علی جنتی : بهترین هدیه روز خبرنگار ایجاد امنیت شغلی برای خبرنگاران است
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (شنبه 16 مرداد ماه) در نخستین جشن فارغالتحصیلی ادوار دانشکده خبر که در آستانه روز خبرنگار برپا شد، گفت: یکی از افتخارات ارشاد در این دوره اعتماد به تشکلهای صنفی و واگذاری امور به آنها بوده که برگزاری این جلسه نیز از مصادیق این سیاست است.
وی ادامه داد: در دوره دولت تدبیر و امید تا به امروز تمامی فعالیتهای مطبوعاتی و رسانهای با مشارکت اصحاب رسانه صورت گرفته و ما معتقدیم مجامع تشکیلاتی باید از حالت زینتالمجالس درآمده و تاثیرگذار باشد.
وزیر ارشاد با اشاره به دولتهای قبل و تعاملاتشان با جامعه خبری اظهار داشت: در دولتهای قبل گاهی به مناسبت روز خبرنگار به خبرنگاران هدایای مادی پرداخت میشد، اما به نظر ما این امر با کرامت خبرنگاران منافات دارد و اصالت حرفهای آنها را نیز به چالش کشیده و آنها را وابسته به سازمانهای دولتی میکند.
جنتی ادامه داد: بنابراین به جای هدیههایی از این دست، معتقدیم رفع موانع و ایجاد امنیت شغلی خبرنگاران، بهترین هدیهای است که میتوان به آنها اعطا کرد.
وی مصوب شدن دو لایحه درباره مسائل رسانهای را از جمله اقدامات موثر وزارت ارشاد خواند و گفت: در این راستا دو لایحه در دست داریم که به زودی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهند شد. اولین لایحه، لایحه رسانههای همگانی است که به نوعی اصلاح قانون مطبوعات فعلی کشور به شمار میآید زیرا قانون موجود باعث ایجاد گرفتاریهای متعددی برای اصحاب رسانه شده و گاهی توقیف مطبوعات و دستگیری اصحاب رسانه را به همراه داشته است.
وزیر ارشاد ضمن بیان این مساله که تحولات حوزه رسانههای دیجیتال نیز بر ضرورت اصلاح قانون مطبوعات تاکید دارد، ادامه داد: دومین لایحه، لایحه سازمان نظام رسانهای است که مدتهاست مطالبه آن در میان اهالی رسانه وجود دارد؛ سازمانی مانند سازمان نظام مهندسی که بتواند رابطه رسانهها با هم، رسانهها با دولت و خبرنگاران را با رسانهها مشخص کند. ضمن اینکه در تدوین این لایحه از اهالی رسانه کمکهای فراوانی گرفته شده و طی چند روز آینده آن را به تایید دولت خواهیم رساند.
جنتی درباره اهمیت اخلاق حرفهای گفت: متاسفانه در برخی رسانهها اخلاق حرفهای رعایت نمیشود و برخی از رسانهها برخلاف وظیفه ذاتیشان که تذهیب اذهان عمومی است، به شدت در این حوزه دچار سقوط شدهاند. بنابراین یکی از مسائل موردنظر در لوایح مذکور، مساله اخلاق حرفهای است.
وی خاطرنشان کرد: نکته بعدی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است که آبان 93 به تصویب دولت رسید و هدفش شفافیت و جلوگیری از فساد است. زیرا وقتی همه سازمانها موظف به انتشار اطلاعات خود (به جز اطلاعات محرمانه) باشند، کمتر امکان فساد به وجود میآید.
وی یادآور شد: مطابق با این قانون همه شهروندان میتوانند با مراجعه به دستگاههای مختلف اطلاعات موردنظر خود را مطالبه کنند و همچنین این قانون میتواند ابزار کارآمدی باشد در دست روزنامهنگاران که با استفاده از اطلاعات موردنظر به انتشار مطالق و گزارشهای تحلیلی خود بپردازند.
جنتی در ادامه سخنان خود بر اهمیت بیمه خبرنگاران تاکید کرد و گفت: در حالحاضر حدود 11 هزار نفر خبرنگاران و سایر رستههای خبری بیمه هستند؛ به شکلی که خود اهالی مطبوعات آنها را بیمه میکنند، اما وجه آن را ما میپردازیم. بسیاری از خبرنگاران نیز بیمه تکمیلی هستند و حتی خبرنگاران پارهوقت نیز میتوانند با دریافت کارت حرفهای از این بیمهها استفاده کنند.
وی در پایان سخنان خود درباره دانشکده خبر و اهمیت آن گفت: این دانشکده که از سال 74 تاسیس شده دارای 13 رشته تحصیلی است و در حالحاضر 1070 دانشجو در 6 شعبه آن مشغول تحصیل هستند و چیزی بین 3500 تا 4000 فارغالتحصیل داشته است.
وی افزود: این دانشکده با برخی از مشکلات مواجه است، خصوصا اینکه برای تعیین محل نیاز به اعتبارات ویژهای دارد که امیدواریم با حمایت دولت و آقای جهانگیری (معاون اول رئیسجمهوری) این مشکلات مرتفع شود.
انتهای پیام/