یک مدال سهم ایران از 32 مدال ممکن؛ پیشرفت قاره سیاه در تکواندو
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، قاره آفریقا بهعنوان یک چهره نوظهور در مسابقات تکواندو المپیک ریو، مجموعاً موفق به کسب 5 مدال شد. همه این مدالها برای بار اول بود که در یک رقابت بینالمللی بااهمیت به این ورزشکاران رسیده است. «شک صلاح جونیور سیس» با کسب مدال طلا در تکواندو بهعنوان اولین ورزشکار ساحلعاجی شناخته شد که در تاریخ المپیکی این کشور موفق به دریافت مدال طلا شده است. این ورزشکار در وزن -80 کیلوگرم به روی شیاپ جانگ رفت. «احمد ابو غوش» نیز با کسب عنوان قهرمانی در وزن -68 کیلوگرم تکواندو بهعنوان اولین ورزشکار اردنی که توانسته است در تاریخ المپیکی کشور اردن به مدال طلا برسد، شناخته شد.
«عبدلرزاک یوسفو الفگا» (Abdoulrazak Issoufou Alfaga) نیز با کسب مدال نقره در وزن +80 کیلوگرم تکواندو تبدیل به دومین ورزشکار مدالآور المپیکی نیجریه شد. پیش از او و در سال 1972 «باکسر ایسکا دابور» توانسته بود برای نیجریه مدال برنز را شکار کند. مدال برنز برای «هدایا وهبا» از کشور مصر نیز توانست اولین مدال المپیکی در رشته تکواندو بانوان را برای مصر به ارمغان آورد. بدین ترتیب «هدایا وهبا» در کنار کیمیا علیزاده از ایران تکواندوکاران مسلمانی بودند که با پوشش اسلامی در مسابقات شرکت کرده و با هم به روی سکو رفتند. «اوساما اوسلاتی» از کشور تونس نیز با کسب مدال برنز در وزن -80 کیلوگرم بهعنوان اولین تکواندوکاری که توانسته است برای کشور تونس موفق به کسب مدال شود شناخته شد.
در این بین مدالهای تاریخی دیگری در رشته تکواندو برای آذربایجان به دست آمد. آنها در این مسابقات با کسب 3 مدال که یکی از آنها طلای +80 کیلوگرم مردان بود به کار خود خاتمه دادند. «ژائو شای» از کشور چین با کسب مدال طلا در وزن -58 کیلوگرم مردان اولین مرد چینی بود که توانست در این وزن به مدال طلا برسد. همچنین «کیمیا علیزاده» با کسب مدال برنز در وزن -57 کیلوگرم زنان اولین بانوی ورزشکار ایرانی مدالآور در المپیک لقب گرفت.
«ژنگ شوین» با بازگشت به مسابقات المپیک توانست موفقیت زنان چینی در رقابتهای تکواندو را تداوم ببخشد و با کسب مدال طلای وزن +67 کیلوگرم کار خود را به پایان رساند. در این میان نامهای بزرگی همچون «وو جینگیو» از چین، «استوان لوپز» از آمریکا و قهرمان المپیک 2012 لندن «سروت تازگل» از ترکیه از رسیدن به مدال در رقابتهای المپیک ریو بازماندند. کشور کره با کسب پنج مدال شامل دو مدال طلای «کیم سوهوی» (-49 کیلوگرم بانوان) و «اوه هیری» (-67 کیلوگرم بانوان)، توانست سرگروهی خودش در این رشته را دوباره به دست بیاورد. کره پیشازاین در رقابتهای المپیک 2012 لندن جایگاه خودش را ازدستداده بود.
توسعه ورزش تکواندو و پیشرفت جهانی این رشته موجب شده است که ورزشکاران رقابت نزدیکی با یکدیگر داشته باشند و هرکدام از آنها نامزدی برای کسب عنوان باشند، موفقیت 20 کشور مختلف در کسب مدال از 32 مدال اهداشده در رقابتهای المپیک ریو 2016 نیز گواهی برای این مطلب است.
انتهای پیام/