صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۸ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۵
معاون بین‌الملل بنیاد سعدی در گفت‌وگو با آنا خبر داد

آغاز دوره آموزش زبان فارسی برای دانشجویان ترکیه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی، از شنبه

دوره آموزش زبان فارسی برای برگزیدگان المپیاد زبان فارسی دانشجویان ترکیه‌ای ، از روز شنبه 23 مرداد در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز می شود.
کد خبر : 108842

بهروز آرمان- نشست هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد سعدی برای برگزاری دوره 16 روزه آموزش زبان فارسی به 30 برگزیده المپیاد زبان فارسی از دانشجویان ترکیه‌ای، با حضور دکتر حبیب‌اله اسماعیلی مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر سیدمحمدرضا دربندی معاون بین‌الملل بنیاد سعدی صبح امروز در معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.


در حاشیه این نشست، دربندی معاون بین‌الملل بنیاد سعدی درباره برنامه‌ مشترک دانشگاه آزاد اسلامی با این بنیاد به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «تقریبا 400 دانشگاه در جهان داریم که در آنها یا رشته زبان ‌و ادبیات فارسی تدریس می‌شود و یا رشته شرق‌شناسی دارند که باید واحدهای زبان‌وادبیات فارسی را بگذرانند.»


دربندی گفت: «در بعضی از کشورها مثل روسیه، ترکیه، مصر، سوریه و آذربایجان که شمار دانشجویان علاقه‌مند به زبان فارسی زیاد است، هر سال یک بار المپیاد برگزار می‌کنیم. این المپیاد به این صورت برگزار می‌شود که ابتدا افراد در خود دانشگاه‌ها آزمون می‌دهند. سپس نفرات برتر در مرکز کشور جمع می‌شوند و از صبح تا عصر، آزمون تستی و مصاحبه شفاهی انجام می‌دهند و عصر همان روز نفرات برتر مشخص می‌شوند.»


او افزود: «اواخر سال 94 این المپیاد را در ترکیه برگزار کردیم و 30 نفر از برترین‌‌های دانشگاه‌های ارز‌روم، قونیه، استانبول و آنکارا انتخاب شدند. این افراد هزینه رفت‌وبرگشتشان را پرداخت می‌کنند و در اینجا مهمان جمهوری اسلامی ایران هستند.»


معاون بین‌الملل بنیاد سعدی گفت: «برای این دوره‌ها با دانشگاه‌هایی که تفاهم‌نامه داریم، مشارکت می‌کنیم و برای این دوره، دانشگاه‌ آزاد اسلامی انتخاب شده است. در دوره‌های قبل نیز با دانشگاه‌ شهیدبهشتی، علامه طباطبایی، دانشگاه امام خمینی (ره) قزوین و ... همکاری کرده‌ایم.»


دربندی افزود: «تاکنون 83 دوره یک ماهه را برگزار کرده‌ایم و آخرین دوره آن در حال حاضر در دانشگاه علامه‌طباطبایی در جریان است. دوره‌های کوتاه‌مدت 10 روزه نیز یا در خود بنیاد یا در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.»


او گفت: «چند ماه پیش دکتر حمید میرزاده پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه‌ای را با دکتر حداد عادل مطرح کرد و اردیبهشت امسال بعد از تصویب پیش‌نویش‌ها، تفاهم‌نامه در دانشگاه آزاد اسلامی امضا شد. در این تفاهم‌نامه کارهای مختلفی از قبیل ارائه فرصت‌های مطالعاتی، برگزاری دوره‌های پستاک برای استادان زبان‌وادبیات فارسی و کمک به برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی و ... پیش‌بینی شده است. همچنین مقرر شده است سازمان مدارس سما با مدارس بنیاد در خارج از کشور، در آموزش زبان فارسی همکاری کنند.»


معاون بین‌الملل بنیاد سعدی درباره نقش دانشگاه آزاد اسلامی در حفظ و گسترش زبان‌وادبیات فارسی در داخل و خارج کشور گفت: «در نشستی که با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم، دکتر سیدطه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به خوبی فعالیت‌های این دانشگاه را تشریح کرد. دکتر حداد عادل نیز از این حساسیت دانشگاه بسیار خوشحال شدند و ما فکر می‌کنیم یکی از ارگان‌هایی که در داخل کشور به حفظ و پاسداشت زبان‌وادبیات فارسی کمک شایانی می‌کند، دانشگاه آزاد اسلامی است.»


دربندی گفت: «جای خرسندی است که به همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کشور اعلام شده است استادان زبان‌وادبیات فارسی آن واحدها که به زبان دیگری هم تسلط دارند، در سایتی ثبت‌نام کنند تا از آنان برای اعزام به خارج از کشور نیز استفاده کنیم.»


او همچنین درباره برگزاری دوره فارسی‌آموزی برای دانشجویان ترکیه‌ای گفت: «روز شنبه 23 مرداد افتتاحیه و 8 شهریور اختتامیه این دوره در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود. این دانشجویان فارسی دوست، هر روز صبح و عصر کلاس دارند و دو بخش آموزش زبان‌ و ادبیات در این دوره درنظر گرفته شده است. بعداز ظهرها نیز بازدیدهای فرهنگی از مکان‌هایی مثل برج میلاد، کاخ سعدآباد، جماران، موزه ملک، کتابخانه ملی و ... انجام می‌شود و دانشجویان ترکیه‌ای در پایان دوره، سفر سه روزه‌ای به اصفهان دارند.»


معاون بین‌الملل بنیاد سعدی گفت: «افتتاحیه این دوره با حضور دکتر سید طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود و قرار است در اختتامیه دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر حداد عادل رئیس بنیاد سعدی حضور داشته باشند.»



سیزدهم اسفند 93 تفاهم‌نامه همکاری بنیاد سعدی و دانشگاه آزاد اسلامی به امضای دکتر حمید میرزاده و دکتر غلامعلی حدادعادل رسید.


در آن نشست، حداد عادل رئیس بنیاد سعدی و رئیس فرهنگستان ادب فارسی، با ابراز خرسندی از امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه آزاد اسلامی گفته بود: «زبان فارسی یک رکن اصلی ملیت ماست و برای گسترش این زبان باید از همه ظرفیت‌ها اضافه کرد. دانشگاه آزاد نیز با گستردگی خود می‌تواند کمک بزرگی به پیشبرد و گسترش زبان فارسی کند و ما نیز از کمک این دانشگاه استقبال کردیم.»


میرزاده نیز با ابراز خرسندی از حضور در بنیاد سعدی گفته بود: «دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه معاونت فرهنگی برنامه‌های مهمی در زمینه گسترش زبان فارسی دارد که یکی از آنها بحث توسعه، نگهبانی و تربیت مدرس نه تنها در ایران بلکه در شبه قاره هند است. خوشبختانه در زمینه ادبیات فارسی در دانشگاه آزاد اسلامی هرم هیات علمی مناسبی داریم.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرده و گفته بود: «مقام معظم رهبری فرموده‌اند زبان فارسی 700 سال در شبه قاره هند بوده است و 50 سال دیگر باید زبان علمی جهان شود. زبان فارسی این قدرت را دارد که زبان علمی جهان شود و دانشگاه آزاد اسلامی براین‌اساس برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر