صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۴
بروجردی در جمع خبرنگاران:

چرخش واضح لحن اوباما و پذیرش جهانی ایران هسته‌ای، موفقیت بزرگی است/ راه همواری برای پذیرش پروتکل الحاقی در مجلس وجود ندارد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که مخالفان جدی برای پذیرش پروتکل الحاقی در مجلس وجود دارد از این رو راه همواری برای پذیرش این پروتکل در مجلس نیست.
کد خبر : 10850

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، علاءالدین بروجردی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر که «امروز وزیر امور خارجه کشورمان برای توضیح بیانیه لوزان و همچنین جزئیات مذاکرات هسته‌ای در کمیسیون امنیت ملی حضور می‌یابد»، اظهار کرد: نظر کمیسیون در خصوص بیانیه لوزان پس از نشست امروز با آقای ظریف اعلام خواهد شد.


وی افزود: پس از موافقتنامه ژنو بر اساس برنامه صورت گرفته و تصمیمات اتخاذشده قرار بر این بود که مذاکرات فشرده‌ای با مجموعه کشور‌ها صورت گیرد از این رو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با کشورهای مختلف به صورت دوجانبه و چندجانبه مذاکره کرد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: تعامل و مذاکره برای وصول به یک توافق نیاز به داد و ستد دارد، ما باید منافع ملی خودمان را حفظ کنیم و هم باید بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی برخی از محدودیت‌ها را به صورت مقطعی پذیرا باشیم که این البته یک نرم و عرف جهانی است. شما تاریخچه کشورهایی که این مسیر را طی کرده‌اند ببینید کشورهایی مانند ژاپن نیز چنین چالش‌های را داشتند تا اینکه به مرحله‌ای رسیدند که بدون این محدودیت‌ها فعالیت‌های هسته‌ای خودشان را ادامه می‌دهند.


بروجردی گفت: آنچه برای ما حائز اهمیت است حفظ دستاوردهای ملی‌مان در عرصه فناوری هسته‌ای است.








لحن آمریکایی‌ها و شخص اوباما را در گذشته به خاطر داریم که به دنبال این بودند که به هیچ وجه ما غنی‌سازی نداشته باشیم و علت اصلی صدور شش قطعنامه علیه ما همین موضوع بود. امروز این چرخش بسیار واضح به وجود آمده است که آنها غنی‌سازی جمهوری اسلامی ایران را هم پذیرفتند

وی با اشاره به وضعیت نیروگاه آب سنگین اراک گفت: شش کشور مذاکره‌کننده با جمهوری اسلامی ایران اصرار داشتند که پروژه آب سنگین اراک تعطیل شود و از گردونه چرخه هسته‌ای کشورمان حذف شود در صورتی که پروژه آب سنگین اراک مدت زیادی است که آب سنگین تولید می‌کند از این رو به هیچ وجه قابل پذیرش نبود که تعطیل شود؛ در این میان طرح‌های زیادی از طرف‌های مذاکره‌کننده برای اختلاف نظر در پروژه آب سنگین اراک ارائه شد و در ‌‌نهایت موفق شدیم آن‌ها را متقاعد کنیم که نظر جمهوری اسلامی ایران را با حفظ آب سنگین بپذیرند.


رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: این راکتور با حداقل خروجی پلوتونیوم به کار خود ادامه می‌دهد تا از این طریق دغدغه طرف مقابل مرتفع شود، اصل حفظ وضعیت غنی سازی ما و پذیرفتن و رسمیت آن نیز نکته مهمی است، لحن آمریکایی‌ها و شخص اوباما را در گذشته به خاطر داریم که به دنبال این بودند که به هیچ وجه ما غنی‌سازی نداشته باشیم و علت اصلی صدور شش قطعنامه علیه ما همین موضوع بود. امروز این چرخش بسیار واضح به وجود آمده است که آنها غنی‌سازی جمهوری اسلامی ایران را هم پذیرفتند و هم در اولین سخنرانی پس از صدور بیانیه در اعلام موضع رئیس جمهور آمریکا مشاهده کردیم که آن‌ها ایران هسته‌ای را پذیرفته‌اند.


وی گفت: جمهوری اسلامی ایران وارد باشگاه کشورهای دارای فناوری صلح آمیز هسته‌ای شده است البته منهای بمب هسته‌ای؛ آنها کشورهای عضو باشگاه را کشورهایی می‌دانند که دارای بمب هسته‌ای باشند ولی ما بمب هسته‌ای نداریم و بار‌ها نیز مخالفت خودمان را در این باره اعلام کردیم همچنین معترض آمریکایی‌ها هستیم که علی‌رغم اینکه طبق ماده 6 عهدنامه‌ ان.پی.تی موظف هستند به طرف کاهش تسلیحات هسته‌ای بروند، بمب‌های جدید می‌سازند و آزمایش می‌کنند که این یک تخلف آشکار است.


رئیس کمیسیون امنیت ملی اضافه کرد: اگر آمریکا و غربی‌ها بر اساس آنچه که در بیانیه لوزان اعلام شده است بپذیرند که به تعهداتشان عمل کنند و ۶ قطعنامه علیه ایران ملغی شود و همچنین تحریم‌ها علیه ایران از سوی شورای امنیت و اتحادیه اروپا و امریکا لغو کنند که ما لغو یکجا و فوری آن را می‌خواهیم. اجرای این تعهدات آن انتظاری است که در مقابل مجموعه امتیازاتی است که جمهوری اسلامی ایران داده است و این یک انتظار طبیعی و به حق است.








اگر آنها به هر نحوی تخلف کنند ما در مجلس آن طرحی را که به صورت فوریت تصویب کرده‌ایم که مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران است، دوباره به جریان می‌اندازیم. این طرح اکنون در دستور کار کمیسیون امنیت ملی قرار دارد. ما از این طریق تکالیف جدیدی برای دولت ایجاد خواهیم کرد.

اجرای موقت پروتکل الحاقی نیز حتما نیازمند مصوبه مجلس است


بروجردی تأکید کرد: اگر آن‌ها به هر نحوی تخلف کنند ما در مجلس آن طرحی را که به صورت فوریت تصویب کرده‌ایم که مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران بود را دوباره به جریان می‌اندازیم. این طرح اکنون در دستور کار کمیسیون امنیت ملی در سال جاری قرار دارد. ما از این طریق تکالیف جدیدی برای دولت ایجاد خواهیم کرد. طبیعتا این موضوع غیرقابل قبول است که ما محدودیت‌ها را بپذیریم ولی آنها به تعهدات خودشان عمل نکنند. توافق، یک جاده دوطرفه است. ما در مجلس نتیجه مذاکرات را رصد خواهیم کرد که تعهدات اجرایی شود.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا درباره موضوع پروتکل الحاقی و لزوم تصویب آن در مجلس اظهار کرد: دولت در ۱۰ سال قبل به صورت داوطلبانه اجرای پروتکل الحاقی را پذیرفت و ما اعلام کردیم که اگر پرونده هسته‌ای ایران از شورای حکام به شورای امنیت برود ما دولت را مکلف خواهیم کرد که به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پایان دهد. از آنجا که پرونده هسته‌ای ایران را از شورای حکام به شورای امنیت منتقل کردند، دولت موظف شد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را به پایان برساند؛ از این رو اجرای موقت پروتکل الحاقی نیز حتما نیازمند مصوبه مجلس است.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه «اگر محدودیت‌های هسته‌ای در کشور ایجاد شود آنگاه غرب به تعهدات خود عمل نکند آیا باز ما می‌توانیم در فرصتی کم به جای اول بازگردیم؟»، گفت: وضع ما با ۱۰ سال پیش متفاوت است؛ اگر تعهدات غرب اجرایی نشود ما این قابلیت را داریم که ظرف مدت کوتاهی به جایگاه کنونی باز گردیم و اهرم متقابل در این زمینه وجود دارد.


بروجردی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره تفاسیر مختلفی که از بیانیه لوزان از سوی آمریکا بیان می‌شود، گفت: قطعا بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری آن چیزی که از سوی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان مطرح می‌شود، برای ما قابل قبول است. آمریکا نیز ناگزیر است برای متقاعد کردن متحدانش ادبیات آنها را در پیش گیرد و ما نیز این موضوع را می‌دانیم. در ‌‌نهایت آن چیزی برای ما مهم است که به صورت مکتوب در توافقنامه نهایی منظور خواهد شد.


وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه «نظر نمایندگان مجلس در مورد بیانیه لوزان چیست؟» گفت: مجلس و جامعه ما به برکت انقلاب اسلامی در بیان نظراتشان آزاد هستند. نمایندگان محترم بر اساس اصل قانون اساسی حق اظهار نظر را دارند و نظرات هم متفاوت است. آنچه مهم است اینکه در سالی که بر اساس نظر مقام معظم رهبری به نام ملت و دولت، همدلی و همزبانی نامگذاری شده است، ما به عنوان نمایندگان ملت بتوانیم در یک مذاکره منطقی با مسئولان دولتی و تیم مذاکره‌کننده، هم توضیحات لازم را از آنها بگیریم و هم نظرهای مجلس را به آنها منتقل کنیم و این کاری است که عملا از امروز در جلسه کمیسیون امنیت ملی کلید خواهد خورد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین درباره احتمال وجود مخالفت‌های نمایندگان مجلس در مورد پذیرش پروتکل الحاقی گفت: پذیرش پروتکل الحاقی اکنون مطرح نیست. حتما در زمان خاص خودش بررسی خواهد شد؛ چراکه حتما مخالفان جدی در خصوص پذیرش این پروتکل الحاقی در مجلس وجود دارد و باید بدانیم که راه همواری برای پذیرش پروتکل الحاقی در مجلس وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر