صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۷ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۵

چاپ دو اثر دیگر از عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد دهاقان

«سلیم و سلمی» و «فیروز و نسرین» به مقدمه و تصحیح دکتر احمدرضا یلمه‌ها عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان منتشر شدند.
کد خبر : 113394

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دهاقان، دو منظومه غنایی «سلیم و سلمی» و «فیروز و نسرین» به ترتیب از «مفتون دنبلی» و «نیاز شیرازی» به مقدمه و تصحیح احمدرضا یلمه‌ها عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان از انتشارات نشر نو در 126 و 160 صفحه به چاپ رسید.


یکی از منظومه‌های غنایی ناشناخته، منظومه سلیم و سلمی است. این منظومه، سروده عبدالرزاق بیگ دنبلی متخلص به مفتون، از شاعران و نویسندگان قرن سیزدهم هجری قمری است. سلیم و سلمی در بحر هزج مسدس اخرب مقبوض محذوف در بیان عشق کامیاب سلیم و سلمی، به پیروی از لیلی و مجنون نظامی، نزدیک به هشتصد بیت، به رشته نظم کشیده شده است. تنها نسخه این اثر، دست نوشته‌ای است که به خط نستعلیق پخته کتابت شده و در کتابخانه ملی تبریز حفظ و نگهداری می‌شود. از آنجا که این اثر تاکنون چاپ نشده است، چاپ علمی و منقح آن می‌تواند مورد استفاده پژوهشگران و ادب‌دوستان قرار گیرد.


فیروز و نسرین از منظومه‌های عاشقانه ای است که بر وزن خسرو و شیرین سروده شده و نسخۀ منحصر به فرد آن، به خط سراینده، در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی محفوظ است. سرایندۀ این اثر، نیاز شیرازی است. میرزا سیدعلی شیرازی متخلص به نیاز، خوشنویس، پزشک و شاعر اواخر قرن دوازدهم هجری است. نیاز شیرازی پیش از سال 1235 قمری، سفری به هندوستان داشته و سفرنامه ای در شرح این سفر، به رشتۀ نظم کشیده است.


علاوه بر آن غزلیات و ساقی نامه ای را نیز به او انتساب داده اند، آنچه از آثار این شاعر ناشناخته، در کتابخانه های ایران موجود است، سفرنامۀ هندوستان و مثنوی فیروز و نسرین اوست. ظاهراً سراینده، موفق به پایان این منظومه نشده است و تنها نسخۀ موجود از این اثر، حدود یکهزار و سیصد بیت از این منظومه را دربردارد که سعی گردیده در دفتر حاضر ، متن موجود تا حد مقدور، به صورت منقح و پیراسته در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر