صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۶ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۵
گزارشی از مراسم رونمایی از کتاب خاطرات حجج‌اسلام حجتی کرمانی و بی‌آزار شیرازی؛

سیدحسن خمینی: جامعه بی اخلاق سر به آبشخوری جز سعادت خواهد گذاشت/ حجتی‌کرمانی: مسائل روز جامعه هر آدم منصفی را داغ می‌کند/ بی‌آزار شیرازی: امام در پایان عمر آثار سعدی را مطالبه کرده بود

مراسم رونمایی از کتاب خاطرات حجج اسلام حجتی کرمانی و دکتر بی‌آزار شیرازی و نیز تجلیل از سه مقاله چاپ شده در‌خصوص امام خمینی(ره) در دایره المعارف بزرگ اسلامی با حضور یادگار امام و جمعی از شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی و حوزوی،‌ عصر چهارشنبه 13 مرداد برگزار شد.
کد خبر : 107247

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از جماران، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در این مراسم سخنان کوتاهی را ایراد کرد.


وی در این سخنان با اشاره به کتاب خاطرات حجت‌الاسلام حجتی کرمانی با عنوان «عشق و تلاش»، اظهار داشت: حکومتی که امام بنیان آن را گذاشتند با «عشق» و «تلاش» شکل گرفت و تداوم آن نیز با وجود همین دو عنصر ممکن است.


یادگار امام، حجت‌الاسلام حجتی کرمانی را از مفاخر سیاسی و فرهنگی کشور دانست و گفت: جای تأسف است که بینش سیاسی کسی با چنین سابقه‌ای مورد تردید واقع شود؛ کسی که زندگی خود را با مبارزه و انقلاب سپری کرد و هیچ دوره‌ای از زندگی او جز با دلسوزی و پایمردی بر ارزش‌ها نگذشته است.


سیدحسن خمینی با اشاره به کتاب خاطرات این مبارز دیرین نهضت اسلامی، افزود: درد دین، استقلال، آزادی، آینده این سرزمین و سعادت مردم در لحظه لحظه زندگی نویسنده این خاطرات موج می‌زند.


وی همچنین کتاب خاطرات حجت‌الاسلام عبدالکریم بی‌آزار شیرازی با عنوان «حکومتی بر اساس اخلاق» را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: اخلاق همه هویت امروز و فردای ماست و جامعه بی‌اخلاق اگر از هر توفیقی برخوردار باشد،‌سر به آبشخوری جز سعادت خواهد گذاشت.


یادگار امام همچنین با اشاره به تلاش‌ها برای تقریب مذاهب و گرفتاری جهان و خصوصا دنیای اسلام به درد ستیزه‌جویی، گفت: اگر تلاش شخصیت‌هایی چون آیت‌الله العظمی بروجردی در راستای تقریب مذاهب دنبال می‌شد امروز در این نقطه نبودیم.


وی همچنین با اشاره به حضور حجت‌الاسلام سید هادی خسروشاهی در جلسه و تلاش‌های وی در راستای تقریب مذاهب، تصریح کرد: امروز دل پیامبر گرامی اسلام(ص) از این فضا شکسته است، چراکه امروز دردها و مصیبت‌های زیادی به نام ایشان و اسلام بر انسان‌ها می‌گذرد.


سیدحسن خمینی با اشاره به نعمت امنیت در کشورمان، به کشتار و آوارگی مردم سایر کشورهای اسلامی چون سوریه، عراق، یمن و لیبی اشاره کرد و گفت: این درد بزرگ جامعه اسلامی ناشی از بی‌توجهی به مسأله‌ای است که دهه‌ها قبل بزرگان ما به آن توجه دادند و در دوره پیروزی انقلاب اسلامی نیز امام نسبت به وقوع آن و مشکلات احتمالی آن هشدار داده بودند.


وی در ادامه سخنان خود «خاطرات» را بخش مهمی از تاریخ دانست و اظهار داشت: با کنار هم گذاشتن خاطرات، آیندگان می‌توانند به بخش‌های پنهان خاطرات و تاریخ رسمی مکتوب دست پیدا کنند که مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی بخشی را به این امر اختصاص داده است.


یادگار امام از تلاش‌های سایر بخش‌های مربوط به تاریخ انقلاب قدردانی کرد و گفت: امیدواریم چنین جلساتی بتواند گامی در راستای تسریع تاریخ‌نگاری غیر تحریفی تایخ انقلاب اسلامی، باشد.


وی همچنین از مقالات آقایان دکتر احمد پاکتچی، دکتر حاج منوچهری و دکتر حمید انصاری درخصوص امام خمینی که در دایره المعارف بزرگ اسلامی درج شده است، تقدیر کرد.


سید حسن خمینی در ابتدای سخنان خود نیز مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی را یکی از افتخارات و باقیات الصالحات جمهوری اسلامی ایران دانست و از زحمات آقای کاظم موسوی بجنوردی در این مجموعه تقدیر کرد.


در این مراسم دکتر فاطمه طباطبایی، سید رضا صالحی امیری، کاظم موسوی بجنوردی، حجج اسلام سید محمود دعایی، محمد جواد محمدی گلپایگانی، عبدالمجید معادیخواه و سید هادی خسروشاهی و... حضور داشتند.


محمدکاظم موسوی بجنوردی رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی هم در این مراسم ضمن ابراز امیدواری از اینکه «فعالیت‌های انجام شده سرمشق اندیشمندانی باشد که در راه غنای فرهنگ ایرانی قدم برمی‌دارند»، گفت: یکی از مناسبت‌های این مراسم تقدیر از مقاله‌ای است که توسط سه نویسنده متعهد برای امام خمینی‌(ره) نوشته شده است. من معتقدم که در آینده تمام دانشگاه‌ها و پژوهشگران به این مقاله ارجاع خواهند داد.


سخنران بعدی این مراسم احمد پاکتچی یکی از نگارندگان مقاله امام خمینی‌(ره) بود که در گزارشی از روند تدوین این مقاله اظهار داشت: دشواری نوشتن این مقاله در مقایسه با صدها مقاله دیگر این بود که حجم آثار و کتب منتشر شده در مورد امام خمینی (ره) بسیار فراوان است. وارد شدن در چنین میدانی به نظر می‌رسد کار بسیار دشواری باشد.


وی برگ برنده این مقاله را نگاه دایرة المعارفی دانست و ادامه داد: این مقاله از نظر تکنیک می‌تواند به عنوان الگوی مقالات دیگر مطرح شود.


بعد از سخنان وی حجج اسلام سید حسن خمینی، سید محمود دعایی، علی کمساری و همچنین سید رضا صالحی امیری، از نویسندگان مقاله فوق یعنی احمد پاکتچی، فرامرز حاج منوچهری و حمید انصاری تقدیر به عمل آمد.


دعایی: تسلیم در برابر مشیت درسی بود که از برخورد سیدحسن آقا با ردصلاحیت گرفتیم



سید محمود دعایی دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: من خاطرم هست که در سالگرد حاج آقا مصطفی فرزند ارشد امام خمینی (ره) با من مصاحبه کردند و گفتم که صبر امام در برابر آن مصیبت پدیده‌ای بود که هیچ کس باور نداشت. اگر آن اتفاق نمی‌افتاد کسی به این بعد از معرفت امام پی نمی‌برد.


وی با اشاره به عدم تأیید صلاحیت یادگار امام در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، افزود: باید چنین اتفاقی می‌افتاد تا ما مراتب تسلیم و بی‌اعتنایی این بزرگوار به مظاهر را ببینیم. عده زیادی از نخبگان و علما حمایت کردند و آنچه اتفاق افتاد مقاومت در برابر این حمایت‌ها بود؛ تسلیم در برابر مشیت درسی بود که از این اتفاق گرفتیم.


دعایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من در جریان حیات مبارزاتی و سیاسی هرچه دارم از حجتی کرمانی دارم. ایشان نیز راه خود را مرهون شهید نواب صفوی می‌داند. حجتی کرمانی در روزهایی که هیچ امیدی به پیروزی نبود مردانگی و ایستادگی را تدریس می‌کرد.


حجتی کرمانی: مسائل روز طوری است که هر آدم منصفی را داغ می‌کند



محمد‌جواد حجتی کرمانی نیز در این مراسم ضمن تشکر از حاضران، با بیان اینکه «چون نمی‌خواهد داغ کند از روی نوشته می‌خواند»، تأکید کرد: مسائل روز طوری است که هر آدم منصفی را داغ می‌کند. اما به قول اخوان ثالث، زمستان است/ سرها در گریبان است/ سلامت را نخواهند گفت پاسخ.


وی با تشکر از مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) که متولی نوشتن خاطرات او شده است، افزود: جالب است که این خاطرات در سال 1372 مصاحبه و ضبط ویدئویی شده و بعد از 23 سال از چاپ خارج شده است. بنابر این این کتاب با وضع اول مصاحبه‌ها تفاوت هایی دارد. این کتاب از آغاز زندگی من تا روز پیروزی انقلاب اسلامی است. البته مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در صدد است که خاطرات بعد از پیروزی انقلاب من را نیز منتشر کند.


بی‌آزار شیرازی: امام در ماه‌های پایان عمر خواسته بود گلستان و بوستان سعدی را برایش تهیه کنند



همچنین حجت الاسلام عبدالکریم بی آزار شیرازی در این مراسم با تأکید بر توجه امام خمینی (س) به مسائل اخلاقی، گفت: امام در ماه‌های آخر عمر خود خواسته بودند که کتاب سعدی را برای ایشان تهیه کنند. برای من جالب بود که بدانم چرا امام این کتاب را انتخاب کرده است. متوجه شدم که سعدی در گلستان راجع به سیرت پادشاهان و در کتاب بوستان راجع به جوانمردی و عدالت صحبت کرده است. من فکر می کنم که امام درصدد بودند حکومتی را بر اساس اخلاق بنیانگذاری کنند.


در پایان مراسم از 2 کتاب فوق‌الذکر با حضور حجت الاسلام سید حسن خمینی رونمایی شد.



انتهای پیام/

ارسال نظر