جهانگیری: سرعت سرمایه گذاری در بخش نیرو باید افزایش یابد
به گزارش گروه سیاسی آنا به نقل از ایرنا، اسحاق جهانگیری روز شنبه در جلسه با مدیران ارشد وزارت نیرو با محوریت اقتصاد مقاومتی و مبادله قراردادهای بخش خصوصی کشور افزود: هنگامی بخش خصوصی وارد عرصه میشود نباید بخش دولتی ورود یابد و باید تلاشکنیم تا بخش خصوصی در عرصه انرژی سرمایهگذاری کند.
وی به اولین سرمایهگذاری خارجی در وزارت نیرو بعد از برجام اشاره کرد و گفت: امیدوارم با سرمایهگذاران به گونهای صحبت کنید که این سرمایهگذاری عقب نیفتد و مشکلی برای اجرای آن بهوجود نیاید.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه سرعت بخش صنعت کشور حتما افزایش می یابد، گفت: پیشبینی ما این است که صنایع موجود کشور وارد یک دوران رونق وحرکت خوبی خواهد شد و هم سرمایهگذاری در بخش صنعت افزایش پیدا خواهد کرد.
جهانگیری تصریح کرد: در بخش صنعت ممکن است مصرف برق بالا باشد، معنای آن این است که بخش برق باید همزمان با این توسعه انرژی و نیروی مورد نیاز بخش صنعت را تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: نمیتوانیم در ایران در یک مقطع و یا دوره زمانی حتی در زمان کوتاه بگوییم انرژی نداریم و شما توسعه ندهید، برای ایرانی که مهم ترین ذخایر نفت و گاز دارد برای توسعه اش گفته شود که برای آن محدودیت برق وجود دارد.
وی در ادامه نقش وزارت نیرو در توسعه کشور را حیاتی و تعیین کننده عنوان کرد و گفت: در زمینه آب با تنگناهای جدی در کشور روبرو هستیم و بارها گفته شده که نیازمند برنامه ریزی و سیاستگذاری دقیق در بحث آب و منابع آن هستیم.
معاون اول رییس جمهوری به خشکسالی های متوالی، برداشت های بیش از توان آب های زیرمینی و خشک بودن بخشی از دشت های کشور اشاره کرد و یادآور شد: با شرایط امروز کشور و نگرانی هایی که در بخش آب در آینده وجود دارد می طلبد که وزارت نیرو با یک برنامه ریزی دقیق به سمتی برود که دغدغه ها و دل نگرانی ها به حداقل برسد.
جهانگیری درمورد مدیریت منابع آب کشور تصریح کرد: استفاده از منابع آب کشور را باید به گونه ای مدیریت کنیم که نگرانی ها نسبت به توسعه و آینده کشور به حداقل برسد چرا که مردم نمی پذیرند که گفته شود آن دشت به دشت های خشک کشور اضافه شد یا آن استان به استان های بحرانی اضافه شده است.
وی گفت: مدیریت منابع آب کشور جزء مهمترین مسوولیت های این مقطع وزار نیرو است و همه در این زمینه باید به وزارت نیرو به خصوص وزارتخانه های ذیربط همانند وزارت کشور، استانداری ها ، نیروی انتظامی و مردم کمک کنند .
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: اگر حساسیت و آگاهی در مصرف و صرفه جویی از منابع آب به مردم داده شود ، آنها همکاری مطلوبی را خواهند کرد. این که می گویید بدون دغدغه 20 هزار چاه غیرمجاز را مسدود می کنید معنای آن این است که مردم واقعا با شما همکاری می کنند.
جهانگیری به برنامه های خوب وزارت جهاد کشاورزی در مصرف آب اشاره کرد و اظهارداشت: با محدودیت منابع امسال برای اولین بار پذیرفتیم که 500 میلیون دلار از صندوق توسعه به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داده شود که طرح های آبیاری نوین توسعه پیدا کند و کشاورزی به سمتی برود که برای بازدهی بیشتر آب کمتری مصرف کند.
وی با یادآوری گزارش های ارائه شده از طرح های وزارت نیرو در بخش آب شرب و فاضلاب تصریح کرد: گزارش های این وزارتخانه نشان می دهد که عملکرد آن در مقایسه با سایر دستگاه های اجرایی که تاکنون جلسات اقتصاد مقاومتی برگزار کردند بهتر بوده و اگر وزارت نیرو با همین شتاب کارها را دنبال کند، جزو بهترین دستگاه های اجرایی در اجرای اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
معاون اول رییس جمهوری به بازدید خود از سامانه هوشمند کنترل آب تهران و راه اندازی و توسعه سامانه هوشمند مدیریت بر منابع آب شرب در کلان شهرها اشاره کرد و گفت: با توسعه این سامانه مدیریت مصرف به گونه بهتری انجام خواهد شد و دغدغه های موجود درباره قطع آب مشترکین از بین خواهد رفت.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: اگر دولت قرار شود برای فاینانس خارجی تضمین بدهد حتما طرح های وزارت نیرو در اولویت کشور و دولت خواهد بود.
وی با بیان این که وزارت نیرو با سرعت برنامه های خود را پیش ببرد، یادآور شد: این وزارتخانه آنجا که نیاز به شورای اقتصاد یا به مصوبات دولت است آن را به موقع ارایه دهد تا دولت بتواند کمک کند تا دغدغه حل مشکلات آب شرب به حداقل برسد.
معاون اول رییس جمهوری به اهمیت تامین آب شرب روستایی اشاره کرد و افزود: یکی از نگرانی های سال گذشته تامین آب شرب روستایی بود که خوشبختانه 500 میلیون دلار برای این موضوع اختصاص یافت و البته وزارت نیرو غیر از آن منابع مالی دیگری نیز برای این کار تجهیز کرد.
جهانگیری روستاهای کشور را یکی از پایگاه های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: روستاها بعنوان تولیدکنندگان مواد غذایی و کشاورزی کشور هستند و اگر نیازهای اولیه روستاییان نظیر آب سالم بهداشتی یا زندگی با حداقل های سلامت تامین نشود، نمی توان انتظار داشت که آنها در روستاها بمانند و به کار و تولید بپردازند.
وی در ادامه خطاب به وزیر نیرو گفت: طرح های تامین آب روستایی برای تامین آب شرب آنها باید به سرعت انجام شود و در اولویت برنامه های این وزارتخانه قرار گیرد تا بتوانیم در بودجه سال 95 به آن کمک کنیم و هم در بودجه سال 96 بتوانمی راهی برای آن پیدا کنیم و اگر لازم باشد در برنامه ششم توسعه نیز به آن پرداخته شود.
معاون اول رییس جمهوری تولید برق و تلاش های وزارت نیرو در تابستان سال جاری را ارزنده خواند و یادآور شد: به رغم محدودیت های موجود، وزارت نیرو توانست کار مهمی در تامین برق مورد نیاز مشترکین در تابستان انجام دهد.
جهانگیری با تاکید براین که مدیریت وزارت نیرو باید به گونه ای باشد که ضعف کمبود منابع با توان مدیریتی جبران شود، اظهارداشت: مدیریت و کارشناسی دقیق در استفاده بهینه از منابع نقش بسزایی دارد و این که در سالهای گذشته درآمدهای سرشار نفتی نتوانست کارایی لازم را در کشور داشته باشد بدلیل آن بود که نظام کارشناسی کشور دچار آسیب شد.
وی ادامه داد: وزارت نیرو در تابستان امسال با توانمندی، کارشناسی و مدیریت دقیق توانست شرایط را به گونه ای مدیریت کند که تقریبا هیچ خاموشی جز در موارد استثنایی و بمدت کوتاه وجود نداشت.
جهانگیری افزود: امسال صنعت کشور از رشد 4 درصدی برخوردار بوده است که این خود یک اتفاق بسیار مهم برای کشور است.
وی از برنامه های وزارت نیرو را ورود 7 هزار مگاوات برق تولید داخل عنوان کرد و گفت: این موضوع جزو اولویت ها است و افزایش بهره وری، راندمان و صرفه جویی در منابع انرژی را به دنبال خواهد داشت و وزارت نیرو باید با سرعت بیشتری این برنامه را اجرا کند.
جهانگیری به طلب شرکت ها و پیمانکاران بخش خصوصی اشاره کرد و یادآور شد: دولت پرداخت بدهی به پیمانکاران را در دستور کار خود دارد و در این زمینه اصلاحیه بودجه را به مجلس شورای اسلامی فرستاده است تا بتواند حجم بدهی بالای دولت را به بخش خصوصی ساماندهی و کم کند.
وی ادامه داد: حجم بدهی دولت نسبت به تولید ناخالص داخلی عدد کوچکی است و این در حالی است که این عدد در برخی کشورهای پیشرفته بسیار بالا اما مدیریت شده است زیرا با اعتباری که دولت نزد مردم و بخش خصوصی دارد، می تواند منابع مورد نیاز را از آنها دریافت کرده و در توسعه کشور هزینه کند اما در ایران متاسفانه حجم بدهی دولت به بخش خصوصی عدد کوچکی است اما همین میزان موجب گرفتار شدن پیمانکاران و بخش خصوصی شده است.
معاون اول رییس جمهوری از اهتمام دولت برای اجرای برخی برنامه ها بعنوان اولویت خبر داد و افزود: اصلاح نظام بانکی و ساماندهی بدهی دولت جزو این اولویت ها است تا بدین ترتیب بخش زیادی از دغدغه ها نسبت به بدهی به بخش خصوصی برطرف شود.
جهانگیری اظهارامیدواری کرد: دغدغه های موجود درباره بدهی های دولت کاهش پیدا کند به گونه ای که بخش خصوصی با اعتماد جدی تر با دستگاه های اجرایی همکاری کند و مطمئن باشد که دولت نسبت به طلب و مشکلات آنها بی تفاوت نیست.
انتهای پیام/