صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۵
کشف سیاه‌چاله‌های مینیاتوری

شاید بشریت بلعیده شود!

کشف تازه کیهان‌شناسان در فضای بی‌نهایت نشان می‌دهد که سیاه‌چاله‌های مینیاتوری‌ای وجود دارند که در سپیده‌دم تشکیل می‌شوند و همانند گلوله‌های کیهانی به یکدیگر برخورد می‌کنند و پدیده‌های عجیبی را رقم می‌زنند.
کد خبر : 112106

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از بیزنس‌اینسایدر، سیاه‌چاله‌ها به عنوان هیولاهای فضای بیکران همچنان پس از 80 سال، در زمره عجایب و ندانسته‌های علم قرار دارند. دانشمندان اخترفیزیک و کیهان‌شناسان تاکنون در حدود 80 درصد از ماهیت ماده تاریک را که تشکیل‌دهنده سیاه‌چاله‌هاست، شناسایی کرده‌اند.


این بخش از ماده تاریک همان بخشی‌ است که جاذبه لازم برای تشکیل سیاه‌چاله و گردهم‌آوری دیگر ذرات را فراهم می‌کنند. سیاه‌چاله‌ها با جرم‌های نجومی و جاذبه‌ای نزدیک به بی‌نهایت از یک راز تشکیل شده‌اند که کائنات را به درون خود می‌بلعند اما اکنون نمونه‌های تازه کشف‌شده این پدیده، حتی عجیب‌تر نیز شده است.


براساس اعلام محققان کیهان‌شناسی و اخترفیزیک، در کائنات میلیاردها سیاه‌چاله مینیاتوری وجود دارد که پیوسته با سرعت‌های عجیبی با یکدیگر برخورد می‌کنند. این سیاه‌چاله‌های مینیاتوری جرم‌های بسیار کوچکی دارند که سنگین‌ترین آنها تقریبا هم‌وزن ماه و کوچک‌ترین آنها اندازه یک دنباله‌دار است. این پدیده‌های مینیاتوری تمامی ویژگی‌های یک سیاه‌چاله را در خود دارند و این بدان معناست که بسیار چگال هستند.


توضیح اینکه یک سیاه‌چاله با وزن کره ماه، قطری معادل 0/25 میلی‌متر یا اندازه تار موی انسان دارد. کیهان‌شناسان همچنین اعلام کرده‌اند که سیاه‌چاله‌هایی با اندازه‌های کوچک‌تر از یک اتم نیز وجود دارند و این پدیده‌ها با سرعت‌های سرسام‌آور در کائنات در حال حرکت هستند.


متخصصان اخترفیزیک عبور یکی از این سیاه‌چاله‌های مینیاتوری از میان زمین و خورشید را طی 100 میلیون‌ سال برآورد می‌کنند و این بدان معناست که در طول دوران حیات انسان‌ روی کره‌ زمین این اتفاق نیفتاده و بعید است که رخ دهد. به گزارش آنا، در صورتی که یکی از این سیاه‌چاله‌های مینیاتوری از فضای بین زمین و خورشید (فاصله زمین و خورشید 2/5 میلیون کیلومتر است) عبور کند، تمامی ماهواره‌های ساخت دست بشر دچار اختلال می‌شوند و حتی ممکن است بسیاری از آنها از مدار خود خارج شوند.


قدرت جاذبه یک سیاه‌چاله به‌ قدری زیاد است که حتی نور نیز نمی‌تواند از آن فرار کند. پدیده ماده تاریک طی سال‌های اخیر با کمک رصد میدان‌های گرانشی کشف و مورد بررسی قرار گرفته است و مشخص شده بزرگ‌ترین سیاه‌چاله های کائنات که تقریبا از زمان «انفجار بزرگ» تاکنون قدمت دارد، جرم بین 20 تا 100 برابر جرم خورشید دارد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر