صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۱۳ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۵
در اختتامیه جایزه پروین مطرح شد:

وزیر ارشاد: آثار زنان نویسنده از آثار مردان پرخواننده‌تر است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه هفتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی گفت: زنان، نیمی از جامعه نویسندگان کشور را تشکیل می‌دهند و آثار آنان از آثار نویسندگان مرد پرخواننده‌تر است.
کد خبر : 108329

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود در مراسم پایانی هفتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی با بیان اینکه شعر فارسی از قرن‌ها پیش سخنگوی رویه معنوی هستی بوده است،‌ گفت: شاعران بزرگ ایران‌زمین در میان حکمت و معرفت، سمند سخن رانده‌اند و افزون بر سخنوری، حکیمان خداجوی و عارفان سالک طریق حق به شمار می‌آیند.


وی ادامه داد: بارها این احساس را داشته‌ایم که چرا دوران فردوسی، سعدی،‌ حافظ، مولانا و خیام را درک نکرده‌ایم تا بیشتر با عجایب وجود آنها آشنا شویم؛ اما به خود می‌بالیم که هم‌عصر ادیبانی چون پروین اعتصامی، شهریار و ملک‌الشعرای بهار بوده‌ایم و نیت و معانی اشعارشان را بهتر درک کرده‌ایم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش با تأکید بر اینکه پروین، شاعره نادره روزگار ماست، افزود: در میان اشعار او شعری نیست که با کمک آن بتوان شخص شاعر را شناخت. پروین، شاعری فروتن است و خود را نمی‌بیند و بیشاز خود، نگران دیگران و آینده نه چندان روشن جامعه است.


وی همچنین از پروین اعتصامی به عنوان بزرگ‌ترین شاعره تمام اعصار یاد کرد و پس از آن گفت: پروین، شعر را در خدمت گسترش معنویت، اخلاق، حکمت، زیبایی و دفاع از مظلوم قرار داد و به همین دلیل در گذر زمان پویا و ماندگار ماند.


جنتی ادامه داد: پروین در شعر خود از مناظره بهره می‌برد و از این منظر، میان شاعران، شهره است. در اشعار او نه تنها انسان‌ها که گیاهان، جانوران و اشیاء هم به مناظره می‌پردازند. امروز هم جامعه، بیش از هر چیز به مناظره و گفت‌وگو نیازمند است.


وی تأکید کرد: پروین، تربیت‌یافته سخنوران و حکیمان روزگار نه‌چندان دور خود خود بود و در همان مسیر درخشان گام برداشت. شعرش استواری و اندیشمندی قصاید ناصرخسرو و زیبایی آثار سخنور بزرگ ایران، سعدی را به یاد می‌آورد.


وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دوران زندگی پروین به دلیل افول دوران قاجاریه و پیدایش دوران پهلوی حائز اهمیت است، گفت: توجه به گوهر وجودی زن در شعر پروین و بی‌توجهی به مسایل ظاهری در آن، شاعر را به عنوان مدافع ارزش‌های زن معرفی می‌کند. در شعر او، زن همیشه مایه شفقت و انس است و زن به عنوان «دل» ‌خانواده وصف می‌شود.


وی افزود: پروین همچنین از زنان می‌خواهد که در مواقع سخت زندگی، یار و همراه همسر و فرزندان خود باشند. او از زنان می‌خواهد که خود را به زیور دانش بیارایند و از تقلید از دیگران بپرهیزند.


جنتی تأکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، الگوی پروین با حضور زنان فرهیخته تکثر یافته و با گذشت زمان در حوزه‌های علمی و فرهنگی و هنری، شتاب بیشتری یافته است.


وی در تأکیدی دوباره گفت: گستره حضور زنان در عرصه قلم، چنان وسیع است که می‌توان گفت، زن ایرانی، دانش و هنر و اندیشه خود را در شاخه‌های ادبی به اثبات رسانده است. برگزاری جایزه ادبی پروین هم پاسخی است به حضور درخشان زنان در ادبیات و اقبال زنان فرهیخته به این جشنواره، نشانگر پویایی و سرزندگی جامعه ادبی در این دوران است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در دوره‌ای که از هر دو نویسنده، یکی زن است و آثار زنان نویسنده از آثار نویسندگان مرد پرخواننده‌تر، حضور زنان به پیشرفت کمی و کیفی ادبیات و رونق بیشتر جایزه ادبی پروین اعتصامی خواهد انجامید.


انتهای پیام/

ارسال نظر