صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۵

لاریجانی: برخی مدیران سیاسی به جای توجه به مسائل داخلی، به کشورهای دیگر رهنمود می‌دادند

دوازدهمین کنگره سالانه جامعه اسلامی مهندسین امروز پنجشنبه با سخنرانی رئیس مجلس و محمدرضا باهنر در مجتمع آدینه برگزار شد.
کد خبر : 112780

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در این مراسم علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش حزب جمهوری اسلامی در شکل‌گیری ساختار حزبی در ایران گفت: هر چند حزب جمهوری اسلامی عمر کوتاهی داشت، اما به دلیل دیدگاه شهید بهشتی توانست تاثیرات بلندمدت و اثرگذاری در تحکیم انقلاب اسلامی داشته باشد. البته ساختار حزبی در ایران بعد از حزب جمهوری اسلامی به صورت شکلی باقی ماند و از کارکرد اصلی خود خارج و محدود به فعالیت‌های انتخاباتی شد. همین امر سبب شد برخی از چهره‌های سیاسی بعد از به قدرت رسیدن ادعا کنند عضوی از حزب نبوده‌اند و پایبند به مطالبات حزبی و مرام حزبی نیستند.


در ادامه لاریجانی اشاره کرد: آنچه اهمیت فعالیت حزبی را مشخص می‌کند توجه به امر سیاسی و چگونگی شکل‌گیری آن است که ریشه‌های آن را باید در گفتار کانت جست.


وی ادامه داد: رفتار یک مسئول سیاسی نباید پیامبر گونه باشد بلکه باید در راستای اداره و مدیریت کشور به شکل صحیح و در راستای تامین رفاه و آبادانی کشور باشد. چنانچه مدیری این گونه عمل نکند سیاست‌مدار موفقی نخواهد بود؛ حال اصولگرا باشد یا اصلاح‌طلب.


وی در ادامه به ضعف مدیریت سیاسی طی سال‌های اخیر در کشور اشاره کرد و افزود: برخی از مدیران سیاسی ما در سال‌های اخیر به مسائل داخلی بی‌توجه بودند و به کشورهای دیگر رهنمود می‌دادند. نمونه‌ای از این ناتوانی‌ها را می‌توان در شاخصه‌های توسعه کشور دید. به طور مثال رتبه ایران از نظر نرخ تورم از بین 88 کشور هشتادم است و این خود نشان از ضعف مدیریتی کشور است.


یکی دیگر از مصادیقی که لاریجانی به آن اشاره کرد، رتبه آزادی اقتصادی ایران از بین 178 کشور جهان بود، که ایران رتبه 171 را دارد.


لاریجانی در تشریح این مساله گفت: عدم توجه و ناکارآمدی در اجرای سیاست‌های اصل 44 و حضور نهادها و واحدهایی که اجازه فعالیت به بخش خصوصی را نمی‌دهند موجب بروز این مشکل شده است.


وی در ادامه به نقش و ضرورت تشکل‌های حزبی در بهره‌گیری از نیروهای توانمند، نخبه و کار بلد برای اداره کشور اشاره کرد و افزود: احزاب و تشکلاتی از این قبیل باید همچون دولتی در سایه عمل کنند بدین معنا که برای اداره کشور برنامه مشخص داشته باشند و به تربیت کادر و نیروی آگاه به امر سیاسی بپردازند. متاسفانه طی چند سال گذشته شاهد آن بوده‌ایم که مدیران سیاسی نسبی‌گرایی در انتخاب نیروهای توانمند برای اداره کشور را کنار گذاشته‌اند و اصطلاحا نیروهای خود را آورده‌اند و برده‌اند. به روز کردن نیروها و فراهم کردن امکانات لازم برای تربیت اعضای تشکیلات حزبی یک امر ضروری به شمار می‌رود که تشکل‌هایی چون جامعه اسلامی مهندسین باید به آنها توجه داشته باشد تا بتوانند در موقعیت‌های مهم و اثرگذار سیاسی تصمیمات درستی بگیرند. مجلس شورای اسلامی در پی آن است که وزن تشکل‌ها را در انتخابات بالا ببرد در همین راستا در پی تدوین و اصلاح قانون انتخابات هستیم.


رئیس مجلس افزود: وجود تشکل‌های حزبی در آینده جمهوری اسلامی مهم و ضروری است.


لاریجانی در ادامه به نقش اثرگذار ایران در بحران‌های منطقه و تامین امنیت ملی اشاره کرد و گفت: شخصا معتقدم تصمیم‌گیری‌های کشور در بحران منطقه تصمیم‌گیری‌هایی دقیق و صحیح بودند و همین امر سبب شده است ایران به تکیه‌گاهی برای کشورهای حامی ثبات در منطقه تبدیل شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر