صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۴ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
وزارت بهداشت هشدار داد؛

انرژی درمانی ماهواره ای، فریبی بیش نیست

درحالی که محمد علی اکبری از مدعیان انرژی درمانی که بارها سابقه دستگیری در ایران را دارد ،این روزها اقدامات خود از طریق شبکه های ماهواره ای خارج از کشور را گسترش داده ، مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت به مردم هشدار می دهد فریب این گونه افراد و کانال‌های ماهواره ای را نخورند.
کد خبر : 109859

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از سلامت آنلاین،‌محمود خدا دوست گفت : انرژی درمانی در برنامه‌های وزارت بهداشت نیست و تایید مدرک آن در زمره رشته‌هایی که وزارت بهداشت آن را تایید می‌کند، قرار ندارد .


وی درباره دلایل این موضوع افزود: این رشته اولا ً مستندات و شواهد کافی علمی بر اثر بخش بودن آن وجود ندارد و امکان سوء استفاده و بزرگ نمایی از اثرات آن نیز خیلی وجود دارد و افراد سود جو ممکن است از آن استفاده کنند .


مشاور وزیر بهداشت تصریح کرد : مستندات و شواهد علمی برای اینکه بخواهیم از طریق تلویزیون افراد را انرژی درمانی کنیم وجود ندارد، بنابراین قطعاً مردم نباید تحت تاثیر این سود جویی‌ها و فرصت طلبی‌ها قرار بگیرند و توصیه می‌کنیم درمان خود را به روش‌های که شواهد علمی برای اثر بخشی آن وجود ندارد، موکول نکنند.


وی در ادامه با اشاره به اینکه رشته‌های طب مکمل در دنیا بسیار متنوع است و بیش از ۱۵۰ رشته طب مکمل وجود دارد، تصریح کرد: علی‌رغم این همه تنوع در رشته‌های طب مکمل در کشورهای دنیا و حتی کشورهای پیشرفته اجازه فعالیت به این نوع رشته‌های طب مکمل داده نمی‌شود و در دنیا تنها طب مکملی مورد تایید قرار می‌گیرد که اولاً مستندات و شواهد کافی برای اثر بخشی آن وجود داشته باشد و ثانیاً امکان سوءاستفاده و بزرگ نمایی از آن نباشد .


وی با تاکید بر اینکه در ایران نیز مثل خیلی از کشورهای دیگر دنیا از همین قاعده تبعیت می‌شود، گفت: به همین دلیل فقط رشته‌هایی از طب مکمل در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد که مستندات علمی کافی داشته باشد و امکان نظارت و ارزیابی در مورد آنها باشد.


خدادوست افزود : طب سنتی ایران که در باور مردم ایران جای دارد به عنوان یک رشته پذیرفته شده در سیستم درمانی کشورمان محسوب می شود و تاکید سازمان جهانی بهداشت نیز بر این است که بیشتر کشورها به سمت طب سنتی و رشته های مکمل طبی بروند ، حتی بسیاری از رشته های طب سنتی که در ایران پذیرفته می شوند در ایران تدریس نمی شوند مگر اینکه فرد در دانشگاه های کشورهایی که مورد تایید وزارت بهداشت است، تحصیل کرده باشد .


وی رشته‌های مشخص شده طب مکمل برای استفاده در کنار طب رایج را کایروپراکتیک، هومیوپاتی، طب سوزنی و طب سنتی چین و ناتروپاتی خواند و تصریح کرد : این افراد در نظام آموزشی ایران تربیت نمی شوند، مگر اینکه پزشکی بر اساس علاقه خود در دانشگاه های معتبر که درفهرست مورد تایید وزارت بهداشت باشد در این رشته ها تحصیل کرده باشد . بعد از تحصیل این افراد اداره ارزشیابی مدارک دانش آموختگان خارج از کشور و معاونت ارزشیابی وزارت بهداشت مدارک آنها را بررسی می کند و بعد از آن در صورتی که مدارک مورد تایید باشد با تعیین محدوده مشخص به آنها اجازه فعالیت داده می شود .


خدادوست خاطرنشان کرد : در نظام جاری کشور بر اساس قوانین موجود کسی می تواند به این رشته های طب مکمل ورود کند که پایه پزشکی عمومی را گذرانده باشد. این به آن معناست که اگر کسی پزشک نباشد اجازه مداخله در امر درمان مردم را نخواهد داشت .


وی درباره برخورد با متخلفان در این زمینه گفت : قطعاً نظارت بر درمان دانشگاه ها و وزارتخانه در این زمینه حساس است و بر اساس قانون و وظیفه ای که دارد برخورد خواهد کرد .


انتهای پیام/

ارسال نظر