صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۳ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل:

زمانی برجام را موفق و سربلند می‌بینیم که دانش فنی، تکنولوژی و علم وارد کشور شود

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با اشاره به پسابرجام گفت: «در وزارت امور خارجه و جلساتی که با وزیر امور خارجه و معاونان داشتیم، تاکید کردیم برای اینکه برجام پیدا باشد و به روند خودش ادامه دهد، مسلماً باید به علم و فناوری که یک مساله مهم است توجه جدی شود. از دید خودمان زمانی برجام را موفق و سربلند می‌بینیم که دانش فنی، تکنولوژی و علم وارد کشور شود و در تعامل مستقیم با کشورهای دیگر قرار گیرد».
کد خبر : 113285

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی رادیو، دکتر سالار آملی در برنامه‌ «گفت‌وگوی علمی» با موضوع دستاوردهای وزارت علوم در حوزه‌های آموزشی و پرورشی افزود: «این توافق محل تلاقی افکارهای علمی و فناوری بسیاری از دانشمندان شده است و باید بتوانیم از این هیاهوی عظیم برخوردهای علمی ره‌آوردی برای کشورمان داشته باشیم».


وی یکی از مباحث مهم را دیپلماسی علم دانست و عنوان کرد: «نظام بسته آموزش عالی مطمئناً نمی‌تواند به ارزش‌های خودش دسترسی پیدا کند و درجا می‌زند زیرا بی‌نظمی زیاد می‌شود و غیر ارزش بر آن حاکم می‌شود. بدون شک در یک بستر ارتباطی معقول بین‌المللی هم دانشجو و هم اساتید خارجی می‌توانند یک سرمایه اجتماعی باشند».


قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، حضور دانشمندان و اساتید خارجی در کشور را یک سرمایه فرهنگی دانست و بیان کرد: «وقتی این افراد در کشور حضور پیدا می‌کنند، بلاشک فرهنگ اسلامی و ایرانی ما در آنها نفوذ پیدا می‌کنند و این افراد می‌توانند در سال‌های آینده در کشورشان معرف این فرهنگ باشند».


وی همچنین این حضور را یک سرمایه امنیتی و علمی دانست و گفت: «روی همین اساس است که بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ دنیا بین‌المللی شدن را در راس برنامه‌های خودشان قرار داده‌اند و اعطای بورس به انحای مختلف برای جذب نیروهای فکری کشورهای دیگر را در اولویت برنامه‌های خودشان قرار داده‌اند».


آملی افزود: «البته باید احتیاط‌های خاص را در نظر بگیریم و مواظب باشیم جوانان ما مورد طعمه دیگران واقع نشوند و بزرگان کشور نیز هشدارهای لازم را به ما داده‌اند ولی به هر حال باید روند بین‌المللی شدن را ادامه دهیم. با توجه به خود اتکایی که در علم و منطقه داریم بتوانیم در منطقه و در سطح جهان خودمان را نشان دهیم و بهره‌هایی را از نظم بین‌الملل داشته باشیم».


قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با اشاره مجدد به پسابرجام گف: «در وزارت امور خارجه و جلساتی که با وزیر امور خارجه و معاونین آنها داشته ایم، تاکید کرده ایم برای اینکه برجام پیدا باشد و به روند خودش ادامه دهد، مسلماً باید به علم و فناوری که یک مساله مهم است توجه جدی شود. از دید خودمان زمانی برجام را موفق و سربلند می‌بینیم که دانش فنی، تکنولوژی و علم وارد کشور شود و در تعامل مستقیم با کشورهای دیگر قرار گیرد. اعتقاد ما بر این است، اگر کسی بر مرکب دانش و علم و فناوری سوار شد، به این زودی از این مرکب پیاده نمی‌شود و همچنان دیده‌ایم که بعد از رنسانس، غرب سوار بر مرکب علم و فناوری است».



انتهای پیام/

ارسال نظر