صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۷ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۵
در حاشیه چهل و چهارمین کمیسیون دائمی شورای عالی عتف مطرح شد

برنامه‌ریزی برای ایجاد کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان/ ترفیع استادان بر اساس فعالیت‌های فن‌آورانه

در چهل و چهارمین کمیسیون دائمی شورای عالی عتف مطرح شد که فعالیت‌های استادان در حوزه دانش بنیان و تولید محصولات قابل تجاری سازی در ترفیع آنها موثر است.
کد خبر : 110934

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کارگروه تعیین مصادیق شرکت‌های دانش‌بنیان و سپس صندوق نوآوری و شکوفایی گزارش‌های خود را در ابتدای این جلسه ارائه کردند.


دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در حاشیه جلسه کمیسیون دائمی شورای علوم، تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران گفت: «طبق ماده 2 قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مسؤولیت سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و پیگیری اجرای این قانون را به عهده دارد و دبیرخانه شورا نیز مسؤول پیگیری اجرای مصوبات شوراست.»


او افزود: «برای اینکه نظارت و پیگیری اجرای مدیریت قانون‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را به خوبی انجام دهیم از کارگروه تعیین مصادیق شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی برای حضور در جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف دعوت کردیم. البته طبق قانون پیش از این نیز گزارش‌های کارگروه تعیین مصادیق شرکت‌های دانش‌بنیان و گزارش‌های صندوق نوآوری و شکوفایی به دست ما می‌رسید ما نیز این گزارش‌ها را برای مجلس شورای اسلامی ارسال می‌کردیم.»


احمدی درباره سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: «در نقشه جامع علمی کشور پیش‌بینی شده است که تا سال 1404 باید 50 درصد GDP (تولید ناخالص داخلی) از صنایعی مبتنی‌بر محصولات دانش‌بنیان محقق شود. قانون دستگاه‌ها را هدایت می‌کند که چطور باید از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده شود تا بتوانیم اهداف نقشه جامع علمی را محقق کنیم.»


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: «این سیاست‌ها نشان می‌دهد که به عنوان مثال به چه چیزهایی های‌تک می‌گوییم و یا نقش محصولات دانش‌بنیان در اقتصاد چگونه است یا صنایع دانشگا‌ه‌ها چطور باید وارد این مجموعه شوند. البته تا کنون شورای عالی عتف در زمینه فعالیت‌های دانش‌بنیان ورود مستقیم نداشت. ما برای اینکه فعالیت‌های دانش‌بنیان بهتر ساماندهی شوند در دبیرخانه مصوب کردیم که ستاد اجرای قانون شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل شود تا مسائل مربوط به این حوزه‌ را پیگیری کند. رسیدگی به شکایت‌های افراد یا شخصیت‌ها از دستگاه‌های مجری این قانون یکی از وظایف این شوراست و با تشکیل این ستاد سعی داریم چهارچوب‌ها و اهداف فعالیت‌های دانش‌بنیان را محقق کنیم.»


او افزود: «در جلسه اخیر علاوه بر ارائه گزارش سایر دستگاه‌ها پیشنهادها و سوالات خود را مطرح کردند.


به گفته احمدی، طبق آخرین گزارش کارگروه تعیین مصادیق شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از دو هزارو 500 شرکت توانستند مجوز بگیرند.


91 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان طرح‌های خود را به صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه کردند


احمدی گفت: «در این جلسه همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی گزارشی ارائه کرد. طبق گزارش صندوق نوآوری و شکوفایی 61 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا هستند تعداد طرح‌های ارائه شده به صندوق 2 هزارو 324 طرح است یعنی 91 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان طرح‌های خود را به صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه کردند.»


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: «از این 2 هزارو 324 طرح، هزارو 802 طرح یعنی 78‌درصد طرح‌ها تعیین تکلیف شده و 522 طرح یعنی 22 درصد در دست بررسی است. به علاوه تا کنون 765 میلیارد طرح در این صندوق مصوب شده‌است.»


