صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۵

ایران دومین صادرکننده بزرگ گاز به ترکیه شد

با وجود ادامه اختلافات گازی تهران - آنکارا، حجم صادرات گاز کشور از ابتدای سال‌جاری تاکنون حدود ۹ درصد افزایش یافت و ایران به دومین صادرکننده بزرگ گاز به ترکیه تبدیل شد.
کد خبر : 109181

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از مهر، با وجود ادامه اختلافات گازی تهران و آنکارا بر سر داوری بین‌المللی و عدم توافق دو کشور بر روی تعیین درصد تخفیف فروش گاز،اما حجم صادرات گاز ایران به ترکیه از ابتدای سال‌جاری میلادی تاکنون روندی رو به افزایش داشته است.


بر این اساس پس از افزایش تولید گاز از پارس جنوبی و باز شدن دست ایران برای صادرات گاز طبیعی بیشتر،صدور این حامل انرژی پاک به ترکیه از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون با ثبت رشدی حدود ۸.۸ درصدی در مجموع به ۵۱۸ میلیون مترمکعب رسیده است.


این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته میلادی در مجموع حجم صادرات گاز طبیعی ایران به ترکیه حدود ۴۷۲ میلیون مترمکعب بوده که افزایشی حدود ۴۰ میلیون مترمکعبی در سال جاری در مقایسه با سال گذشته داشته است.


در این مدت روسیه با صادرات یک میلیارد و ۸۹۶ میلیون مترمکعب گاز کماکان اولین و بزرگترین صادرکننده گاز به ترکیه بوده که حجم صادرات گاز روسیه به ترکیه از ابتدای سال‌جاری ۳.۵۵ درصد افزایش یافته است.


جمهوری آذربایجان هم پس از روسیه و ایران سومین تامین کننده گاز ترکیه از مسیر خط لوله بوده و از ابتدای سال‌جاری با وجود کاهش ۱۲ درصدی حجم صادرات گاز اما در مجموع حدود ۴۷۵ میلیون مترمکعب توسط آذربایجان گاز به ترکیه صادر شده است.


به عبارت دیگر همزمان با کاهش ۱۲.۳ درصدی صادرات گاز جمهوری آذربایجان به ترکیه، حجم صادرات گاز ایران حدود ۸.۸ درصد افزایش یافته تا عملا ایران سهمی بیشتر از بازار گاز ترکیه را در اختیار داشته باشد و جای گاز آذری‌ها را هم بگیرد.


در مجموع حجم واردات گاز ترکیه از مسیر خط لوله از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۳.۵ درصد کاهش یافته که یکی از دلایل کاهش واردات گاز این کشور کاهش تقاضا در بخش نیروگاهی بوده است.


ترکیه در مجموع حدود دو میلیارد و ۸۸۹ میلیون مترمکعب گاز از مسیر خط لوله از ابتدای سال جاری وارد کرده؛ضمن آنکه این کشور در طول این مدت از کشورهای الجزایر و نیجریه هم واردات LNG داشته است.


انتهای پیام/

برچسب ها: ایران و ترکیه
ارسال نظر