول به کار است.


وی گفت: امروز مرجع ملی حقوق کودک در وزارت دادگستری و حوزه بانوان وزارت کشور مدعی هستند که رصد، پیگیری و هماهنگ‌سازی موضوع کودکان در بین دستگاه‌های اجرایی با سرعت شگفت‌انگیزی در حال انجام است و دستاوردها و عملکردها در این حوزه فوق‌العاده است.


مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: رسیدگی به حقوق کودک در گذشته دچار پراکندگی بود و وزارت آموزش و پرورش بحث آموزش، وزارت بهداشت موضوع سلامت، بهزیستی وضعیت کار و دستگاه‌های دیگر نیز برنامه‌های دیگر حوزه کودکان را انجام می‌دادند و هماهنگی و نظارت لازم در میان این دستگاه‌ها وجود نداشت که با تشکیل این کارگروه این هماهنگی و همکاری به وجود آمده است.


فرهمندپور یادآور شد: کودکان بازمانده از تحصیل، آسیب‌دیده، ازدواج زودهنگام آنان و نیز کودکان بی‌هویت از جمله موضوعاتی هستند که در این کارگروه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر