صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۵ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۵

احتمال ایجاد منطقه آزاد مشترک انزلی_ آستارا‌خان

 مدیر امور مناطق ویژه اقتصادی با بیان اینکه پیشنهاد رئیس‌جمهوری روسیه مبنی بر تاسیس منطقه آزاد مشترک بین ایران و روسیه مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: بندر‌انزلی و امیرآباد جدی‌ترین گزینه‌ها برای تاسیس منطقه آزاد مشترک با روسیه هستند.
کد خبر : 109532

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایلنا، جعفر آهنگران با بیان اینکه برای تاسیس منطقه آزاد مشترک الزاما نیازی به تعیین محدود فیزیکی بین دو کشور نیست، اظهار کرد: در ایجاد مناطق آزاد مشترک تفاهمی برای انجام صادارات و واردات منعقد می‌شود و تعرفه‌های گمرکی تعریف جدیدی پیدا می‌کنند.


وی با بیان اینکه برای ایجاد مناطق آزاد، مهم‌ترین موضوعات در حوزه تعرفه‌های گمرکی است، گفت: برای ایجاد منطقه آزاد مشترک بین کشورها باید تصمیم‌های مشترک برای تعرفه‌های گمرکی اتخاذ شود و اگر بنا باشد روسیه و ایران منطقه آزاد مشترک داشته باشد تفاهمات مربوط به مراودات و تجارت در حوزه دریای خزر خواهد بود.


معاون ترکان ادامه داد: کشور روسیه برای ایجاد منطقه آزاد مشترک با ایران ابراز تمایل کرده است اما باید این پیشنهاد از سوی ایران مورد بررسی قرار بگیرد و معتقدم این پیشنهاد باید به قراردادهای چند جانبه تبدیل شود.


وی در پاسخ به این پرسش که کدام منطقه در ایران می‌تواند ارتباطات تجاری با روسیه داشته باشد، اظهار کرد: نزدیک‌ترین منطقه آزاد کشورمان به روسیه، بندر انزلی از طرف غرب دریای خزر و از طرف شرق دریای خزر هم بندر امیرآباد است و بندر روسی که می‌تواند با این دو بندر شمالی کشورمان ارتباط برقرار کند، آستارا خان است.


آهنگران تاکید کرد: موفق‌ترین بندر روسیه هم بندر آستارا خان در نزدیکی ایران است.


وی با بیان اینکه بیشترین ارتباطات بین ایران و روسیه می‌تواند ارتباطات دریایی باشد، گفت: روسیه به شدت به محصولات کشاورزی ایران نیازمند است. صنعت کشت مغان و فارس در اردبیل هم با همین توجیه و نگرش که بتواند در بازار کشورهای شمالی نفوذ کنند، ساخته شد.


معاون ترکان با بیان اینکه می‌توانیم با این صنایع به بازار روسیه ورود کنیم، ادامه داد: ما نیز به بسیاری از مواد اولیه در روسیه نیازمند هستیم.


وی افزود: پیش از روسیه مذاکراتی را با ترکیه برای ایجاد منطقه آزاد مشترک داشتیم که البته این مذاکرات در چند سال گذشته انجام شد اما می‌تواند باز هم مورد بررسی قرار بگیرد و مذاکرات احیا شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر