صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۲ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
با برداشته‌شدن محدودیت‌های مالی

همه فازهای پارس‌جنوبی اولویت‌دار شدند

با رفع محدودیت منابع مالی میدان گازی پارس‌جنوبی از اردیبهشت ماه امسال، همه فازهای توسعه‌ای این میدان در اولویت توسعه قرار گرفتند.
کد خبر : 109798

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، علی اکبر شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس اظهار کرد: اولویت‌بندی توسعه فازهای پارس‌جنوبی که از ابتدای روی کارآمدن دولت یازدهم انجام شد به دلیل محدودیت منابع مالی بود که اکنون این محدودیت برداشته‌شده و همه فازها در اولویت توسعه قرار گرفته‌اند.


وی با بیان این که اجرای این سیاست در سه سال گذشته سبب افزایش 1.5 برابری در برداشت از میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی شده است، اعلام کرد: تا پایان امسال نیز پنج فاز پارس‌جنوبی در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرند تا برداشت ایران از این میدان گازی روزانه ١٠٠ میلیون مترمکعب دیگر افزایش یابد.


مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس تصریح کرد: چنانچه در سه سال گذشته به اولویت‌بندی منابع برای اجرای فازهای پارس‌جنوبی نمی‌پرداختیم قطعا شاهد افزایش ظرفیت برداشت ایران از این میدان و کاهش فاصله با قطری‌ها نیز نبودیم.


شعبانپور همچنین درباره مذاکره با هندی‌های برای توسعه میدان فرزاد‌ بی نیز گفت: اواخر این هفته یک هیات هندی برای مذاکره درباره مدل مالی سرمایه‌گذاری این میدان به ایران می‌آیند که انتظار داریم مذاکرات تا ماه سپتامبر نهایی شود.


کنسرسیومی به رهبری شرکت او ان جی سی ویدش، بخش سرمایه‌گذاری خارجی شرکت ملی نفت و گاز هند (او ان جی سی) در سال ٢٠٠٨ میلادی میدان گازی فرزاد‌بی را در بلوک فراساحلی فارسی (بینالود) در خلیج فارس کشف کردند؛ این کنسرسیوم که شرکت‌های اویل ایندیا و ایندین اویل نیز در آن حضور داشتند، هم اکنون خواستار توسعه میدان گازی فرزاد‌بی هستند.


وزارت نفت هند امیدوار است ایران را متقاعد کند تا امتیاز توسعه میدان گازی فرزاد‌بی را به شرکت هندی او ان جی سی ودیش واگذار کند، این میدان، یکی از بزرگ‌‌ترین میدان‌های گازی است که تاکنون هند در خارج از این کشور کشف کرده است.


بر اساس برآوردهای موجود، بلوک فارسی ٢١,٦٨ تریلیون فوت مکعب ذخایر درجا شامل ١٢.٨ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی و ٢١٢ میلیون بشکه میعانات گازی قابل برداشت دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر