صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اتابک الیاسی:

انتقال تجربیات موزیکال مهم‌ترین نتیجه حضور ارکسترهای خارجی در ایران است

انتقال تجربیات موزیکال نوازندگان و اعضای ارکسترها با یکدیگر، مهم‌ترین اتفاقی است که در نتیجه حضور ارکستر جوانان جهان در تهران رخ می‌دهد.
کد خبر : 108825

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد رودکی، اتابک الیاسى استاد و مدیر گروه آهنگسازی دانشگاه هنر پس از برگزاری دومین ورک‌شاپ پروژه بین‌المللی «صدای ایتالیا برای ایران» با عنوان «کارگاه هنر آواز ایرانی» که در بنیاد رودکی برگزار شد، با مثبت ارزیابی کردن حضور ارکستر جوانان جهان در تهران، گفت: من معتقدم که تبادل فرهنگی از هر جنبه‌ای عالی است به خصوص اگر این تبادل فرهنگی به صورت مستقیم و بدون واسطه بین آدم‌هایی که از فرهنگ‌های بزرگ و اورجینال هستند، اتفاق بیفتد مهم‌تر نیز هست، چراکه در این صورت این افراد می‌توانند زندگی همدیگر را از نزدیک ببینند، راجع به تجربیات شخصی خودشان با یکدیگر صحبت کنند و از همه مهم‌تر اینکه می‌توانند تجربیات موزیکال خودشان را با هم در میان بگذارند.


این موسیقی‌دان شناخته شده با اشاره به اهمیت حضور ارکسترهای بزرگ خارجی در ایران، ادامه داد: وقتی یک گروه یا ارکستر موسیقی از یک کشور خارجی به ایران می‌آید با خودش فرهنگ موسیقایی‌شان را نیز می‌آورد، و چون آنها نسبت به فرهنگ موسیقی خودشان در مقایسه با ما خیلی اورجینال‌تر هستند، همین مسئله کمک می‌کند که فهم ما در ارتباط با اجرای آن موسیقی و درک آن بهتر و دقیق‌تر شود. همچنین برعکس این اتفاق هم دقیقا رخ می‌دهد به این معنی که وقتی آنها به ایران می‌آیند، فهم‌، نگرش و دیدشان نسبت به مفاهیمی که در موسیقی ما وجود دارد، بهتر و روشن‌تر می‌شود.
این استاد دانشگاه و مدیر گروه آهنگسازی دانشگاه هنر افزود: برگزاری این‌گونه برنامه‌ها یک نتیجه مثبت دیگر هم دارد و آن اینکه اعضاء ارکستر سمفونیک تهران که در این مدت این دیالوگ را با اعضاء ارکستر جوانان جهان شروع کردند در آینده می‌توانند به عنوان بخشی از تجربیات خودشان این آموخته‌ها را به دیگر موزیسن‌های ایرانی در سطح کشور نیز منتقل کنند.
اتابک الیاسی همچنین درباره «کارگاه هنر آواز ایرانی» که برای اعضای ارکستر جوانان جهان برگزار کرد، نیز گفت: چیزی که در موسیقی آوازی ایرانی مهم است، اینست که هر کسی حتی اگر زبان فارسی را هم نداند بلافاصله تحت تاثیر قرار می‌گیرد و در این ورک‌شاپ هم این اتفاق افتاد و بعد از اینکه قطعاتی به زبان فارسی خوانده شد اعضاء ارکستر جوانان جهان بلافاصله از بیانی که در آواز کلاسیک ایرانی وجود دارد، تحت تاثیر قرار گرفتند، واکنش دادند و خیلی هم برایشان جذاب بود.
کنسرت مشترک ارکستر جوانان جهان با ارکستر سمفونیک تهران در قالب پروژه بین‌المللی «صدای ایتالیا برای ایران» از 20 تا 22 مردادماه در تالار وحدت برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر