صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۴ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۵
رئیس دبیرخانه هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی در نشست خبری:

زمان دریافت آثار در بخش بین‌المللی هشتمین جشنواره فارابی تا 11 شهریور ادامه دارد

نشست خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی صبح امروز با حضور دکتر حسین میرزایی، رئیس دبیرخانه جشنواره در محل پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
کد خبر : 109386

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین میرزایی، رئیس دبیرخانه هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی در این نشست گفت: «در سال‌های گذشته یک دوره چهار ماهه برای فراخوان این جشنواره در نظر گرفته می‌شد، اما امسال نیمی از این زمان به ما اختصاص یافت. فراخوان جشنواره از اول خرداد شروع شد و به مدت 2 ماه تا پایان تیر ادامه داشت، اما به دلیل درخواست‌های مکرر تا 6 مرداد هم تمدید شد.»


میرزایی گفت: «میزان آثار دریافتی این دوره رکورد آثار دریافتی 7 دوره پیش را پشت‌ سر گذاشت. در این دوره برای اولین‌بار دریافت آثار به صورت الکترونیکی انجام شد و هیچ اثری غیر از کتاب به صورت فیزیکی دریافت نشده است.»


او افزود: «بخش داخلی جشنواره در زمان مقرر به پایان رسید، اما بخش بین‌الملل تا اول سپتامبر یعنی 11 شهریور ادامه دارد و تعداد آثاری که در بخش داخلی و بین‌الملل تا به حال دریافت شده است، 1760 اثر است که از این تعداد 1570 اثر کتاب، 990 اثر پایان‌نامه کارشناسی ارشد، 509 اثر رساله دکتری و 691 گزارش پژوهشی خاتمه‌یافته بوده است.»


رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی گفت: «نکته قابل توجه در این دوره این بود که ثبت‌نام به دو صورت حقوقی و حقیقی انجام می‌شد. از 1570 کتاب ثبت شده، تقریبا 50 درصد آنها به صورت حقوقی و 50 درصد نیز به صورت حقیقی ثبت شده است. در بخش گزارش پژوهشی، حدود 600 اثر حقیقی و 91 اثر نیز حقوقی ثبت شده است و به همین ترتیب در بخش رساله‌های دکتری 450 اثر را فارغ‌التحصیلان و مابقی را دانشگاه‌ها ثبت کرده‌اند.»


او گفت: «امیدواریم در سال‌های آینده ثبت آثار به صورت حقوقی بیشتر شود. نگاهی که ما در هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی داریم، این است که این جشنواره بتواند آثاری را که در حوزه علوم‌انسانی و اسلامی است، هرچه بیشتر کشف کند. وظیفه ماست به شناسایی اثری بپردازیم که اساسا خود نویسنده آن اثر را نفرستاده باشد. قطعا هر چه تعداد آثار بیشتر شود، کار ما نیز سخت‌تر می‌شود، ولی منطقا خروجی کار بیشتر می‌شود.»


میرزایی گفت: «در سال آینده تعامل بیشتری با دانشگاه‌ها برقرار می‌کنیم تا بتوانیم آثار بیشتری را دریافت کنیم. جشنواره بین‌المللی فارابی، مهم‌ترین جشنواره بین‌المللی کشور و جشنواره طراز علوم‌انسانی کشور است و سعی داریم تا در سال‌های آینده فعالیت‌ ما به صورت حقوقی بیشتر شود.»


رئیس دبیرخانه هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی افزود: «در تعداد آثار دریافتی بیشترین آثار در دو گروه فقه و اصول با 474 اثر و علوم‌تربیتی، روانشناسی و علوم‌رفتاری با 449 اثر بوده است.»


در ادامه این نشست، دکتر سیدعبدالامیر نبوی، دبیر شورای علمی هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی نیز گفت: «جشنواره امسال هرچند با تاخیر برگزار می‌شود، اما از ویژگی‌های خاصی از جمله دریافت دیجیتالی آثار و تاکید بر استفاده از تجربیات 7 دوره گذشته برخوردار است. در این زمینه نشست‌های مختلفی را با مسئولان برگزار کردیم و در این جلسات هم مفاد آیین‌نامه و هم تجربیات دوره‌های پیش مورد توجه قرار گرفت و آیین‌نامه بازبینی شد.»


نبوی از فعالیت 12 کمیته علمی (تاریخ، جغرافیا، باستان‌شناسی، حقوق، علوم‌سیاسی، روابط بین‌الملل و مطالعات منطقه‌ای، مطالعات هنر و زیباشناسی، زبان و ادبیات، علوم‌اجتماعی و علوم ارتباطات، فلسفه- کلام، اخلاق، ادیان و عرفان، مطالعات انقلاب اسلامی و امام‌خمینی‌(ره)، علوم‌تربیتی، روانشناسی، علوم رفتاری و تربیت‌بدنی، علوم اقتصادی، مدیریت و حسابداری، فقه، اصول، علوم قرآن و حدیث، فناوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی و کتابرسانی و بخش خارجی یعنی ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی) در جشنواره امسال خبر داد و گفت: «در هر کمیته دو نفر بزرگسال و جوان برگزیده می‌شوند و همچنین 5 برگزیده بین‌المللی نیز داریم. البته در بخش جانبی جشنواره انجمن علمی برتر، فصلنامه علمی برتر، نظریه‌پرداز برجسته، پیشکسوت علوم‌انسانی و دو نفر مترجم برتر معرفی می‌شوند.»


دبیر شورای علمی هشتمین جشنواره فارابی گفت: «تلاش همه مسئولان در بخش علمی آن است که با توجه به تجربیات دوره‌های قبل، جشنواره هشتم به صورت بهتری برگزار شود و نیز قدمی برای افزایش و ارتقای آثار می‌باشد که از این به بعد تولید می‌شوند. ما معتقدیم که بخش بزرگی از مسائل جامعه از روی علوم‌انسانی جواب داده می‌شود و جشنواره بین‌المللی فارابی با ایجاد ارتباط بین عالمان علوم‌انسانی و پژوهشگران ایران‌شناسی در سراسر دنیا می‌تواند زمینه مناسب را برای پیشرفت بیشتر فراهم کند.»


میرزایی درباره برگزیدگان جشنواره گفت: «براساس پیش‌بینی که صورت گرفته است، در بخش داخلی، بین‌المللی و بخش‌های جانبی جشنواره 35 برگزیده داریم. در دوره‌های قبلی در هر کمیته 3 نفر معرفی می‌شدند، ولی در این دوره به دلیل نگاه کیفی ما تعداد کمتری برگزیده می‌شوند. همچنین در بخش نظریه‌پرداز برگزیده، تلاش ما این است که در حوزه نظریه‌پردازان داخلی نفر برتر معرفی شود.»


او گفت: «امیدواریم بخشی از این جایزه‌ها را به بورس‌های تحصیلی اختصاص دهیم و بخش دیگری را نیز به گردشگری علمی محققان خارج مرتبط کنیم. در بخش فرهنگی نیز تلاش ما این است تا با ارتباط ایران‌شناسان داخلی و خارجی، حوزه‌های جدیدی را کشف کنیم و امیدواریم تا نوعی از گردشگری پایدار مبتنی بر کار علمی را شکل دهیم.»


رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان گفت: «تا به حال در بخش بین‌الملل 68 اثر دریافت شده است. این آثار از کشورهای مختلف اروپایی، عربی از جمله روسیه، اتریش، چین، ژاپن و غیره است. ما قصد داریم در هفته پژوهش در اواخر آذرماه آیین اختتامیه جشنواره را برگزار کنیم، اما چنان‌که امکان‌پذیر نباشد به زمان دیگری موکول می‌شود. همچنین به یمن اینکه نام این جشنواره هشتم است، علاوه بر همه جایزه‌های پروتکل با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اهدا می‌شود،‌ برای همه برگزیدگان سفر زیارتی به مشهد مقدس به همراه خانواده‌هایشان در نظر گرفته شده است.»


انتهای پیام/

برچسب ها: جشنواره فارابی
ارسال نظر