صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۳ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۵
عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر:

با نگاه جامع علمی می‌توانیم به صورت منطقی علوم را در جای خود بنشانیم

استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر گفت که اگر یک نگاه جامع علمی داشته باشیم می‌توانیم به صورت متعادل و منطقی هر علومی را در جای خودش بنشانیم. یکی از هنرهای ما باید این باشد که با تسلط بر الگوی غربی و با حداکثر بهره‌برداری از آن، آنچه را با افکار و دیدگاه و مکتب‌مان منطبق است، استخراج کنیم و الگوی اسلامی و ایرانی را پیاده کنیم.
کد خبر : 111693

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی برنامه گفت وگوی علمی، دکتر بهرام اکبری در برنامه‌ای با موضوع گفتمان علمی، علوم پایه و علوم انسانی، با اشاره به اهمیتی که از دیرباز به بعضی از رشته‌های خاص در علوم پایه داده می‌شد، گفت: «غربی‌ها می‌دانستند وقتی به مبانی و پایه‌ها دسترسی نداشته باشیم، عملا شاید نتوانیم در عمل جهت‌گیری ایجاد کنیم. در مسیری که پیش آمدیم آرام آرام متوجه شدیم، باید به یکسری مبانی توجه کرد تا امکان قدرتمندی و پیشرفت متناسب با الگوهای فکری خودمان را به دست بیاوریم».


وی افزود: «یکی از ویژگی‌هایی که برای نقشه جامع علمی کشور مطرح شده است، این است که باید بتوانیم یکسری از رشته‌هایی که خیلی مهم بودند و به دلیل سیاست‌گذاری‌های غلط، کنار گذاشته شدند و بعضی از رشته‌هایی که پر رنگ شدند در حالی که اهمیت زیادی ندارند را بازتنظیم کنیم».


این استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت علوم انسانی تصریح کرد: «اگر نگاه جامع علمی داشته باشیم می‌توانیم به صورت متعادل و منطقی هر علومی را در جای خودش بنشانیم. از آنجا که مبانی فکری ما ریشه در علوم انسانی اسلامی دارد، باید آبشخوری داخلی داشته باشد زیرا اگر آبشخور فکری آن بیرون از مرزها باشد، عملا پایه ریزی اشتباهی روی پیشرفت علمی قرار داده‌ایم».


عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر با بیان این که نمی‌خواهیم بگوییم هر آنچه که از الگوی غربی وجود دارد، غلط است، اظهار داشت: «یکی از هنرهای ما باید این باشد که با تسلط بر الگوی غربی و با حداکثر بهره‌برداری از آن، آنچه که با افکار و دیدگاه و مکتب مان منطبق است را استخراج کنیم و الگوی اسلامی و ایرانی را پیاده کنیم. برای چنین حرکتی از مدیریت بر تسلط الگوهای غربی و تولید اسلامی، انتظار داریم مبانی پایه و علوم انسانی را شکل دهد. در واقع باید مبانی علوم انسانی را از دیدگاه اسلام توسعه دهیم و به یک مکتب جدید علمی متناسب با تغییر و تحولاتی که در سطح جهان رخ می‌دهد، برسیم».


وی تصریح کرد: «اگر نتوانیم از الگوهای متناوب خارج شویم و همچنان مبهوت شرایط حاکم بین‌المللی و جهانی باشیم، عملا نمی‌توانیم به آن مرجعیت در بازه زمانی 50 ساله برسیم. بنابراین تاثیر علوم انسانی برای رسیدن به مرجعیت علمی اهمیت زیادی دارد».



انتهای پیام/

ارسال نظر