صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۵
در چهارمین جشن ایثار عنوان شد

وزیر دفاع: آنچه در مذاکرات و برجام انجام شد، باخت نبود/ حرکت‌های منطقه الهام گرفته از انقلاب ماست

چهارمین جشن ایثار صبح امروز (سه‌شنبه 26 مرداد ماه) با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 110379

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این مراسم ویدئویی از فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مقاومت و ایثار به نمایش در آمد.


پس از آن سعید الفتی مشاور وزیر در امور ایثارگران طی گزارش مختصری این قبیل فعالیت‌های وزارت ارشاد ارائه داد و گفت: «امسال تمام برنامه‌های این جشن را به معاونت‌ها سپردیم. یک ویدئو توسط سازمان سینمایی و انجمن سینمای جوان ساخته شد که پخش می‌شود. گروه موسیقی از سوی موسسه هنرهای معاصر هماهنگ شده و یک قطعه نمایشی هم از سوی اداره کل نمایش تدارک دیده شده است.»


وی ادامه داد: «یک کار جدید دیگری که امسال انجام دادیم این بود که از ایثارگران عرصه‌های هنر و ورزش و...در انتهای این جلسه تجلیل خواهیم کرد. ممکن است در انتخاب‌هایمان عجله کرده باشیم و نقص‌هایی داشته باشیم اما در سال‌های بعد از کسانی که در راستای ترویج فرهنگ ایثار کارهای خارق‌العاده‌ای انجام داده‌اند، تشکر خواهیم کرد.»


در ادامه نماهنگی در رابطه با موضوع مصادیق ایثار که ساخته انجمن سینمای جوان بود به نمایش در آمد و یک نمایش مونولوگ با عنوان «نامه‌های بی جواب» در دو اپیزود توسط دو بازیگر که یکی از آنها، محدثه، دختر یکی از شهدای حرم بود، اجرا شد.


پس از آن علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خیرمقدم به وزیر دفاع و تبریک سالروز بازگشت آزادگان به کشور گفت: «نظام اسلامی باید از همه امکانات موجود بهره‌برداری کند، تا اثر مجاهدت و مقاومت وصف‌ناپذیر این رسولان انقلاب، به صورت فرهنگ رایج و به مثابه کلید راه هدایت برای نسل آینده و همه بیداردلان و آزادگان جهان محفوظ بماند.»


وی ادامه داد: «برخی از واژه‌ها در زبان فارسی از چنان گستره معنایی و مفهوم ژرفی برخوردارند و مصداق‌های بی‌شماری دارند که انسان را ناخودآگاه به خود معطوف می‌کنند. این واژه‌ها معمولاً بیانگر فضایلی مقدسند که در نزد همه انسان‌های آزاده، در هر نقطه‌ای از جهان و هر دوره‌ای از تاریخ و در هر آیینی، مقدس، پسندیده و مقبول هستند؛ و ایثار از همین دسته واژه‌های ژرف است که همه معانی و مصداق‌های آن با فطرت خداجوی انسان مطابقت دارد.»


جنتی افزود: «انسان آزاده از شنیدن آن و قرار گرفتن در دایره مصداق و مثال آن محظوظ می‌شود. البته واژه ایثار برای مسلمانان و به‌ویژه شیعیان که با عشق و ارادت به اولیاء‌الله مأنوسند معنایی ژرفتر و نیکوتر دارد. و این حالت در ایران ما که شاهد ٨ سال ایثارگری هزاران مجاهد فی سبیل‌الله بوده و تاریخ معاصرش با واژه و مفهوم ایثار آمیخته است معنایی دیگر دارد.»


وی در ادامه گفت: «آنچه مردم ایران در چهار دهه گذشته بسیار دیده و شنیده‌ و آزموده‌اند از بذل خانه و کاشانه و مال گرفته تا نثار سال‌های عزیز عمر در اسارت، از شهادت اعضای خانواده گرفته تا نثار اعضای بدن، و از نثار فرزندان دلبند و جگر گوشه‌هایشان گرفته تا جانی که برای دفاع از دین و وطن در طبق اخلاص نهادند، همه و همه مصداق‌های بی‌شمار ایثارند که اینک به صورت فرهنگ رایج در جامعه در‌آمده‌اند؛ فرهنگی زیبا و بسیار پسندیده که در چارچوب هیچ زمان و مکانی اسیر نیست بلکه تا دنیا دنیاست و انسان روی کره خاکی گام برمی‌دارد جزو برترین فضایل انسانی به شمار خواهد آمد و در تاریخ زمین ثبت و ضبط خواهد شد.»


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: «روزهایی را به یاد بیاوریم که رزمندگان از شهر و دیار، پدر و مادر و زن و فرزند خویش خداحافظی می‌کردند و در حالی که کوله‌پشتی‌شان پر بود از خوشه‌های اشک، از حرف‌های ناگفته، از رازهای سر به‌مُهر، از عطر مهربانی، و از عشقی به وسعت دریا، برای دفاع از شرف و وطن پا به عرصه نبرد می‌نهادند. به راهی می‌رفتند که انتهایش بوسه به آسمان بود. همان راهی که یا به شهادت ختم می‌شد یا به جانبازی یا به اسارت در چنگال نامردان روزگار. اما آنان که به فیض عظمای شهادت رسیدند: روزی­‌خوران سفره عشق‌­اند تا ابد / این زندگان خاک، مگویید مرده‌­اند»


وی افزود: «همه می‌دانستند نمی‌توان راه را بر عاشق بست یا با توده‌ای ابر بی‌مقدار، راه را بر خورشید گرفت؟ عاشق، راه بسته نمی‌شناسد و هرگز عشقش پشت پرده پنهان نمی‌ماند! و آنان که به تیر خصم، عضوی از بدن را نثار کردند و به مقام جانبازی ارتقا یافتند چه سعادتمندند که پیشاپیش پاره‌ای از جسم خویش را به بهشت فرستادند تا روزی در فردوس برین بدان بپیوندند و پاداش جانبازی خویش را از پیشگاه پروردگارشان دریافت کنند و اما آنان که در چنگال خصم به اسارت رفتند خوب می‌دانستند که روزی آتش نمرودیان گلستان خواهد شد و سرافراز به آغوش وطن بازخواهند گشت. آنان با شکیبایی، دوران سخت اسارت را، شکنجه و گرسنگی و تشنگی را، سلول‌های انفرادی موصل و رمادیه را با مناجات‌های شبانه از سر گذراندند. آنان که صبورتر از کوه ایستادند و لب به شکوه باز نکردند. آنان که سال‌ها با قامت افراشته ایستادند و خم بر ابرو نیاوردند تا روزی همه به احترامشان سر فرود آورند و بالاخره خورشید از پشت سیاهی درخشید و انتظارها به سر آمد و بوی پیراهن آزادگان بر شانه‌های نسیم، در کوچه‌ها و خیابان‌ها چرخید و دل‌های پیر را جوان کرد و به چشم‌های بی‌قرار، توان دیدار بخشید.»


جنتی ادامه داد: «آزادگان آمدند هرچند کمی نحیف و شکسته، کمی پیر، اما با دلی به وسعت آسمان، سرشار از نشاط و ایمان. فداکاری و از جان گذشتگی‌های آزادگان، تابلویی از عظمت روحی آنان را به نمایش گذاشت و نشان داد، با نیروی ایمان و اراده می‌توان بر همه مصائب و دشواری‌ها غلبه کرد. هر چند آزادگان بخشی از گوهر عزیز عمر خود را از دست داده‌اند اما همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «سازندگی زندان و اسارت، سازندگی مخصوصی است. آن را در جای دیگر نمی‌شود پیدا کرد.»»


وی با بیان اینکه بال و پر آزادگان در سال‌های سخت هجران از وطن، زیر شکنجه‌های کفر شکسته بود، گفت: «جسم آنان دربند بود، ولی هیچ‌گاه روح و اندیشه بلندشان تسخیر نشد و قلبشان همواره به یاد آسمان وطن می‌تپید. آغوش وطن گشوده شده بود و مردانگی در آن جای می‌گرفت. به راستی کدامین تقویم می‌تواند شوق آن لحظه‌های دیدار را در آن روز تاریخی ثبت کند.»


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «آری، آن روز عشق طلوع کرد. چشم‌های همگان اشک‌بار بود، نه به خاطر غم و اندوه، بلکه از شوق وصال؛ از اینکه وعده خدا مُحقق شده و پس از آن دوران سخت، آسانی آمده بود.«انّ مع الْعُسْر یُسْرا» آزادگان آمدند تا با حضور خود در جامعه، حماسه‌ای دیگر بیافرینند و هم‌دوش هم‌سنگران دیروزشان، روح بزرگی و صلابت را در جامعه بدمند. این یادگاران دفاع مقدس، با گام‌های مطمئن و دل‌های سرشار از عشق و ایمان به خدا و وطن، برای رسیدن به قلّه‌های فتح و ظفر ایستاده‌اند؛ پس ما نیز باید صبوری‌شان را ارج نهیم و پای غفلت بر آن نگذاریم. بر حاملان فرهنگ ایثار و شهادت است تا ضمن حفظ این فرهنگ، برای ترویج آن نیز راهی بیندیشند.»


وی افزود: «نظام اسلامی باید از همه امکانات موجود بهره‌برداری کند، تا اثر مجاهدت و مقاومت وصف‌ناپذیر این رسولان انقلاب، به صورت فرهنگ رایج و به مثابه کلید راه هدایت برای نسل آینده و همه بیداردلان و آزادگان جهان محفوظ بماند. آنچه ما در دفاع مقدس دیدیم و دندان مسلح دشمنی که از سوی همه قدرت‌های جهانی حمایت می‌شد این بود که مردم ما با ایمان به میدان رفتند و عقب نشینی نکردند و دشمن را شکست دادند. اگر روحیه انقلابی زا فراموش می‌کردیم قطعا از دشمن شکست می‌خوردیم. ثروت اندوزی، انحطاط اخلاقی و دور شدن از ارزش‌های معنوی همه ما را از راه خدا دور می‌کند. با قدرت ایمان، از خودگذشتگی، ساده زیستی و ایثار بود که به جنگ با دشمن رفتیم.»


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مفتخر است که هزاران کتاب در حوزه ادبیات مقاومت را مورد حمایت قرار داده است و همچنین صدها فیلم نیز در این زمینه تولید و حمایت شده است. در دو سال گذشته ٢٨ فیلم در زمینه دفاع مقدس تولید و ده‌ها نمایشنامه فداکاری‌های رزمندگان را به تصویر کشیده است.»


وی در تصریح کرد: «همه ما موظفیم خاطرات شهیدان، ایثارگران و آزادگان را در ذهن ملت ایران زنده نگه داریم. حتی اشعار حماسی و سروده‌های دوران دفاع مقدس نقش موثری در احیای روحیه سلحشوری دارد.»


در ادامه سردار حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز بیان کرد: «هر کدام از ما در مقام صحبت درباره ایثارگران حالت خضوع و خشوع داریم. امام خمینی (ره) هم وقتی به اینجا می‌رسند می‌گویند زبان و قلم قاصر است از وصف ایثار و جانبازی ایثارگران. اما عظمت ایثارگران بزرگوار ما و آنچه آنها را در تاریخ ما ماندگار کرد چه بود؟ چه عاملی سبب شد که خانه و دیارشان را ترک کنند و برای رسیدن به یکی از دو پیروزی بزرگ که یکی شهادت و دیگری پیروزی دنیایی بود خطر کنند.»


وی افزود: «آنچه مهم بود اعتلای کلمه حق بود و احیای مکتب اسلام. همان اسلامی که پیامبر در راه تبلیغش شکنجه‌ها کشید و امام علی (ع) در راه اعتلایش همه مصائب و نامردمی هایی که انتظار نمی رفت بعد از رحلت پیامبر (ص) بر او روا بدارند، تحمل کرد. بعد از آن هم که امام حسین(ع) در این راه پرچمی را برافراشت که مسیر عزت، عظمت و زندگی را به همه ابنای بشر آموخت و مکتب حسین (ع) به عنوان مکتب آزادگی نام گرفت.»


وزیر دفاع ضمن بیان اینکه ایثارگران ما در وقایع در دهه‌های اخیر عاشورا را تکرار کردند و انقلاب در بسیاری از ابعادش به عاشورا شبیه بود، گفت: «ملت یکپارچه و یک آهنگ ایران برای احیای مجدد اسلام به عرصه آمدند وهر گونه هزینه متصور را در این هزینه متقبل شدند. امروز هم این ملت برای صیانت از اسلام و نظام در صحنه است بنابراین دو دلیل عمده استقامت ملت ما طی سال‌های گذشته اعتلای کلمه حق و صیانت از مرزهای جغرافیایی و معنوی ایران و اسلام بود. ما توطئه‌های مختلف را پشت سر گذاشتیم تا به سال‌های جنگ رسیدیم که شبیه به جنگ احزاب بود در آن زمان نظام نوپا بود و تقریبا همه کشورهای جهان علیه ما متحد شدند.»


وی ادامه داد: «ملت ما به این مساله ایمان داشت که وعده‌های خدا حق است. متاسفانه ما این روزها به خاطرات آزادگان کم توجه‌ایم. می‌توان این خاطرات را دستمایه تولید آثار هنری و ادبی کرد، ایثارگران تاریخ ملت ما را ساختند و روایتگران باید آن را به تصویر بکشند. اما آیا آنچه انجام شده کفایت می‌کند؟ پاسخ منفی است و ما بیش از آنچه قدم برداشته ایم باید قدم برداریم. همت ما باید در زنده نگه داشتن آرمان مورد نظر نه با حرف و شعار، بلکه با عمل باشد.»


دهقان در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: «دفاع مقدس صحنه بزرگی شد تا ملت ما نقاشی بزرگی بکشد تا الهام بخش دیگر ملت‌ها باشد، ما خسارات و خرابی‌های زیادی را تحمل کردیم، انسان‌های وارسته ای را از دست دادیم تا به موقعیت امروز برسیم. مهم این است که بتوانیم آنچه را به دست آورده‌ایم پاس بداریم تا بگوییم میراث‌دار ایثارگرانیم. ما طی سال‌های گذشته اسلام و جمهوری اسلامی را بیمه کردیم و قدرت اسلام را به رخ جهانیان کشیدیم. توانستیم ثابت کنیم که یک نظام با اتکا به اسلام کار کند و بلندترین گام‌های سازندگی را بردارد و در سخت‌تری شرایط تحریم بزرگ‌ترین موفقیت‌ها را به دست آورد.»


وی در ادامه با اشاره به برجام گفت: «آمریکایی‌ها علاقه‌مند نیستند که ملت ما از جوانب مثبت برجام بهره مند شوند. به هر حال دشمن دشمن است و کارش سنگ اندازی است اما آیا آنچه در مذاکرات و برجام انجام شد، باخت بود؟ پاسخ منفی است. اگر وضع فعلی و گذشته را مقایسه کنیم تداوم وضعیت قبلی که تحریم روی تحریم بود و ما را به عنوان یک خطر جهانی معرفی می‌کرد، اصلا خوب نبود. در این شرایط همه پذیرفتند که باید مسیری را انتخاب کرده و پیش برد و خطوط قرمز نظام را در آن در نظر داشت، در این مسیر هم اگر روحیه مقاومت و ایثار نبود ما در هم می‌شکستیم، اگر ایثارگری همسران شهدا و خانواده‌های جانبازان در این سال‌ها نبود مگر این حرکت می‌توانست ادامه پیدا کند؟ به طور طبیعی دست خدا با جماعت است.»


دهقان در پایان سخنانش گفت: «حرکت‌های منطقه مانند تحرکات نیروهای مقاومت در لبنان، یمن، سوریه و ... الهام گرفته از انقلاب ماست و همگان فهمیده‌اند پیروزی در دل مقاومت و ایستادگی است.»


در پایان این مراسم وزیر ارشاد هدایایی را به وزیر دفاع اهدا کرده و در ادامه به همراه سردار دهقان و سعید الفتی مشاور وزیر در امور ایثارگران از دست‌اندرکاران جشنواره تئاتر مقاومت و خرمشهر چون مهدی شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی، حسین مسافر آستانه دبیر این جشنواره و ... تقدیر به عمل آمد.


همچنین به جمعی از کارکنان وزارت ارشاد از جمله مرضیه مهربان پژوه، هادی خورشادهیان، علی تن، مریم کریمی، علی بحری و مجتبی محمدی نیز تندیس ایثار اهدا شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر