صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۵ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۵

هاشمی رفسنجانی: دامن زدن به اختلافات شیعه و سنی کینه‌های مذهبی را گسترش می‌دهد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تجربیات تاریخ می‌گوید که جنگ‌های مذهبی در هر کشوری اتفاق بیفتد، طولانی خواهد بود و نباید بگذاریم مسلمانان به جای وحدت و همکاری، به عنوان شیعه و سنی با هم بجنگند.
کد خبر : 111703

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، صبح امروز در دیدار سلیم الجبوری، رئیس مجلس عراق، با تأکید بر اهمیت تمدن، فرهنگ، تاریخ، جغرافیا، منابع و ترکیب جمعیتی عراق در منطقه و حتی در جهان، گفت: اگر وحدت و همکاری همه مردم که قانون اساسی مسیرش را ترسیم کرده، در عراق جدی گرفته شود، کشوری بسیار مهم در معادلات سیاسی خواهد بود.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این دیدار که شش نفر از نمایندگان مجلس عراق نیز حضور داشتند، با ابراز تأسف از اختلافات قوی و مذهبی در عراق، گفت: عقلای عراق باید توجه داشته باشند که اگر اختلافات داخلی پس از سقوط تروریست‌ها ادامه داشته باشد، زمینه بروز دیکتاتوری مثل صدام فراهم می‌شود که برای محکم کردن پایه‌های قدرت خود، عراق را در اختیار استعمارگران قرار می‌دهد.


هاشمی رفسنجانی، اختلافات شیعه و سنی، مخصوصاً در حدّ خصومت را غیرمنطقی دانست و با یادآوری آموزه‌های خویش از آیت‌الله العظمی بروجردی در دروس حوزه‌های علمیه، گفت: مسلمانان شیعه و سنی که اشتراکات فراوانی دارند، نباید به اختلافات تاریخی دامن بزنند و به خاطر گستردگی وجود مذاهب در اسلام، باید بدون نزاع، به مراجع خویش رجوع کنند که بهترین دستاورد این تفکر، تأسیس دارالتقریب ایران و مصر است.


وی با تأکید بر طبیعی بودن اختلاف نظر، حتی در میان پیروان یک مذهب، اقدام آیت‌الله بروجردی را یک انقلاب فکری توصیف کرد و با تأکید بر این نکته که برخی علمای سنی فتوا داده‌اند که عمل به مسایل فقهی شیعه، مثل عمل به مسایل فقهی چهار فرقه اهل سنت است، هشدار داد که دامن زدن خونین به اختلافات شیعه و سنی، کینه‌های مذهبی را در جامعه گسترش می‌دهد که هم مورد سوء استفاده دشمنان اسلام قرار می‌گیرد و هم کم کردن آن خیلی مشکل است.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری برخی از اقدامات خام و غیرعاقلانه حاکمان جدید عربستان، گفت: متأسفانه کسانی که ادعای پرده‌داری خانه خدا را دارند، ثروت هنگفت اسلام را صرف کشتن مسلمانان می‌کنند.


هاشمی رفسنجانی، خطاب به رهبران کشورهای اسلامی و به خصوص مسئولان عراق، گفت: تجربیات تاریخ می‌گوید که جنگ‌های مذهبی در هر کشوری اتفاق بیفتد، طولانی خواهد بود و نباید بگذاریم مسلمانان به جای وحدت و همکاری، به عنوان شیعه و سنی با هم بجنگند.


وی با اظهار تعجب از رابطه پنهان و آشکار مسئولان برخی کشورهای اسلامی با صهیونیست‌ها، گفت: چطور ممکن است که حاکم یک کشور اسلامی با صهیونیست‌های غاصب سَر و سِر داشته باشد، در حالی که می‌داند مسلمانان را از خانه‌ها و زمین‌های خویش بیرون و در کشورهای دیگر آواره کرده است.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه سخنان خویش با تأکید بر اهمیت پارلمان در نظام‌های مبتنی بر دمکراسی و با یادآوری این سخن امام راحل که «مجلس در رأس امور است»، گفت: این تعبیر برای پارلمان عراق هم مصداق دارد که براساس قانون اساسی، هم نماد تفکرات آن جامعه است و هم مجموعه دولت را انتخاب می‌کند.


هاشمی رفسنجانی، گسترش اقدامات داعش در جهان را بسیار خطرناک و هشدار دهنده خواند و گفت: باید این تفکر ریشه‌کن شود، و گرنه داعش می‌تواند در هر کشوری مخل امنیت دولت و ملت شود.


وی دو اتفاق اخیر ترکیه و روسیه را نشانه‌ای از گسترش ویروس تروریسم در جهان دانست و با تأکید بر تجربیات ارزشمند ایران برای مبارزه با تروریست‌ها، گفت: به خاطر مسایل اسلامی و انسانی، حاضریم با مردم، مسئولان عراق و هر کشور دنیا برای مبارزه در ریشه‌کنی این موجودات آدم‌کش همکاری کنیم.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، «تمایل مردم و مسئولان» را شرط همکاری تهران ـ بغداد دانست و گفت: روابط ایران و عراق می‌تواند محور همکاری‌های کشورهای اسلامی در منطقه باشد.


هاشمی رفسنجانی، سخنان غیرعاقلانه و تندرو برخی از افراد ایرانی و عراقی را موضع‌گیری‌های شخصی و غیرقابل توجه دانست و گفت: باید به راهنمایی‌های افراد و شخصیت‌هایی چون آیت‌الله سیستانی توجه کنیم که دلسوزانه و با درایت، فتاوای مهمی در جهت تقویت پایه‌های شیعه و سنی داده‌اند.


ضرورت همکاری کشورهای منطقه


رئیس مجلس عراق نیز در این دیدار با تشریح اهداف سفر خویش و هیأت همراه، گفت: تجربیات سال‌های اخیر تأکید می‌نماید که برای غلبه بر تروریسم، کشورهای اسلامی، به خصوص کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای همسایه باید در اوج وحدت، همکاری داشته باشند.


سلیم عبدالله الجبوری، همکاری قدرت‌های بین‌المللی برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه را ضروری دانست و گفت: رسالت ما این است که طرحی بریزیم تا همه کشورهای مهم، مخصوصاً ایران که تجربیات ارزشمندی در مبارزه با تروریسم دارد، با یکدیگر همکاری نمایند.


وی ضمن ارائه گزارشی از آخرین تحرکات تروریست‌ها در عراق، گفت: ارتش و ملت عراق آخرین دژهای تروریست‌ها را هدف قرار دادند و پس از پیروزی باید مراقبت کنیم که دیگر تندروها، کشور ما را محل تاخت و تاز قرار ندهند، چرا که عراق سرزمین شیعه، سنی، کرد، عشایر، ایزدی‌ها، ترکمن‌ها و دیگر اقلیت‌های دینی، مذهبی و قومی است و می‌خواهند در کنار هم زندگی مسالمت‌‌آمیز داشته باشند.


عباس بیاتی، یکی از نمایندگان و رئیس کمیسیون گروه دوستی پارلمان ایران و عراق نیز با تأکید بر سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خصوص درایت آیت‌الله سیستانی، گفت: فتوای جهاد کفایی ایشان، مردم عراق و به خصوص جوانان را به میدان آورد و این کشور را از دست تروریست‌ها نجات داد.


وی با تشکر از همکاری‌های ایران برای مبارزه با تروریسم و همچنین همکاری‌های اقتصادی، گفت: تفاهم و همکاری ایران و عراق به نفع مسلمانان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر