صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۴ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۵
وزیر نفت و گاز عمان خبرداد

تغییر مسیر خط لوله گاز ایران به عمان برای عبور نکردن از آب‌های سرزمینی امارات

وزیرنفت و گاز عمان اعلام کرد که مسیر و طراحی خط لوله انتقال گاز ایران به عمان تغییر می‌کند.
کد خبر : 109123

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از رویترز، محمد بن حمد الرمحی وزیر نفت و گاز عمان اعلام کرد که تهران و مسقط توافق کرده‌اند مسیر و طراحی خط لوله زیردریایی صادرات گاز ایران- عمان را با هدف عبور نکردن از آب‌های سرزمینی امارات تغییر دهند.


خط لوله صادرات گاز ایران به عمان قرار است گاز ایران را به مشتریان عمانی و همچنین تاسیسات ال ان جی این کشور انتقال دهد،حجم سرمایه‌گذاری ٢ طرف در اجرای این طرح برابر خواهد بود.


وزیر نفت و گاز عمان گفت:خطوط لوله انتقال گاز ایران به عمان به جای عبور از عمق ٣٠٠ متری،‌از عمق نزدیک به ١٠٠٠ متری عبور خواهد کرد و به این ترتیب بدون عبور از آب‌های سرزمینی امارات،مسافت آن نیز اندکی کوتاه‌ترخواهد شد.


الرمحی به دلیل مخالفت با عبور خط لوله از مسیر آب‌های سرزمینی امارات اشاره‌ای نکرد.


مقام‌های عمانی و اماراتی درباره عبور خط لوله صادرات گاز ایران به عمان از آب‌های سرزمینی امارات گفت‌وگو کرده‌اند اما مشخص نیست که امارات با اجرای این طرح موافقت یا مخالفت کرده است.


الرمحی بدون اشاره به هزینه‌ها،اعلام کرد: عمان قصد دارد تا پیش از پایان امسال از شرکت‌ها برای شرکت در مناقصه مهندسی،تدارکات و ساخت (ای پی سی) بخش‌هایی از این پروژه دعوت کند.


عمان شرکت‌های کره‌ای،چینی و دیگر طرف‌ها را به افزایش تامین اعتبار این پروژه فراخوانده و استقبال بسیار خوبی از این طرح شده است.


الرمحی پیش‌بینی می‌کند که پس از اعطای قراردادها،این خط لوله پس از ٢ سال قابل بهره‌برداری خواهد بود،اما افت قیمت‌های گاز ممکن است اجرای طرح را به تعویق بیندازد و از طرف دیگر با توجه به شرایط کنونی بازار،ساخت خط لوله سود آور نیست.


قرارداد ٢٥ ساله انتقال گاز ایران به عمان از طریق خط لوله در سال ٢٠١٣ میلادی امضا شده و ارزش این قرارداد ٦٠ میلیارد دلار است.


الرمحی درباره شرایط بازارهای جهانی نفت خام گفت:درباره آینده بازار نفت و گاز خوشبین نیستم،ما نیز با دیگر شریکان درباره اینکه بازار شرایط چندان مطلوبی ندارد،هم‌نظر هستیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر