صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۲ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۵

تولید ارزان برق با کمک شن و ماسه

گروهی از محققان در دبی به دنبال یافتن روش اقتصادی ذخیره گرمای خورشید در شن ‌و ماسه بیابان هستند.
کد خبر : 109528

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، محققان موسسه علوم و تکنولوژی دانشگاه مصدر امارات پس از چند مرحله آزمایشی دریافتند که می‌توان با فناوری جذب و ذخیره گرمای خورشید در شن‌ و ماسه بیابان هزینه‌های تولید برق را کاهش داد.


محققان این مرکز معتقدند که شن ‌و ماسه موجود در بیابان بهترین نمونه برای جذب گرمای خورشید و تبدیل به برق با استفاده از سامانه‌های مبدل گرما به الکتریسیته یا TES است چراکه شن ‌و ماسه حتی گرمای خورشید را تا پاسی از شب حفظ می‌کند و منبع انرژی در دسترس و رایگانی محسوب می‌شوند.


نیکولاس کالوت، استادیار مهندسی مواد از موسسه علوم و فناوری دانشگاه مصدر، عنوان کرد: «در اولین مرحله آزمایشی مشخص شد که ماسه گرمای خورشید را تا دمای 1000 درجه سانتیگراد حفظ می‌کند. پس شن‌ و ماسه بیابان که در طول روز به شدت گرم می‌شوند، منبعی مناسب، پایدار و رایگان برای تولید برق هستند».


وی در ادامه افزود: «در حال حاضر سیستم‌های ذخیره انرژی گرمایی خورشید از موادی مانند روغن و نمک مذاب برای ذخیره گرما در طول روز و تولید برق در شب استفاده می‌کنند اما این مواد از نظر قیمت و حفظ محیط‌زیست مناسب نیستند و تاثیر منفی بر اقتصاد انرژی خورشیدی دارند».


در حال حاضر محققان در حال آماده‌سازی نمونه نیمه تجاری ایستگاه تولید برق از گرمای موجود در شن ‌و ماسه بیابان هستند. در صورت موفقیت این پروژه نمونه تجاری نیز تولید خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر