سپرده کردن سهام در بورس آسانتر شد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از سمات، محمدرضا محسنی با اعلام این خبر افزود: مدیریت ناشران شرکت سپردهگذاری مرکزی در مدت چهار سال گذشته اقدامات گستردهای را برای بهبود فرآیند سپردهسازی سهام برای اشخاص حقیقی و حقوقی انجام داد که در نهایت این پروژه بزرگ بازار سرمایه اواخر هفته گذشته با سپرده کردن سهام شرکت ایران مرینوس به پایان رسید.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) بیان کرد: با تکمیل این پروژه، درصد سهام غیرسپرده حقیقی به کل سهام ثبت شده از یک به نیم درصد، تعداد کدهای حقیقی دارای سهم غیرسپرده از 24 به 5 درصد و سهام غیرسپرده از 14 به 7 درصد کاهش یافته است.
محسنی تاکید کرد: سهامداران در گذشته برای تحویل گواهینامههای سهام خود باید به تالار سعدی مراجعه میکردند و نیازمند دریافت گواهینامه کاغذی پس از انجام عملیات و اقدامات شرکتی (نظیر انتقالات قهری، اصلاح مشخصات و سپرده کردن سهم بعد از افزایش سرمایه و غیره) بودند. با توجه به تفاوت زمانی حداقل یک روزه اجرای عملیات در سیستم و سپرده شدن سهم و صدور گواهینامه در روز بعد، مراجعان شهرستانی با مشکلات عدیدهای برای حضور در تهران رو به رو بودند.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری ادامه داد: فرآیند سپرده کردن سهم برای افرادی که به کارگزاران مراجعه میکردند نیز بسیار پیچیده و زمانبر بود به همین علت، بهبود فرآیند از دو منظر حذف رویه سپرده موردی برای سهامداران حقیقی و ایجاد قابلیت تولید و در دسترس قراردادن گواهینامههای سهامداران به صورت الکترونیکی و بدون حضور فرد در سمات، به صورت همزمان در دستور کار مدیریت ناشران شرکت سپردهگذاری قرار گرفت.
وی اضافه کرد: با برنامهریزی صورت پذیرفته به عنوان گام نخست از سال 1391 مذاکرات متعددی با ناشرانی که سهام غیر سپرده به ویژه برای اشخاص حقیقی داشتند، برگزار شد که خوشبختانه ایران مرینوس، آخرین شرکتی بود که با سپرده کردن سهام خود، این پروژه بزرگ را تکمیل کرد.
محسنی گفت: در گام دوم با اتصال به دفاتر پیشخوان دولت، تولید و ارسال گواهینامههای الکترونیکی به صورت غیرحضوری برای سهامداران فراهم و با سامانه توزیع آنلاین گواهینامه، حتی مراجعه آنها به سمات پس از ثبت درخواست در دفاتر پیشخوان برای اقدامات مختلف (نظیر انتقال قهری، اصلاح مشخصات و غیره) حذف شد تا گام مهمی در ارائه خدمات به ذی نفعان بازار سرمایه برداشته شود.
وی نیاز نداشتن سهامداران برای مراجعه حضوری به ناشر، سمات و کارگزاران، سپرده باقی ماندن دارایی بعد از کلیه اقدامات شرکتی، قابل دریافت بودن گواهینامههای ناشی از سهام سپرده به صورت اتوماتیک با دریافت پیامک و کدرهگیری و حذف مراجعات مکرر سهامداران به ناشران برای دریافت برگه سهم و گواهینامه و رفع مغایرت را از مهمترین مزیتهای اجرای پروژه سپرده کردن سهام اعلام کرد.
محسنی استفاده از سیستم معاملات آنلاین و مراجعه به کارگزاران برای فروش سهم در کمترین زمان ممکن، نگهداری داراییها به صورت شفاف، امکان توثیق سهام و بهرهمندی از سایر خدمات برای سهام سپرده، قابل معامله شدن دارایی بلافاصله در روز بعد از سپرده کردن و به حداقل رساندن امکان بروز مغایرت بین سیستم نگهداری دارایی ناشر و سمات را از دیگر ویژگیهای این طرح ذکر کرد.
انتهای پیام/