شنای عاشقانه در طول خزر به نفع کودکان کار/ این شناگر پیشنهاد اماراتیها را رد کرد
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از شهروند، شعبانی از حدود یکماه قبل استارت رسمی خود را برای شنا کردن طول دریای خزر زده است و با ١٣٠٠کیلومتر شنا کردن رکوردی بینظیر در گینس ثبت میکند که خودش میگوید تا ابد ماندگار میشود. او از رد پیشنهاد اماراتیها برای شنا کردن در خلیجفارس و استفاده از نام جعلی خلیج «ع.ر.ب.ی» سخن میگوید و امیدوار است وزارت ورزش حمایت خوبی از او انجام دهد. جالبترین نکته درباره شعبانی همپیالهشدنش با کودکان خیابانی و کار است. گفتوگو با شعبانی را در ادامه میخوانید:
چه شد که تصمیم گرفتی طول دریای خزر را شنا کنی؟
واقعیت این است که ٣سال به طول انجامید تا توانستم چنین مجوزی را تهیه کنم. در ابتدای راه نیز مشکلات زیادی برایم به وجود آمد. پیشنهاد من به فدراسیون همگانی و وزارت ورزش این بود که شرایط را مهیا کنند تا بتوانم این رکورد را ثبت کنم اما آنها دستپاچه بودند و میگفتند تا به امروز تجربه چنین کاری نداشتهاند. به هرحال مراحل اداری طی شد اما وزارت ورزش و فدراسیون متأسفانه همکاری خوبی با من نداشتند. در این مدت اتفاق عجیبی هم رخ داد. اماراتیها که از تصمیم من با خبر بودند، ٢میلیارد تومان به علاوه هزینه تحصیل و ادامه زندگی ایدهآل در امارات را به من پیشنهاد دادند؛ با این شرط که این رکورد را در خلیجفارس بر جای بگذارم و با نام جعلی خلیج «ع.ر.ب.ی» ثبت شود که نپذیرفتم. آنها حتی دعوتنامه کتبی هم برایم ارسال کردند که این نامه را نزد محمود گودرزی و سایر دوستان در وزارت ورزش بردم. بعد از مشاهده این نامه دوستان شوکه شدند و اعلام کردند که حمایت میکنیم و شما به دنبال انجام کارهای مورد نیاز بروید.
اما حرف و حدیثهایی بود مبنی بر اینکه تو اوایل به پیشنهاد اماراتیها پاسخ مثبت دادهای!
هرگز اینطور نبود و به هیچوجه نپذیرفتم. من هرگز کشورم را به هیچ پول و منصبی نمیفروشم. خداراشکر میکنم که وزارت ورزش حمایت کرد و در ایران مشغول ثبت رکوردم هستم.
بگذریم، مسیرت را از کجا شروع کردی؟
از آستارا آغاز به کار کردم. چندین ایستگاه برای رسیدن به انتهای مسیر وجود دارد که باید از آنها عبور کنم. نخستین ایستگاه خود آستارا بود؛ بعد به ایستگاه تالش رسیدم و بعد از آن به بندرانزلی. ایستگاههای لنگرود و بعد از آن استان مازندران و در آخر نیز استان گلستان ایستگاههای بعدی است که به امید خدا به پایان میرسد.
فکر میکنی چند روزه این کار را به پایان برسانی؟
پیشبینی کردهام که در ٨٥روز این کار را انجام دهم. اکنون حدودا ٢٥روز است که شروع کردهام اما مسیر زیادی باقی مانده و امیدوارم موفق شوم. در کل ١٤ ایستگاه است که باید از آنها عبور کنم. روزی ١٥ تا ١٦کیلومتر شنا میکنم تا به هدفم برسم.
انگیزهات برای ثبت این رکورد چه بوده است؟
من دو هدف کلی برای انجام این کار دارم که هدف اولم ارتقای سطح ورزش شنای ایران است. میخواهم به دنیا نشان دهم ایرانیها در ورزشهای آبی قوی هستند و میتوانند افتخارآفرین باشند. پیغام من به دنیا این است که اگر ایرانیها بخواهند، هر کاری را انجام میدهند. درست است که امکانات وجود ندارد اما پتانسیل کشور ما بیش از آن چیزی است که به نظر میرسد. هدف اصلی من که به واسطه آن به آب زدم، بچههای کار و خیابانی بود. امیدوارم بتوانم برای آنها کاری را انجام دهم.
ظاهرا قرار است تمام درآمدها از ثبت این رکورد به بچههای کار برسد. درست است؟
من با ١٠ NGO صحبت کردم. قصد داریم تبلیغاتی را انجام دهیم تا بتوانیم مرکزی را برای بچههای کار و خیابان تهیه کنیم. اگر این مرکز راهاندازی شود، میتواند متولی آموزشهای لازم برای این بچهها باشد. آموزشهای ورزشی این بچهها را نیز در این مرکز خودم به عهده خواهم گرفت.
برای ثبت رکورد در گینس چقدر برنامهریزی شده است؟
قطعا این رکورد در گینس ثبت میشود. اکنون در ایران انجمن رکوردگیری گینس ثبت شده است. البته باعث و بانی این مرکز نیز خود من بودهام، زیرا در ٣سال اخیر به اندازهای پیگیر بودم که این مرکز را افتتاح کردند. متأسفانه مدرکی که ایران بعد از انجام این رکورد به من اهدا میکند، در دنیا هیچ ارزشی ندارد. یعنی در هرکشور دیگری این مدرک را ببرم، قبول نمیکنند و به همین خاطر برای ثبت در گینس اقدام کردم. زمانی که در امارات بودم، با دوستی ارتباط برقرار و مبلغ ٢٠میلیون تومان را به حساب گینس واریز کردم. قرار شد من مستندات رکوردم را برای گینس ارسال کنم و آنها نیز این رکورد را ثبت کنند که تا اینجای کار همه چیز خوب پیش رفته است.
چند کیلومتر باید شنا کنید تا به رکورد گینس دست پیدا کنید؟
١٣٠٠کیلومتر باید شنا کنم؛ البته رکورد قبلی به نام یک شناگر ایرلندی است که در کل ٤٣٢کیلومتر را ثبت کرده است. من این رکورد را به زودی خواهم شکست و ٣برابر او شنا خواهم کرد. این رکورد درطول تاریخ خواهد ماند و مدرکی که ارایه خواهند داد، ارزش زیادی دارد.
چند سال قبل هم یک ایرانی دیگر طول خلیجفارس را شنا کرد اما در گینس ثبت نشد؛ دلیل این موضوع چه بود؟
احمد کبادی این کار فوقالعاده را انجام داد اما متأسفانه در گینس ثبت نشد. چند سالی است که با هم همکار هستیم و از سالیان گذشته با هم تمرین میکنیم.
دلیل اول اینکه در ایران آن موقع رکوردگیری انجام نمیشد. البته کبادی اشتباه دیگری را هم داشت و آن هم این بود که از کارش فیلمبرداری کرد و در انتهای رکورد آن فیلم را برای گینس ارسال کرد که آنها نپذیرفتند. گینس درصورتی یک رکورد را میپذیرد که شما GPS مخصوص این شرکت را دراختیار داشته باشید و علایم حیاتی شما در ثبت رکورد برای آنها مشخص باشد.
فکر میکنی میتوانی این کار بزرگ را به پایان برسانی؟
قطعا میتوانم؛ اگر در آب حل هم شوم، در انتها خودم را به مقصد خواهم رساند. با انرژی زیادی آمدهام زیرا پرچم کشورم بالا میرود. من به عشق بچههای کار جلو آمدم و درطول مسیر هم با بچههای کار و خیابانی اقامت یکجا خواهم داشت.
فکر میکنی در ادامه راه فدراسیون و وزارت ورزش حمایتهای لازم را از تو انجام میدهند؟
تاکنون شرایط خیلی خوب نبوده اما بد هم نیست. به هرحال به من جای استراحت میدهند و قایق و نجاتغریق دراختیارم است و به راهم ادامه میدهم. اگر مشکلی به وجود بیاید، من را به کنار آب میبرند تا پزشک و آمبولانس مستقر به درمان بپردازد.
این رکورد چه مزایایی برای تو خواهد داشت؟
در ایران هیچ چیزی نخواهد داشت؛ هدفم این است که کاری برای بچههای کار انجام دهم. بسیاری از موسسههای خیریه بودند که به من پیشنهاد یکمیلیاردی هم دادند تا برند آنها را معرفی کنم اما خودداری کردم. چند شرکت نوشابه انرژیزا هم بودند اما قبول نکردم.
برای آینده و زندگی شخصیات چه کاری انجام خواهی داد؟
من امیدوارم که فدراسیون و وزارت ورزش برای من ارزش قایل شوند و کاری صورت دهند. ٨سال است که به صورت مداوم تمرین میکنم. من خوشحال میشوم که توجهی کنند و حمایتی را این میان از من به عمل بیاورند.
رکورد بعدی تو چه خواهد بود؟
نمیتوانم بگویم؛ مدت زمانش کمتر خواهد بود اما از لحاظ بزرگی کار عجیبی خواهد بود.
انتهای پیام/