صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
معاون امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با آنا:

3 دفتر امور کنسولی تا یک ماه آینده در دانشگاه‌ها راه‌اندازی می‌شود/ جذب دانشجوی غیرایرانی شهریه‌پرداز باید افزایش یابد

دکتر صمد حاج‌جباری، معاون امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از راه‌اندازی سه دفتر جدید امور کنسولی تا 1 ماه آینده خبر داد و بر جذب 75 هزار دانشجوی خارجی تا پایان برنامه‌ ششم توسعه تاکید کرد.
کد خبر : 112407

معاون امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «آمار پذیرش در مقایسه با انتظاراتی که برای جذب دانشجوی خارجی در سطح دانشگاه‌ها وجود داشته است، زیاد خوب نیست. در واقع فعالیت‌ها در این زمینه مقداری باید تقویت شود و توسعه پیدا کند. آن بخشی که مورد نظر وزارت علوم است، بخش غیربورس است. دانشگاه‌ها باید دانشجوی شهریه‌پرداز جذب کنند.»


حاج‌جباری گفت: «برای این کار آن‌ها باید ویزای تحصیلی و اقامت تحصیلی یگیرند، ما روان‌سازی این کارها را انجام داده‌ایم و مدام آنها را پیگیری می‌کنیم. با نهادهای مرتبط هماهنگی‌های لازم انجام شده است و برای مثال در حال حاضر صدور ویزای دانشجویی حداکثر 3 روز کاری طول می‌کشد که حتی در بعضی مواقع ضروری این ویزا در طول 1 روز هم صادر شده است.»


او افزود: «دانشگاه‌ها باید فعالیت‌ها، تبلیغات و ارائه توانمندی‌های خود را در خارج از کشور، در نمایشگاه‌های بین‌المللی و در ارتباط با دانشگاه‌ها بیشتر کنند.»


معاون امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت: «بحث پذیرش دانشجوی خارجی بحث نسبتا جدیدی است، این کار فعالیتی است که تقریبا در یکی، دو سال اخیر شروع شده است و حتی آیین‌نامه پذیرش دانشجوی غیرایرانی غیربورس، مهر 94 ابلاغ شده و هنوز یک سال از ابلاغ آن نگذشته است. انتظار این است که دانشگاه‌ها از فرصتی که در اختیارشان گذاشته شده است، نهایت استفاده را بکنند. دانشگاه فردوسی مشهد در زمینه پذیرش دانشجوی غیرایرانی شهریه‌پرداز بیشترین فعالیت را داشته است.»



او به روند جذب دانشجوی غیرایرانی اشاره کرد و گفت: «در بخش پذیرش دانشجویی بورسیه نه تنها در سال‌های اخیر تقلیلی نداشته‌ایم، بلکه افزایش هم داشته‌ایم. اما آنچه مورد تایید مجموعه آموزش عالی است، جذب دانشجوی غیرایرانی شهریه‌پرداز است که در برنامه ششم هم پیش‌‌بینی شده است که در پایان این برنامه ما باید به جذب 75هزار دانشجوی غیرایرانی برسیم و امیدواریم همه برنامه‌ریزی‌ها به صورتی انجام شود که این اتفاق بیفتد.»


او به راه‌اندازی دفاتر کنسولی در راستای تسهیل امور مربوط به دانشجویان غیرایرانی اشاره کرد و گفت: «در حوزه روان‌سازی جذب دانشجوی خارجی یکی دیگر از فعالیت‌های این معاونت، ایجاد دفاتر کنسولی در دانشگاه‌ها و استان‌ها بوده است. در گذشته تعداد محدودی از این دفاتر وجود داشت، اما الان به نسبت افزایش تعداد دانشجو، تعداد دفاتر هم افزایش پیدا کرده است و در حال حاضر iaj دفتر در دانشگاه‌ها و استان‌ها داریم. راه‌اندازی سه دفتر هم با عنوان دفتر امور کنسولی قبل از شروع سال تحصیلی جزو برنامه‌های آتی ماست که در دانشگاه‌های سمنان، علمی‌کاربردی و پیام‌‌نور راه‌اندازی می‌شوند.»


حاج‌جباری افزود: «اتفاقاتی برای جذب دانشجوی غیرایرانی افتاده است، اعتبارات شهریه دانشگاه‌ها به دانشجویان غیرایرانی بورسیه‌ای که ما معرفی می‌کنیم در همین سال 95 افزایش پیدا کرده و کمک هزینه‌ای که به دانشجویان بورسیه تعلق می‌گرفت افزایش یافته است. این کمک‌هزینه نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش پیدا کرده است و برای مثال دانشجوی بورسیه بر حسب اینکه مجرد با متاهل باشد و در کدام مقطع تحصیل کند از 220 تا 450 هزار تومان به صورت ماهیانه دریافت می‌کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر