صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۱ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۵

وعده رئیس قوه مقننه برای پیگیری چرایی انتشار مجدد یالثارات

رئیس قوه مقننه درباره اختیارات هیات نظارت بر مطبوعات و لغو مجوز نشریه یالثارات توسط این هیات و انتشار دوباره آن گفت: وظایف هیات نظارت و اختیارات آن مشخص و روشن است و باید دید که به چه حسابی این نشریه این کار را کرده است که بعد از این جلسه آن را پیگیری خواهم کرد.
کد خبر : 107751

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به مناسبت 17 مرداد، روز خبرنگار میزبان خبرنگاران بود.


در این مراسم لاریجانی با بیان اینکه ایجاد فضای امیدوارانه در کشور مهم است، نباید ترس کاذب به وجود آورد تا سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری رغبت نشان دهند.


رئیس مجلس شورای اسلامی حل رکود اقتصادی را مشروط به فراهم شدن دفتر کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در کشور دانست و افزود: یک وجه خروج از رکود قانون‌گذاری و نظارت مجلس است اما مهمتر از آن کمک کردن به دولت برای اجرای قوانین و فراهم کردن بسترهای لازم برای کارآفرینی است. کارآفرینی با مشکلات زیادی روبه‌رو است.


وی با نامسئول دانستن فضای کسب و کار کشور گفت: سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی ترجیح می‌دهند سرمایه‌گذاری نکنند. فضای پس از برجام توسط افراد معاند و نادان کنگره آمریکا و رژیم صهیونیستی مانع از سرمایه‌گذاری در ایران بر اساس پیش‌بینی‌ها شده است.


رئیس مجلس شورای اسلامی از عدم پیش‌بینی لازم برای تقویت کشور انتقاد کرد و گفت: در لایحه برنامه ششم برای صادرات اقدام در خور توجهی نشده است و لایحه دولت از این جهت با کاستی‌هایی روبه‌رو است. کمیسیون مربوط در تعامل با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید این نقیصه را برطرف کند.


لاریجانی گفت:‌ در مسائل داخلی در این بازه مشکلاتی وجود دارد و نقش وزرا و مسئولان برای حل این مسأله باید پررنگ‌تر شود. کلیات اقتصاد به سمت بهبود در حرکت است اما باید به میزان فارغ التحصیلان دانشگاهی توجه جدی داشت و با عزم ملی شتاب کار را بیشتر کرد. مجلس باید وجه نظارتی را تقویت کند، دولت در صورت نیاز باید لایحه بدهد و بخش بانکی نیز باید موانع را رفع کند.


دولت برای نظام جامع رسانه‌ای اقدام کند


رئیس مجلس درباره در خواست یکی از خبرنگاران که خواستار تعیین تکلیف طرح جامع رسانه توسط مجلس شده بود، تصریح کرد: طرح جامع رسانه باید توسط دولت ارائه شود . یک طرح اولیه‌ای در کمیسیون مجلس مطرح است اما چه باید کرد؟ نمی‌دانم اگر این طرح هم نهایی شود چه دردی از رسانه‌ها و مطبوعات حل می‌شود. موافق طرح‌های جامعی هستم که حاوی مطالب جدید برای حل مشکلات صنفی خبرنگاران باشد‌. این کار نیاز به عزم ملی دارد. اگر بیمه مطبوعات به سرانجام برسد بخشی از مشکلات خبرنگاران حل می‌شود اما تا دولت لایحه ندهد و منابع آن را تخصیص ندهد مشکل رفع نمی‌شود و مجلس هم نمی‌تواند به دلیل بار مالی کاری در این حوزه انجام دهد.


لاریجانی ادامه داد: خبرنگاران بهتر است با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آسیب‌شناسی از وضع نیروی انسانی رسانه‌ها انجام دهند و این آسیب‌شناسی در قالب لایحه به مجلس در چند اولویت مهم در صدد حل مشکلات برآید.


گام‌های صادقانه ایران در مسئله برجام


لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش در تبیین وضع کشور در دوران پس از برجام گفت:‌ ایران در این مسأله صادقانه گام‌های درستی برداشت اما دیگران مشکلاتی ایجاد کردند به همین دلیل مسأله هسته‌ای هنوز حل نشده است. عناد و تقلاهای دشمنان جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد این مشکلات حل شود اما باید بدانیم راه‌هایی برای مقابله وجود دارد.


لاریجانی وضع منطقه را به هم ریخته توصیف کرد و افزود: در شرایط به هم ریخته منطقه جمهوری اسلامی ایران رفتار داهیانه‌ای داشته است. البته در تاکتیک‌ها گاهی اشتباهاتی اتفاق افتاده، اما راهبردها درست انتخاب شده است. مسائل امنیتی داخلی و مسائل پیرامونی، ایستا نیستند بلکه وضع سیال و مهاجرگونه دارند و باید حواس و دقتمان جمع باشد و البته چشم تیزبین رسانه‌ها به تقویت بنیه‌های امنیتی کشور کمک می‌کند.


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی گفت:‌ سطح درگیری‌ها در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی بالاست فضای امیدوارانه باید توسط کشور به وجود آید. با پاس‌کاری پیش نمی‌رود. گاهی جنجال‌ها در مسائل مختلف کاملا حساسیت نسبت به مسائل اقتصادی به وجود می‌آورد باید با نگاه ملی به این مسائل نگریست.


لاریجانی با طرح این پرسش که آیا سرمایه‌گذاری خارجی در ایران به ضرر ما است یا خیر؟ گفت: با 20 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی رشد هشت درصدی امکان‌ناپذیر است. بر اساس آخرین آمار بالغ بر 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که به سمت تولید هدایت شود اما غوغاها و هراس‌ها اجازه نمی‌دهند و دلیلی ندارد که سرمایه‌گذاران در شرایط غوغاسالارانه در کشور سرمایه‌گذاری کنند.


تغییر نسبت شهرنشینی به روستانشینی


لاریجانی هشدار داد:‌ نباید احساس چپاولگری نسبت به سرمایه‌گذاران وجود داشته باشد در غیر این صورت خروج از رکود و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی امکان‌ناپذیر است. در این راستا هم رسانه‌ها و صدا و سیما باید به دردها و ریشه‌یابی علت‌ها بپردازد.


نماینده مردم قم خاطر نشان کرد: یکی از دردها تغییر نسبت شهرنشینی به روستانشینی است. حدود ۷۰ درصد جمعیت کشور شهرنشین است و حدود ۳۰ درصد روستانشین هستند. این مسأله معلوم نیست به نفع کشور باشد. زمینه کار در روستاها وجود ندارد؛ به همین دلیل مهاجرت به شهرها افزایش یافته است که مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی به همراه داشته است.


رئیس مجلس شورای اسلامی از وجود دو سه طرح برای مدیریت روستاها در مجلس خبر داد و افزود:‌ این طرح‌ها طی چند هفته آینده در مجلس مطرح می‌شود و این طرح‌ها برای روستاییان سازوکارهای پیش‌بینی می‌شود تا مهاجرت، معکوس شود.


لاریجانی در پایان از تدوین استراتژی‌ای در مجلس خبر داد که منجر به حرکت و برنامه‌ریزی دولت در چارچوب برنامه‌ها و خروج از روزمرگی می‌شود.


رئیس مجلس شورای اسلامی در این حال از رسانه‌ها خواست با شناسایی اولویت‌های اساسی کشور به بررسی راه‌های تحقق اولویت‌ها در سطح ملی پرداخته تا بدین ترتیب سایر بخش‌ها وادار به کارکردن شوند.



انتهای پیام/

ارسال نظر