ایجاد شفافیت با انتقال حسابهای دولتی به بانک مرکزی
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دومین همایش انتقال حسابهای دولتی به بانک مرکزی صبح امروز به میزبانی این بانک و با حضور نمایندگان بیش از 200 دستگاه اجرایی برگزار و اهداف، اقدامات انجام شده، مستندات قانونی، گامهای پیشروی دستگاههای اجرایی و الزامات اجرای این طرح برشمرده شد.
معاون نظارت مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانهدار کل کشور در این همایش با اشاره به الزامات قانونی که بانک مرکزی را به عنوان بانکدار دولت معرفی میکند، گفت: بانک مرکزی به عنوان بانکدار دولت، وظیفه نگهداری حسابهای دولتی را به عهده دارد ولی در برههای از زمان نگهداری حسابهای دولتی با ایجاد بسترهای قانونی به بانک های عامل منتقل شد. اکنون با پیشرفتهای حوزه فناوری اطلاعات بسترهای فنی لازم برای تمرکز حسابهای دولتی نزد بانک مرکزی فراهم شده است و مصمم هستیم با همکاری و تعامل بین بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی و نظارت دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور این طرح را به سرانجام برسانیم.
رحمتالله اکرمی افزود: در راستای اجرای تکالیف ماده 94 و 95 قانون برنامه پنجم توسعه، دستورالعملی با همکاری خزانهداری کل کشور و بانک مرکزی تهیه شده و مراحل اجرایی تمرکز حسابهای دولتی در بانک مرکزی بر اساس این دستورالعمل در حال اجرایی شدن است.
خزانهدار کل کشور ضمن تأکید بر این که پروژه شفافسازی و هوشمندسازی عملیات مالی دولت و توسعه و استقرار خزانهداری الکترونیک با تعیین تکلیف حسابهای دولتی روشن میشود، اظهار کرد: برقراری ارتباط برخط بین دستگاههای اجرایی، بانک مرکزی و خزانهداری کل کشور از الزامات هوشمندسازی عملیات مالی دولت است.
معاون نظارت مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به لزوم اجرای طرح تمرکز حسابهای دولتی نزد بانک مرکزی گفت: این طرح، سازوکارهایی را برای دولت فراهم میکند تا به صورت برخط حسابهای خود را در تمامی بانکها مدیریت کند، امکانی که با توجه به پراکندگی حسابها تاکنون برای دولت فراهم نبود و استفاده بهینه از منابع دولتی را با مشکل مواجه میکرد.
اکرمی، پروژه شفافسازی منابع دولتی را یکی از طرحهای کلیدی معرفی کرد و اظهار کرد: پروژه شفافسازی منابع دولتی در راستای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی یکی از برنامههایی است که از طریق استقرار خزانهداری الکترونیک و از طریق تمرکز حسابهای دولتی در بانک مرکزی عملیاتی میشود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه اهتمام ویژهای برای ساماندهی حسابهای دولتی در حاکمیت، دستگاههای مختلف و مجموعههای نظارتی به وجود آمده است و لازم است در بدنههای اجرایی هم با یک روحیه جهادی و بسیجی با کار شبانه روزی اجرایی شود، افزود: بانک مرکزی در سالهای اخیر پروژههای بسیار بزرگ و با اهمیتی را به سامان رسانده و این نشان دهنده آن است که از عهده این کار بزرگ نیز به خوبی برخواهد آمد.
در ادامه مرادی، نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی به بیان مستندات قانونی، اهداف اجرای طرح و اقدامات انجام شده پرداخت.
مچنین تکبیری، نماینده بانک مرکزی، فرایند پیش روی دستگاههای اجرایی برای پیوستن به پروژه انتقال حسابهای دولتی را شرح داد و آزادخواه، نماینده سازمان بازرسی کل کشور نیز بر اهمیت اجرای طرح تأکید کرد.
در پایان این همایش نیز پرسشهای مدعوین توسط پنل تخصصی مرکب از نمایندگان بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بازرسی کل کشور و شبکهی ملی اطلاعات پاسخ داده شد.
انتهای پیام/