صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۶ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۵

همه محصولات غذایی تراریخته ملزم به درج برچسب هستند

دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت گفت: به‌رغم تعیین حد آستانه 2 درصد تراریختگی برای الزام برچسب گذاری محصولات غذایی تراریخته در آیین نامه مربوطه، تمام محصولات غذایی تراریخته دارای مجوز موجود در بازار کشور ملزم به درج برچسب تراریختگی هستند.
کد خبر : 109782

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، مهرناز خیر اندیش افزود: محصولات غذایی تراریخته در صورتی مجوز مصرف از سازمان غذا و دارو می‌گیرند که تمام مفاد ذکر شده در دستورالعمل اجرایی مربوطه را رعایت کرده و این محصولات غذایی ابتدا باید در خود کشور مبدأ، مجوز مصرف انسانی داشته باشند.


وی تصریح کرد: از هر چند نمونه درخواست مجوز برای محصول غذایی تراریخته، تعدادی نمونه جهت بررسی‌های لازم از نظرصحت ادعا به آزمایشگاه‌های مرجع یا همکار مورد تائید، ارسال می‌شود.


این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو افزود: تمام محصولات غذایی تراریخته موجود در بازار کشور دارای تاییدیه مصرف در کشورهایی مانند کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی هستند.


خیر اندیش تاکید کرد: سازمان‌های بین المللی معتبری مانند سازمان امنیت غذایی اروپا (EFSA ) ارزیابی خطر محصولات تراریخته برای سلامت انسان را بررسی و تائید کرده است.


به گزارش آنا، محصولات تراریخته، محصولاتی هستند که کارشناسان با دستکاری که روی ژنتیک آن‌ها انجام می‌دهند، یک خصوصیت ویژه را در محصول ایجاد می‌کنند یا یک خصوصیت را حذف می‌کنند؛ به عنوان مثال پروتئین‌هایی داخل محصول، ایجاد می‌کنند که خاصیت آفت کشی دارد و این سموم باعث می‌شود که مثلا کرم ساقه در برنج از بین برود.


ایرج حریرچی،سخنگوی وزارت بهداشت پیش از این بر ضرورت برچسب‌گذاری محصولات تراریخته تاکید کرده و گفته بود روش‌های کنونی برای تأمین غذای جمعیت دنیا پاسخگو نیست و همه به دنبال تهیه محصول غذایی بدون سم یا کود هستند که مسلماً با جمعیت کنونی دنیا و همچنین جمعیت کشورمان تهیه موادغذایی با این ایده‌آل امکانپذیر نیست البته حسن هاشمی،وزیر بهداشت نیز اعلام کرده بود محصولات تراریخته را «نفی» یا «حمایت» نمی‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر