صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۴ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۵

چین مریخ‌نورد به فضا پرتاب می‌کند

در سال ۲۰۲۰ تنها مریخ‌نورد Mars ۲۰۲۰ ناسا مهمان تازه‌وارد این سیاره نخواهد بود زیرا چینی‌ها هم در همان سال مریخ‌نوردی را راهی سیاره سرخ خواهند کرد.
کد خبر : 112910

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، سازمان دولتی SASTIND چین از جزئیات اولیه مأموریت مهمی خبر داده است که طی آن مریخ‌نوردی در سال ۲۰۲۰ راهی این سیاره خواهد شد. در این راستا تصاویر کاوشگر و مریخ‌نوردی منتشر شده است که گفته می‌شود تقریبا هم‌زمان با مریخ‌نورد Mars ۲۰۲۰ ناسا به این سیاره خواهد رسید.


چین پیش‌تر ماه‌نورد Jade Rabbit را با موفقیت در قمر زمین به کار گرفته است. از چند سال پیش نیز موضوع انجام مأموریتی روباتیکی در مریخ توسط دانشمندان ارشد چینی مطرح بوده است و حالا این مأموریت به طور رسمی توسط عالی‌ترین نهاد علمی و فناوری این کشور رونمایی شده است. کاوشگری که چینی‌ها راهی مریخ می‌کنند شامل یک مدارگرد، مریخ‌نشین و مریخ‌نورد رباتیکی است.


قرار است این مأموریت در ژوئیه یا اوت سال ۲۰۲۰ از مرکز پرتاب‌های ماهواره‌ای Wenchang چین آغاز شود. دانشمندان چینی از راکت Long March-۵ برای انجام این مأموریت استفاده خواهند کرد. تخمین زده می‌شود که هفت ماه بعد مریخ‌نورد چینی‌ها به این سیاره برسد و این یعنی فرود هم‌زمان با جانشین مریخ‌نورد «کنجکاوی» یعنی Mars ۲۰۲۰.


پس از جدا شدن مریخ‌نورد از مدار گرد، مرحله بعدی مأموریت آغاز می‌شود که طی آن مریخ‌نورد در شمال خط استوای مریخ فرود خواهد آمد و این درحالی است که مدارگرد همچنان در مدار مریخ باقی می‌ماند تا از آن بالا بر اوضاع نظارت کند.


مریخ‌نورد چینی‌ها ۲۰۰ کیلوگرم وزن دارد و توسط چهار صفحه خورشیدی انرژی مورد نیازش را تأمین می‌کند. در این سیستم پیشرفته فضایی ۱۳ ابزار پیشرفته نصب شده است که رادار نفوذ به عمق خاک مریخ از جمله آنهاست.


این مأموریت ۹۲ روز به طول می‌انجامد. چین هنوز نامی برای این مریخ‌نورد انتخاب نکرده است و به همین دلیل رقابتی را در سطح ملی برای انتخاب نام و طراحی آرم مأموریت تدارک دیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر