صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۵

دانشمندان به‌زودی سیاره شبه زمین را معرفی می‌کنند

دانشمندان خود را برای معرفی یک سیاره واقع در کهکشان همسایه ما آماده می‌کنند که به نظر می‌رسد شبیه کره زمین است و در فاصله‌ای از ستاره خود قرار دارد که شرایط برای وجود حیات را مناسب می‌کند.
کد خبر : 109340

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، مجله اشپیگل به نقل از منبعی بدون ذکر نام آن اعلام کرد که این سیاره فراخورشیدی در مدار ستاره‌ای به نام «پروکسیما قنطورس» می‌چرخد که شناخت قابل ملاحظه‌ای از آن وجود دارد و بخشی از مجموعه ستارگان «آلفا قنطورس» است.


در بخشی از این گزارش آمده است: «تصور می‌شود این سیاره که هنوز نامی روی آن گذاشته نشده است با کره زمین شباهت دارد و در فاصله‌ای از ستاره پروکسیما قنطورس قرار دارد که امکان می‌دهد روی سطح آن آب مایع وجود داشته باشد که خود عامل مهمی در شکل‌گیری حیات است».


بر اساس این گزارش، دانشمندان پیش از این هیچ سیاره شبیه کره زمین را در چنین فاصله نزدیکی به کهکشان ما رصد نکرده بودند. قرار است مرکز ستاره‌شناسی جنوب اروپا کشفیات خود را در اواخر ماه اوت اعلام کند.


خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از سخنگوی مرکز ستاره‌شناسی جنوب اروپا می‌نویسد که او از انتشار گزارش مجله اشپیگل با خبر است ولی حاضر نشد آن را تائید و یا تکذیب کند. او تاکید کرد که در این مورد فعلا هیچ اظهار نظری نخواهند کرد.


ناسا در گذشته کشف سیاره‌های جدیدی را اعلام کرده بود ولی اکثر آنها یا به شدت گرم یا به شدت سرد بودند و در نتیجه احتمال وجود آب مایع در سطح آنها بعید است. برخی از آنها برخلاف کره زمین که سیاره‌ای سنگی است، مثل سیاره‌های مشتری و نپتون در منظومه خورشیدی از توده‌های گاز تشکیل شده‌اند.


این در حالی است که سازمان فضایی آمریکا پارسال کشف یک سیاره فراخورشیدی را اعلام و آن را «شبیه‌ترین دوقلوی» کره زمین توصیف کرد.


این سیاره که «Kepler-452b» نام گرفته است حدود ۶۰ درصد از زمین بزرگ‌تر است و ممکن است آتشفشان‌های فعال، اقیانوس‌های آب و نور خورشیدی شبیه کره زمین داشته باشد. قدرت جاذبه آن حدود دو برابر زمین است و یک سال آن نیز ۳۸۵ روز طول می‌کشد. ولی با توجه به فاصله آن که ۱۴۰۰ سال نوری است، بعید است بشر در آینده نزدیک بتواند به این سیاره سفر کند.


در مقام مقایسه، سیاره فراخورشیدی که در مدار ستاره پروکسیما قنطورس می‌چرخد اگر اطلاعات مربوط به آن تائید شود در فاصله 4/24 سال نوری از کره زمین قرار دارد.


هر چند چنین فاصله‌ای در مقایسه با گستره فضا بسیار کوچک به نظر می‌رسد ولی هنوز هم برای مسافرت بشر با استفاده از نسل فعلی موشک‌های فضاپیما فاصله بسیار طولانی و غیرقابل دسترسی است.


بر اساس اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت ناسا فاصله این سیاره با کره زمین حدود ۲۷۱ برابر فاصله زمین با خورشید است.


ستاره پروکسیما قنطورس که در سال ۱۹۱۵ کشف شده است، یکی از سه ستاره مجموعه ستارگان آلفا قنطورس است که اساسا از نیم‌کره جنوبی زمین قابل رویت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر