صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۷ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۵

معاون سازمان تامین اجتماعی : برنامه‌‌ای برای قطع بیمه کارگران ساختمانی نداریم

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفت: برنامه ای برای قطع بیمه کارگران ساختمانی در تامین اجتماعی نداریم ولی نظارتی را آغاز کرده ایم که هر فردی از محل شغل اصلی اش بیمه شود.
کد خبر : 106774

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان تامین اجتماعی، محمدحسن زدا اظهار کرد: تقاضا داریم هر فردی صرفا از طریق شغل اصلی خود بیمه شود. متاسفانه در سال ٩٤، حدود یکصد هزار نفر را شناسایی کردیم که کار اصلی شان کارگر ساختمانی نبوده ولی از این محل بیمه شده بودند.


وی ادامه داد: بانک‌های اطلاعاتی متنوعی داریم که از این طریق افراد را به صورت بسیار دقیق شناسایی و مشخصات فرد را به حدود یک‌هزار واحدهای اجرایی در سطح کشور می‌دهیم.


زدا اضافه کرد: همچنین یک بررسی میدانی نیز انجام می‌شود که چنانچه به طور دقیق، یقین حاصل شد که اطلاعات ارسالی از مرکز صحیح است، از بیمه شده تقاضا می‌شود که از محل شغل اصلی خود بیمه شود و از همان ابتدا، بیمه وی قطع نمی‌شود.


وی با اشاره به اینکه کارگران ساختمانی مشمول دریافت برخی مزایا مانند بیمه بیکاری نمی‌‌شوند، افزود: به دلیل اینکه کارفرمای ثابتی ندارند که منجر به اخراج از کار شده باشند از این رو شرایط قانونی لازم برای بهره مندی از دریافت مقرری بیمه بیکاری را ندارند.


معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: قانونگذار، ساز و کاری فراهم کرده که کارگران ساختمانی تنها با پرداخت ٧درصد حق بیمه، از تمامی مزایا استفاده کنند به همین دلیل افرادی که از مسیر کارگر ساختمانی بیمه شوند، صرفا با پرداخت ماهیانه حدود ٦٠ هزار تومان از تمام مزایای بیمه برخوردار می‌شوند.


زدا با بیان اینکه این فرصت باعث شده خیلی از مشاغل دیگر نیز تمایل به استفاده از این نوع بیمه داشته باشند، گفت: متاسفانه طی ۲.۵ سال گذشته، ٤ بار قانون بیمه کارگران ساختمانی تغییر کرده است که این سردرگمی باعث از دست رفتن نظم و انسجام لازم می‌شود.


وی ادامه داد: در قانون، به صراحت آمده تنها کارگرانی که دارای کارت مهارت فنی بوده و در امر تخریب، تجدید بنا و ساخت اشتغال داشته باشند، می‌توانند بیمه کارگر ساختمانی شوند و شرط ورود به این نوع بیمه، داشتن کارت مهارت معتبر و اشتغال است.


وی افزود: صدور این کارت به عهده سازمان فنی و حرفه‌ای است و سازمان تامین اجتماعی برای تسهیل در کار بیمه شده، به صورت آنلاین با سازمان فنی و حرفه‌ای در ارتباط است و کمک بزرگی در روانسازی کارها شده است.


زدا با بیان اینکه کارگران ساختمانی از محبوب‌ترین و زحمتکش‌ترین اقشار جامعه کارگری کشورمان هستند، اظهار کرد: متاسفانه بیشترین حوادث ناشی از کار یعنی ٤٠ درصد حوادث، در این بخش اتفاق می‌افتد.


وی افزود: عدم تامین منابع مالی باعث شده تعداد زیادی از کارگران بیمه نشوند چرا که به گفته قانونگذار،٧درصد سهم بیمه شده و ٢٠ درصد سهم کارفرمایی است که از محل ١٥درصد مجموع عوارض صدور پروانه ساختمانی تهیه می‌شود.


وی ادامه داد: در سال گذشته پیش بینی داشتیم دو هزار میلیارد تومان از محل ٢٠ درصد کارفرمایی حق بیمه واریز شود که متاسفانه تنها ٧٠٠ میلیارد تومان وصولی داشتیم که دلیلش کاهش شدید صدور پروانه ساختمانی و مشکلات اجرایی بود.


معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در این بخش مشکلات فراوانی وجود دارد، اظهار کرد: طی هفته گذشته نامه‌ای به ریاست مجلس ارسال و ایرادات قانونی را مشخص کردیم تا تدابیری اندیشیده شود تا بتوانیم از محل منابع، تمامی این قشر را تحت پوشش قرار دهیم.


زدا تاکید کرد: کارگران ساختمانی قبلا بیمه نبودند و طی ٥ الی ٦ سال گذشته تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند و برای تداوم پوشش بیمه آنها باید قوانین و منابع این بیمه به سرعت تجدید نظر شود تا تمام این قشر، مشمول بیمه شوند.


معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه علاوه بر بیمه کارگران ساختمانی از طریق پیمانکاران بخش ساختمانی و مسکن مهر بیش از یک میلیون نفر نیز از کارگران ساختمانی به صورت انفرادی مشمول بیمه هستند، اعلام کرد: تعداد اندکی از آنان مراحل ثبت نام را می‌گذرانند و حدود ٩٠٠ هزار نفر قطعا بیمه شده تامین اجتماعی هستند.


زدا با بیان اینکه حدود ٣٠٠ شغل در کارهای ساختمانی وجود دارد، گفت: اینها دارای پراکندگی مجامع صنفی نیز هستند و تجمیع آمار آنها کار دشواری است ولی با صراحت اعلام می کنم حدود ٥٠٠ هزار نفرهستند که هنوز بیمه نشدند.


انتهای پیام/

برچسب ها: بیمه بیکاری
ارسال نظر