صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۲۵ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۵

بیمارستان نمازی، صدر نشین پیوند کبد در جهان

بخش پیوند اعضای بیمارستان نمازی شیراز، به مدت سه سال متوالی، توانسته است از نظر تعداد پیوند کبد در دنیا، رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.
کد خبر : 110177

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از وبدا، تاریخچه عمل پیوند در ایران نشان می‌دهد که نخستین پیوند کلیه ایران را دکتر "سنادی زاده" در سال ۱۳۴۷ در بیمارستان نمازی شیراز انجام داد و پس از آن، این عمل در همین بیمارستان و در بیمارستان‌های تهران انجام شد؛ به این ترتیب از سال ۱۳۴۷ تا سال ۱۳۵۷ ، نزدیک به ۸۰ مورد پیوند کلیه به ثبت رسیده است.


پس از مدتی وقفه، عمل پیوند در ایران و شیراز از سر گرفته شد و از سال ۱۳۶۸ تاکنون، برای بالغ بر سه هزار و ۶۶۰ بیمار، عمل پیوند کلیه با موفقیت انجام شده است.


نخستین پیوند موفق کبد نیز در ایران، در اردیبهشت سال ۱۳۷۲، از سوی دکتر "سید علی ملک حسینی" در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد و از آن زمان، این دانشگاه به عنوان یک مرکز موفق پیوند کبد، به فعالیت گسترده خود ادامه داده است.


از سال ۱۳۷۲ تاکنون، در این دانشگاه بالغ بر سه هزار و ۳۱۰ عمل موفقیت آمیز پیوند کبد انجام شده است.


هم اکنون شیراز بزرگ ترین قطب پیوند کبد در کشور است و ۷۵درصد بیماران نیازمند به پیوند کبد، از سراسر کشور برای قرار گرفتن در لیست انتظار پیوند کبد به شیراز مراجعه می کنند.


همچنین نخستین پیوند پانکراس را دکتر "سامان نیک اقبالیان"، در فروردین سال ۱۳۸۵ در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام داد.


تاکنون بالغ بر ۶۰ مورد عمل پیوند پانکراس، ۱۰۰ مورد عمل پیوند کلیه و پانکراس به طور همزمان، و در مجموع ۴۵ مورد عمل پیوند روده و معده در این دانشگاه انجام شده است.


در حال حاضر، ساخت بزرگترین و مجهزترین مرکز پیوند اعضا در خاورمیانه، به نام مرکز پژوهشی، آموزشی و درمانی پیوند اعضای ابوعلی سینا در دست اقدام است و این مرکز تخصصی دارای ۵۰۰ تخت است که بعد از اتمام ساخت، در اختیار بخش پیوند قرار می‌گیرد.


یکی از مواردی که سبب شده است شیراز قطب پیوند اعضا در خاورمیانه محسوب شود، علاوه بر تلاش شبانه روزی تیم پیوند اعضا و تعداد بالای پیوندها، خدماتی است که به بیماران قبل و بعد از عمل پیوند ارائه می شود.


بخش پیوند اعضای بیمارستان نمازی شیراز، به عنوان نخستین و بزرگترین مرکز در ایران و سومین مرکز پیوند در دنیا، بعد از آمریکا و اسپانیا شناخته شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر