صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۲ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۵

وزیر نیرو: افزایش بهای آب و برق در دولت یازدهم کمتر از نرخ تورم بود/ بدهی وزارت نیرو یکساله محو می‌شود  

وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش قیمت آب و برق طی دولت یازدهم همواره کمتر از نرخ تورم بود، مجموع بدهی‌های این وزارتخانه را 32هزار میلیارد تومان اعلام کرد و از تسویه کامل بدهی‌ها تا یک سال آینده خبر داد.
کد خبر : 111581

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، حمید چیت‌چیان در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، طرح‌های مورد افتتاح و افزود: در هفته‌ دولت دو سد در خراسان‌شمالی و اصفهان به شبکه آبیاری و زهکشی جدید ‌با ظرفیت 12هزار و 800 هکتار در اردبیل و مازندران و 212 مجتمع آب روستایی به بهره‌برداری خواهد رسید که دربرگیرنده 872 روستا در 24 استان و جمعیتی بالغ بر 430 هزار نفر خواهد بود.


وی تصریح کرد: همچنین در هفته مذکور دو تصفیه‌خانه آب، و شش تصفیه‌خانه فاضلاب بهره‌برداری می‌شوند که مجموع ارزش سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها یک‌هزار و 366 میلیارد تومان است.


چیت‌چیان ادامه داد: در بخش برق نیز سه نیروگاه با ظرفیت یک‌هزار و 460 مگاوات احداث و توسعه 7 پست 400 کیلووات، 19 پست 230 کیلووات، 32 پست 132 کیلووات و 33 پست 63 کیلووات به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین 23 پروژه خطوط انتقال برق با مجموع یک‌هزار و 152 کیلومتر مورد افتتاح است.


وزیر نیرو ادامه داد: در هفته دولت 62 مورد برق‌رسانی روستایی نیز خواهیم داشت که امیدواریم تا پایان امسال تمام روستاهای بیش از 10 خانوار که تعداد آنها به 580 روستا می‌رسد، برق‌رسانی شوند.


این عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه از ابتدای سال 96، هیچ روستای دارای جمعیت بیش از 10 خانوار فاقد شبکه برق نخواهند بود، اضافه کرد: مجموع ارزش سرمایه‌گذاری بخش برق در پروژه‌های هفته دولت 5 هزار و 520 میلیارد تومان است و جمع ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها در هر دو بخش آب و برق به عدد 6هزار و 887 میلیارد تومان می‌رسد.


افتتاح 3 هزار و 402 طرح در هفته دولت


وی تعداد پروژه‌های مورد بهره‌برداری در هفته دولت را 3 هزار و 402 طرح اعلام کرد و گفت: در 3 سال گذشته 38 واحد نیروگاهی به بهره‌برداری رسیده است که براساس آن ظرفیت توزیع برق از ابتدای دولت یعنی 69 هزار و 200 مگاوات به میزان 6 هزار مگاوات دیگر افزایش یافته است.


وزیر نیرو افزود: همچنین یک‌هزار و 538 روستا طی سه سال گذشته از نعمت برق برخوردار شده‌اند و تلفات شبکه‌ توزیع نیز از 15 درصد اکنون به رقم 10.7 درصد رسیده است.


چیت‌چیان تاکید کرد: 19 سد طی سه سال گذشته به بهره‌برداری رسیده‌اند که مجموع ظرفیت آنها به 4 میلیارد مترمکعب یعنی 20 برابر ظرفیت سد کرج می‌رسد. از سوی دیگر، 150 هزار شبکه آبیاری و زهکشی طی این مدت به بهره‌برداری رسیده و 312 هزار نفر نیز از کنار اجرای این پروژه‌ها مشغول به کار شده‌اند.


وی عنوان کرد: 3 هزار و 800 روستای کشور نیز با جمعیت تحت پوشش 2 میلیون و 850 هزار نفر از شبکه آب شرب روستایی برخوردار شدند و 12 طرح بزرگ آبرسانی با جمعیت 1.5 میلیون نفر، 16 تصفیه‌خانه آب با جمعیت تحت پوشش 2.6 میلیون نفر و 26 شبکه فاضلاب با جمعیت تحت پوشش 3.6 میلیون نفر اجرا شده است.


افزایش بهای آب و برق در دولت یازدهم کمتر از نرخ تورم


وزیر نیرو درباره قیمت آب و برق نیز بیان کرد: اکنون اقتصاد آب و برق در شرایط غیرپایداری قرار دارد، اما آنچه که بیشتر مدنظر دولت است، اثرات اجتماعی ناشی از افزایش قیمت‌ها است. بنابراین طی 3 سال گذشته از عمر دولت یازدهم میزان افزایش قیمت‌ها در بخش آب و برق بسیار کمتر از افزایش نرخ تورم است.


وی ادامه داد: البته نرخ تورم اکنون کنترل شده است اما با این حال میزان افزایش نرخ‌ها بسیار کمتر از تورم کنترل شده‌ بود.


وزیر نیرو درباره پیشنهاد افزایش بهای آب و برق به دولت نیز عنوان کرد: طی یکی، دو هفته گذشته پیشنهادی را برای افزایش قیمت‌ها به دولت ارائه نکرده‌ایم اما این موضوع مرتبا در دولت مورد بحث است.


