صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۱ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۵
معاون هماهنگی انتقال توانیر:

هر سال 5 درصد بیشتر برق مصرف می‌کنیم

معاون هماهنگی انتقال توانیر میزان مصرف انرژی برق خانگی را 33/7 درصد عنوان کرد و گفت: رشد برق کشور سالانه به میزان 5 درصد افزایش می‌یابد و پیک برق امسال 52 هزارو 693 مگاوات بود.
کد خبر : 112237

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، سید زمان حسینی در چهارمین کنفرانس تخصصی فناوری نانو در صنعت برق و انرژی با تاکید بر اینکه تکنولوژی نانو کاربرد وسیعی در صنعت برق دارد، ‌افزود: به طور مثال در زمینه نیروگاه‌های حرارتی می‌توانیم با استفاده از فناوری نانو راندمان را افزایش دهیم و میزان آلایندگی‌ها را به حداقل ممکن برسانیم.


وی با بیان اینکه گسترش استفاده از فناوری نانو در صنعت برق در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: در ابتدای انقلاب ظرفیت نیروگاه‌های نصب‌شده کشور 7 هزار و 500 مگاوات بود اما اکنون این میزان به 75 هزار مگاوات رسیده است.


به گفته وی همچنین در اوایل سال 57 تنوع نیروگاه‌های کشور به دو نوع برق‌آبی و حرارتی محدود می شد اما اکنون شامل انواع نیروگاه‌های اتمی، تجدیدپذیر، تلمبه‌ذخیره‌ای و ... می‌شود.


حسینی درباره سهم بخش‌های مختلف از مصرف انرژی در کشور عنوان کرد: سهم بخش خانگی از میزان کل مصرف انرژی کشور 33/7 درصد، بخش صنعت به میزان 31/5 درصد، بخش کشاورزی به میزان 16/1 درصد و بخش تجاری و عمومی به میزان 20 درصد است.


معاون هماهنگی انتقال توانیر در رابطه با کاربرد نانو در بخش انتقال صنعت برق گفت: در بخش انتقال دکل‌های برق را داریم که وزن آنها به 120 تن می‌رسد که می‌توان برای سبک‌سازی این دکل‌ها از فناوری نانو استفاده کرد. همچنین هر یک متر هادی برق یک تا دو کیلوگرم وزن دارد اما هادی‌های ساخته شده توسط فناوری نانو هم وزن کمتری داشته و هم تلفات را به میزان 25 درصد کاهش می‌دهد.


حسینی خاطرنشان کرد: اکنون خطوط برق کشور به 120 هزار کیلومتر می‌رسد که هزینه ایجاد هر یک کیلومتر در حدود یک و نیم میلیارد تومان است و با فناوری نانو می‌توان این هزینه‌ها را کاهش داد.


انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت برق نیروگاه
ارسال نظر