آشنایی با حاج احمد سیاح در مشاهیر نشر کتاب ایران
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، احمد سیاح (1299-1393 ش) در تهران به دنیا آمد. از پنج سالگی به تحصیل پرداخت و علوم دینی و ادبی را فرا گرفت و از سال 1317 ش به خدمت دولتی پرداخت. در سال 1323 ش حجره ای در خیابان بوذرجمهوری خرید و در آن به خرید و فروش کتاب پرداخت و در همان سال انتشارات «اسلام» را تاسیس کرد. این انتشارات، که تاکنون به کار خود ادامه داده است، بیشتر در حوزه کتب مرجع و دینی فعالیت می کند.
احمد سیاح علاوه بر انتشار، به تالیف، ترجمه و تصحیح کتب ارزشمندی پرداخت که «فرهنگ بزرگ جامع نوین» (عربی به فارسی» مشهورترین و ارزشمند ترین آنها است که ترجمه و تدوین آن در سخت ترین شرایط و در کنار کارهای روزانه برای تامین معاش، به مدت بیست سال به طول انجامید و تاکنون چهل بار تجدید چاپ شده است.
مهدی محقق درباره استاد احمد سیاح می گوید:« مرحوم حاج احمد سیاح در ضمن کسب و کار به مطالعه و تحقیق نیز می پرداخت و کتاب های متعدد به ویژه درباره لغت تالیف کرد که هنوز مورد استفاده استادان و دانشجویان ادب فارسی و عربی قرار می گیرد. افرادی همچون استاد احمد سیاح که علاوه بر کسب و کار ارتباط خود را با علم و دانش قطع نکرده اند باید سرمشقی برای اهل دین و حرفه ناشران و کتابفروشان باشد که نه تنها ارتباط استوار خود را با اهل علم و مولفان حفظ کرده اند، بلکه خود عملا مباشرت در تالیف و تصنیف کتابی مفید داشته اند.»
استاد احمد سیاح در نیم شب چهارشنبه 21 آبان 1393ش در سن 94 سالگی به دیار باقی شتافت و پیکرش در جوار حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و امامزاده حمزة بن موسی الکاظم (ع) آرام گرفت.
سیزدهمین کتاب از مجموعه مشاهیر نشر کتاب ایران با عنوان «حاج احمد سیاح» نوشته عبدالحمید سیاح با شمارگان هزار نسخه در ۴۸ صفحه به بهای پنج هزار تومان از سوی انتشارات موسسه خانه کتاب به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/