چیت‌چیان درباره بدهی‌های وزارت نیرو گفت: به علت شکاف میان قیمت خدمات و فروش وزارت نیرو مرتبا در یک وضع عدم‌تعادلی درآمد و هزینه قرار دارد و به همین علت نیز از ابتدای دولت یازدهم مقداری بر بدهی‌های این وزارتخانه افزوده شده است.


وی میزان بدهی‌های وزارت نیرو را 32 هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: امیدواریم طی یکسال آینده موضوع بدهی‌های وزارت نیرو کاملا جمع شود.


به گفته وی، طی سال‌های گذشته وزارت نیرو برای احداث نیروگاه‌های خود از بانک‌ها وام دریافت کرده بود، اما با واگذاری این نیروگاه‌ها به جای بدهی‌های دولت، اقساط وام برای این وزارتخانه باقی‌ ماند.


وزیر نیرو عنوان کرد: اخیرا سازمان حسابرسی کشور بررسی‌های دقیقی در این‌باره انجام و تکلیف کرد تا 12 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های وزارت نیرو در قبال واگذاری نیروگاه‌ها به دولت منتقل شود. بنابراین بخشی از بدهی‌های ما این‌گونه تسویه‌ خواهد شد.


چیت‌چیان تاکید کرد: برای سال 95 نیز انتشار 7 هزار و 500 میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی پیش‌بینی می‌شود که تاکنون نیز یک‌هزار و 500 میلیارد تومان از بدهی‌های وزارت نیرو با این اصناف پرداخت شده است.


وی تصریح کرد: براساس تصمیم دولت از ابتدای امسال هیچ‌ منابعی از وزارت نیرو برای پرداخت یارانه‌ها اخذ نخواهد شد، بنابراین منابع اعتباری وزارت نیرو در سال 95، 2 هزار و 200 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.


وی درباره منابع اعتباری حذف شده سه ماه ابتدای امسال از وزارت نیرو بابت پرداخت یارانه‌ها به سازمان هدفمندی نیز تاکید کرد: منابع تیرماه بازگردانده شد و قرار است یارانه‌های سه ماه ابتدایی سال نیز از سوی دولت بازگردانده شود. این در حالی است که یارانه مردادماه نیز از وزارت نیرو دریافت نشده است.


انسداد 5 هزار و 700 حلقه چاه غیرمجاز در سال‌جاری


چیت‌چیان درباره انسداد چاه‌های غیرمجاز نیز گفت:‌ تاکنون بیش از 5 هزار و 700 چاه غیرمجاز در سال‌جاری مسدود شده است که امیدواریم به رقم 20 هزار حلقه چاه پیش‌بینی‌شده در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دست یابیم.


وی با تاکید بر اینکه بستن چاه‌های غیرمجاز موجب پایداری دشت‌ها خواهد بود، بیان کرد: 2 هزار میلیارد تومان در ردیف اعتباری و یک‌هزار و 500 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای بالا بردن بهره‌وری آب به وزارت جهادکشاورزی اختصاص یافته است که این میزان معادل یکسال بودجه عمرانی وزارت نیرو است.


وزیر نیرو ابراز کرد: با مدیریت صحیح دشت‌ها می‌توان علاوه‌بر جلوگیری از برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی به حفظ و توسعه کشت و کار کشاورزان نیز کمک کرد.


وی درباره تلفات بخش آب نیز گفت: برای جلوگیری از تلفات بخش آب اقدامات وسیعی در حال اجرا و با بتنی‌ کردن شبکه‌های آبیاری زهکشی از میزان تلفات کاسته می‌شود. از سویی دیگر، انتقال آب با استفاده از لوله‌کشی تلفات ناشی از تبخیر و هدررفت را کم می‌کند.


چیت‌چیان با بیان اینکه یکی از اقدامات مورد توجه در شبکه آب شهری برای کاهش هدررفت تجهیز و نوسازی لوله‌ها است، عنوان کرد: بازسازی شبکه‌ها ضروری است اما هزینه بسیار زیادی را می‌طلبد و اگر بخواهیم یک واحد درصد تلفات آب در شبکه‌ شهری را کاهش دهیم، باید رقمی معادل یک‌هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گیرد، این در حالی است که اکنون شبکه‌های آب شهری و روستایی زیان‌ده هستند.


وزیر نیرو درباره صادرات برق به کشورهای همسایه نیز گفت: ایران صادرکننده خالص به 4 کشور ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان است و با دو کشور جمهوری ارمنستان و آذربایجان مبادله برق دارد. همچنین از ترکمنستان نیز واردات برق داریم اما در مجموع میزان صادرات برق کشور دو برابر واردات آن از کشورهای همسایه است.


پیک مصرف برق امسال را پشت سر گذاشتیم


وزیر نیرو درباره تامین برق در تابستان تصریح کرد: به نظر می‌رسد امسال پیک مصرف برق را پشت‌سر گذاشته‌ایم و میزان تامین برق در زمان پیک به 52 هزار و 690 مگاوات رسید که نسبت به سال گذشته 5 درصد افزایش عرضه برق را تجربه کردیم.


چیت‌چیان خاطرنشان کرد: البته اگر این افزایش عرضه با کاهش میزان مصرف در ساعت‌های پیک همراه نمی‌شد و 3 هزار مگاوات پیک‌سایی را نداشتیم، یقینا با خاموشی در کشور مواجه می‌شدیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر