عرضه بنزین یورو 4 در 65 درصد شهرهای کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، واردات بنزین از 35 سال پیش تاکنون همواره ادامه داشته است، هرچند که در برخی سالها اندکی کاهش را نشان میدهد اما هیچگاه متوقف نشده است.
با وجود این، در سالهای اخیر واردات بنزین نهتنها برای تامین نیاز مصرفی بنزین صورت گرفته بلکه در مواقعی هدف از واردات بالا بردن کیفیت بنزین تولیدی در کشور و افزایش عدد اکتان این محصول استراتژیک بود.
اما واردات بنزین دیگر نمیتواند ادامهدار باشد؛ از همین رو طرحهای پالایشگاهی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت تا هر چه سریعتر ایران را از واردات بینیاز کرده و به دنبال آن، کشور را به صادرکننده بنزین تبدیل کند.
این طرحها شامل طرحهای جدید و همچنین توسعه طرحهای در حال تولید است که امید است با بهرهبرداری از این طرحها تولید بنزین با کیفیت یورو 4 در کشور 2 برابر شود.
پاییز امسال طرحهای پالایشگاه لاوان و بندرعباس به بهرهبرداری خواهد رسید و به گفته مسئولان فاز یک ستاره خلیج فارس نیز در آینده نزدیک افتتاح میشود.
با اجرای این طرحها، ظرفیت تولید بنزین یورو4 ایران به حدود 50 میلیون لیتر میرسد که امکان عرضه این محصول علاوه بر کلانشهرها و شهرهای بزرگ به طور کلی در بیش از 65 درصد شهرهای کشور فراهم خواهد شد.
عرضه سراسری بنزین با استاندارد یورو4 اتحادیه اروپا در همه کلانشهرهای کشور یکی از سیاستهای کلیدی صنعت پالایش نفت ایران به ویژه در دوران پسابرجام است.
ظرفیت تولید بنزین با استاندارد یورو4 کشور به حدود 26 میلیون و 300 هزار لیتر در روز رسیده است که پیشبینی میشود با بهرهبرداری از سه طرح جدید پالایشگاهی، ظرفیت تولید این فرآورده استراتژیک نفتی با استاندارد یورو 4 به مرز 50 میلیون لیتر در روز افزایش یابد.
هماکنون در چهار پالایشگاه کشور شامل پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) نفت شازند به طور متوسط روزانه حدود 16 میلیون لیتر، پالایشگاه اصفهان 9 میلیون لیتر، پالایشگاه تبریز حدود 800 هزار تا یک میلیون لیتر، پالایشگاه نفت آبادان حدود 500 هزار لیتر بنزین با استاندارد یورو چهار تولید میشود.
بر این اساس پیشبینی میشود با راهاندازی طرح بهبود فرآیند و بهینهسازی ظرفیت پالایشگاه نفت لاوان حدود 2.8 میلیون لیتر، طرح افزایش ظرفیت و بهبود فرآیند تولید پالایشگاه بندرعباس روزانه بیش از 8 میلیون لیتر و متعاقبا افتتاح فاز اول پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس حدود 12 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو چهار تولید خواهد شد.
از این رو با بهرهبرداری از این سه طرح پالایشگاهی حدود 22 تا 22.5 میلیون لیتر دیگر به ظرفیت تولید بنزین یورو4 کشور افزوده میشود تا با استفاده از ظرفیتهای جدید و موجود، در مجموع امکان عرضه سراسری بنزین با استاندارد یورو چهار که یکی از بالاترین استانداردهای عرضه فرآورده نفتی در جهان است، در کشور فراهم شود.
همزمان با برنامههای در دست اجرای افزایش ظرفیت تولید بنزین یورو چهار در کشور، سرمایهگذاریهای جدیدی به منظور تغییر آرایش شبکه خطوط لوله انتقال و انبارهای نفت کشور برای عرضه سراسری بنزین یورو چهار در همه کلانشهرهای کشور آغاز شده است.
هماکنون به طور متوسط روزانه بیش از 20.3 میلیون لیتر بنزین یورو چهار در کلانشهرهایی همچون تهران، کرج، اهواز، شیراز، اراک، اصفهان به طور کامل، شهر تبریز با سطح پوشش 80 درصدی و هسته مرکزی کلانشهر مشهد مقدس عرضه و توزیع میشود.
به طور میانگین روزانه حدود 10 میلیون لیتر بنزین یورو چهار در تهران، 1.5 میلیون لیتر در کرج، حدود یک میلیون لیتر در تبریز، یک میلیون لیتر اهواز، 450 هزار لیتر در اراک و 2 میلیون لیتر در مشهد مقدس، 2.5 میلیون لیتر در شیراز و مابقی آن در کلانشهر اصفهان عرضه میشود.
از سوی دیگر پیشبینی میشود مطابق با برنامه زمانبندی تعریفشده، تا اواسط سال آینده به تدریج عرضه بنزین یورو چهار در شهرهای بندرعباس، رفسنجان، قم، چابهار، یزد، کرمان و بوشهر آغاز شود تا در مجموع 15 کلانشهر کشور زیر پوشش عرضه بنزین یورو 4 قرار بگیرند.
عرضه بنزین یورو چهار و با اکتان بالای 90 علاوه بر افزایش راندمان و احتراق در خودروها منجر به بهینهسازی بیشتر مصرف سوخت در ناوگان حمل و نقل و در نهایت کاهش آثار زیست محیطی مصرف بنزین در کشور خواهد شد.
انتهای پیام/