او افزود: «قانون شرکت‌های دانش‌بنیان روی چند محور اصلی استوار است که یکی از آنها صندوق نوآوری و شکوفایی است که برای حمایت‌ از شرکت‌های دانش‌بنیان، شناسایی و صدور مجوز برای این شرکت‌ها و ارائه تسهیلات (تسهیلات مالی و تسهیلاتی نظیر معافیت‌ها، تسهیلات قانونی و ...) را انجام می‌دهند.»


او ادامه داد: «در گذشته با اینکه صندوق تشکیل شده بود،اعتبار لازم برای آن در نظر گرفته نشد کارگروه نیز فعالیت مشخصی نداشت اما در این دولت هم اعتبار خوبی برای صندوق در نظر گرفته شده و هم کارگروه فعالیت‌های خود را گسترش داده است.»


احمدی تامین دفاتر کاری برای شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر خدمات این صندوق عنوان کرد و گفت: «بر این اساس تاکنون 2 تا 3 مجتمع دانش‌بنیان برای دانشگاه‌ها از سوی این صندوق تاسیس شده است. صندوق نوآوری و شکوفایی در چند حوزه نظیر ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه، وام ترجیحی، تسهیلات توسعه بازار، سرمایه‌گذاری مشترک با صندوق‌ها، تامین خدمات توانمندسازی و ... کمک‌های خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دهد.»


او گفت: «طبق قانون شرکت‌های دانش‌بنیان، باید 50 درصد از اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی برای افزایش اعتبارات صندوق‌های پژوهش و فناوری گذاشته شود. »


برنامه ایجاد چند کنسرسیوم‌ از شرکت‌های دانش‌بنیان


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: «چون ابتدای راه هستیم طبیعی است بیشتر شرکت‌های کوچک فعالیت می‌کنند اما اگر واقعا بخواهیم در صحنه اقتصاد کشور نقش موثری داشته باشیم باید این شرکت‌ها را توسعه دهیم. پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان باید بتوانند با شرکت‌های بزرگ مشارکت کنند یا خودشان به صورت کنسرسیوم فعالیت داشته باشند. یکی از برنامه‌های جدی ما ایجاد کنسرسیوم‌ها بین شرکت‌هاست تا بتوانند به شرکت‌های بزرگ تبدیل شوند.»


او درباره سرمایه‌گذاری ونچر کپیتال‌ها در این حوزه گفت: «در جشنواره شیخ بهایی حدود 17 شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری در نمایشگاه حضور داشتند و شرکت‌های دانش‌بنیان کشور می‌توانستند رو در رو و به صورت مستقیم با این شرکت‌ها مذاکره کنند.»


احمدی ادامه داد: «با توجه به باز شدن زمینه‌های بین‌المللی امکان حضور سرمایه‌گذاران بین‌المللی بیش از پیش فراهم شده است. فضای امن اقتصادی در کنار راهنمایی شرکت‌های دانش‌بنیان برای ارائه محصول درست می‌تواند این مشارکت را بالا ببرد.»


ترفیع استادان براساس فعالیت‌های فن‌آورانه


او با تاکید بر اینکه آیین‌نامه تاسیس شرکت های دانش‌بنیان دانشگاهی یک ماه قبل به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است، گفت: «استادان برای تاسیس این شرکت‌ها باید از هیات امنای دانشگاه مجوزهای لازم را دریافت کنند.»


احمدی به آثار فعالیت‌های دانش بنیان استادان دانشگاه‌ها در ترفیع و ارتقا آن‌ها اشاره کرد و گفت: «این فعالیت‌ها در ارتقای استادان نقشی ندارد ولی فعالیت‌های استادان در حوزه دانش‌بنیان و تولید محصولات فن‌آورانه در ترفیع آنها موثر است و امتیازاتی که در این زمینه کسب می‌کنند در ترفیع اثر دارد.»




انتهای پیام/

ارسال نظر