ساخت آزمایشگاهی روی یک تراشه
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، شرکت IBM به تازگی یک فناوری بیبدیل در زمینه «انتقال جانبی قطعی» (DLD) در مقیاس نانو طراحی کرده است که بر پایه روش جداسازی ویروس و درمانهای دیگر در زمینهDNA در نمونههای مایع مثل بزاق دهان و ادرار است.
در واقع این ابزار یک فیلتر ویروسگیر است که در قالب یک آزمایشگاه پزشکی، تمام دستگاهها و ابزارها را روی یک تراشه جا داده است و با تجزیه و تحلیل بزاق یا ادرار میگوید که چه ویروسهایی در بدن افراد جا خوش کردهاند.
این تراشه نمونه مایع مثلا بزاق دهان را جستوجو و تحلیل میکند و با استفاده از ابزارهای فیلتر خود، ویروسها و سایر تهدیداتی که سلامتی شما را به خطر میاندازند از DNA شما تفکیک میکند.
این دستگاه، نمونه مایع را از فیلترهایی با ابعاد و اندازههای مختلف عبور میدهد و اجزاء و عناصر آن را بر اساس اندازههایشان از هم جدا میکند. پیش از این ابزارکهای مشابهی برای شناسایی و غربالگری انگلها و سایر موجوداتی که میتوانستند در بدن انسان زندگی کنند مورد استفاده قرار میگرفت اما حالا شرکت IBM با استفاده از فیلترهای سیلیکونی در مقیاس نانو، استفاده از این روش را برای شناسایی ویروسها هم ممکن کرده است.
این دستگاه با فیلترهای جدیدش میتواند عناصری با ابعاد ۲۰ تا ۱۱۰ نانومتر را شناسایی کند. این فیلتر به دلیل دقت بالایی که دارد برای شناسایی ویروسها و احتمال بروز سرطان کافی است.
انتهای پیام/