در حالی که دبیرکل جامعه روحانیت حمایت از روحانی را بعید اعلام کرده برخی دیگر از گروههای اصولگرا قصد دارند از روحانی در انتخابات ٩٦ حمایت کنند.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه اعتماد گزارشی را در این رابطه منتشر کرد و نوشت:
در میان گروههای سیاسی رسم بر این است که از یکسال پیش از برگزاری هر انتخاباتی مقدمات حضور و سیاستورزی متناسب با آن انتخابات به بحث گذاشته میشود.
با این حال همه تلاش میکنند تا حداقل شش ماه مانده به انتخابات فضای کشور را انتخاباتی نکنند تا دولت مستقر درگیر حواشی انتخاباتی نشود و بتواند به خدمترسانی ادامه دهد. اما اصولگرایان حاضر نشدند این سنت عرفی سیاست را رعایت کنند و از چند ماه قبل شروع به اظهارنظرهای انتخاباتی کردند. ابتدا موتلفهایها اعلام کردند در انتخابات آتی کاندیدای حزبی خواهند داشت و سپس دیگر گروهها و جریانهای درون اصولگرا به گمانهزنی درباره انتخابات پرداختند. حجم تخریب آنان علیه دولت حسن روحانی باعث شد تا حامیان اصلاحطلب رییسجمهور نیز وارد میدان شده و اعلام کنند با وجود نقدهایی که به دولت دارند و نواقصی که در دولت میبینند اما همچنان روحانی را ممکنترین و مطلوبترین گزینه موجود میدانند.
تابستان داغ سیاست برای اصولگرایان سوزندهتر از آن است که فکرش را میکردند. آنها یک بار سال ٩٢ و بار دیگر در سال ٩٤ دو انتخابات پیاپی را در حالی پشت سر گذاشتند که جلوی نام برنده اسمشان دیده نمیشد. حسن روحانی با حمایت قاطع اصلاحطلبان رییسجمهور شد و نتیجه انتخابات مجلس نیز به گونهای رقم خورد که اصولگرایان با دوپینگ نمایش قدرت در انتخاب رییس مجلس هم نتوانستهاند آن را به نام خود سند بزنند. حالا هم هرچه به انتخابات ریاستجمهوری سال آینده نزدیک میشویم شکاف میان آنها عمیق و عمیقتر میشود. حتی در تشکلی مانند جامعه روحانیت مبارز نیز یکپارچگی دیده نمیشود. عدهای از همین حالا میگویند که باید از روحانی حمایت کنیم تا دوباره رییسجمهور شود و عدهای دیگر احتمال حمایت از روحانی را بعید میدانند. در میان اصولگرا یا چهرههای سنتی و معتدل به حمایت از روحانی روی آورده و او را رییسجمهور دو دورهای مینامند. چهرههایی نظیر سیدمهدی طباطبایی، مرتضی نبوی و سیدمحمد غروی در این طیف قرار میگیرند. اما در سوی مقابل عدهای نیز بر طبل هرکس به جز روحانی میکوبند. آنها حتی حاضرند برای زمین زدن روحانی نام احمدینژاد را به عنوان یکی از گزینههای محتمل روی میز بگذارند. روز گذشته آیتالله موحدیکرمانی حمایت از احمدینژاد و روحانی را به یک اندازه رد کرد تا نشان دهد اوضاع در جریان اصولگرا چندان بر وفق مراد نیست و بر عکس اصلاحطلبان که در جستوجوی کاندیدا نیستند اصولگرایان چراغ به دست در شهر میگردند تا رقیبی برای روحانی دست و پا کنند. دبیرکل جامعه روحانیت مبارز از آغاز فعالیت جریان اصولگرا برای بررسی نحوه ورود به انتخابات آتی ریاستجمهوری تا کمتر از یک ماه آینده خبر داد.
آیتالله محمدعلی موحدیکرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در گفتوگو با تسنیم، از آغاز فعالیت جریان اصولگرا برای بررسی نحوه ورود به انتخابات آتی ریاستجمهوری تا کمتر از یک ماه آینده خبر داد و گفت: نیروهای انقلاب و جریانهای اصولگرا گزینههای مناسب و جدی برای رقابت ٩٦ دارند. وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال حمایت جریان اصولگرا از حجتالاسلام حسن روحانی، تصریح کرد: با توجه به شرایطی که داریم بسیار بعید است که ما بخواهیم از آقای روحانی حمایت کنیم.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز درباره احتمال حمایت از احمدینژاد نیز گفت: ما هنوز بحثی نداشتهایم اما درباره ایشان هم فکر نمیکنم حمایتی صورت بگیرد. آیتالله موحدیکرمانی با بیان اینکه تاکنون هیچ بحثی درباره گزینههای انتخابات ریاستجمهوری انجام نشده است، اظهار داشت: انشاءالله به زودی وارد بحث انتخابات ریاستجمهوری خواهیم شد، اما تا این لحظه هیچ بحثی درباره انتخابات نداشتهایم.
هرکسی به جز روحانی
در میان اصولگرایان عدهای هستند که طرفدار ایده «نه» به روحانیاند. آنها به هر قیمتی میخواهند روحانی رییسجمهور نشود. این را از سطر به سطر نوشتهها و مصاحبههایشان میتواند درک کرد. طرفداران «نه» به روحانی را میتوان در جبهه یکتا، جبهه پایداری، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان جستوجو کرد. از میان چهار جریان سیاسی هر روز تقریبا یکی از آنها به اظهارنظر در این خصوص میپردازد. روز گذشته حسین نجابت، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران در مورد وضعیت اصولگرایان برای انتخابات ریاستجمهوری ٩٦ گفت: در حال حاضر در جلسات غیررسمی که میان گروههای مختلف اصولگرایان وجود دارد یک دامنهای از کاندیدا مطرح است و ممکن است آقای احمدینژاد نیز اگر قصد داوطلب شدن داشته باشد جزو ٣٠ نفری که آقای باهنر نیز به آن اشاره کردهاند، باشد. این عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با بیان اینکه اظهارنظر در مورد اینکه کاندیدای نهایی اصولگرایان چه کسی است در حال حاضر نپخته و زود است، ادامه داد: آن چیزی که به آن یقین داریم این است که کاندیدای اصولگرایان برای انتخابات ٩٦ فردی به جز روحانی است.
ساز موتلفه کوک نیست
حزب موتلفه از چند ماه قبل حسابش را جدا و اعلام کرده بود کاندیدای حزبی معرفی خواهد کرد. با این حال آخرین تحولات این حزب نشان میدهد آنها سردرگمتر از آنی هستند که بخواهند ایده خام کاندیدای حزبی را عملیاتی کنند. روز گذشته صالح اسکندری، معاون سیاسی و رییس شورای انتخابات حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اولین جلسه شورای انتخابات تشکل متبوعش، اظهار کرد: موتلفه برای اولین بار به عنوان یک حزب، نامزد معرفی میکند. البته معرفی نامزد حزبی منافاتی با روند همگرایانه اصولگرایان ندارد و موتلفه در این گفتوگوها مشارکت میکند. اما در میان اصولگرایان چهرههایی نیز هستند که در میانه این دو طیف ایستادهاند. ابوالقاسم رئوفیان، عضو جبهه ایستادگی یکی از همین افراد است. او دیروز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران گفت: احتمال حمایت اصولگرایان از روحانی در انتخابات ٩٦ زیاد است. اصولگرایان در حال رصد وضعیت گذشته خود به ویژه بررسی عملکردشان در انتخابات ٩٢ و ٩٤ هستند که اشتباهات گذشته را جبران کنند.
ورود زودهنگام انتخاباتی
با اینکه تمامی نحلههای اصولگرا این روزها در حال موضعگیریهای زودهنگام انتخاباتی هستند اما لطفالله فروزنده، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران ورود زودهنگام به انتخابات را انحراف و نوعی فرافکنی عنوان کرد. او نیز در گفتوگو با تسنیم، درباره فعالیتهای زودهنگام انتخاباتی برخی جریانات سیاسی اظهار کرد: معتقدیم بحث درباره انتخاباتهای آتی زود است و باید دغدغه و تمرکز مسوولان به افشا کردن چهره امریکا در رابطه با خباثتها و بدعهدیهایی که در برجام کرده است، باشد. دلتمردان باید بطور جدی به مردم پاسخگو باشند.
انشقاق در فصل اتحاد
حالا دوباره در شرایطی به انتخابات نزدیک میشویم که در فصل اتحاد و انسجام باز هم اصولگرایان چند شقه شدهاند. موعد هر انتخاباتی که میرسد زخم انشقاق اصولگرایان، بازتر میشود تا جایی که اگر یکی از فقهای ثلاث اصولگرا میگوید که حمایت از روحانی بعید است، کادر تشکیلاتی جناح راست انگار نه انگار که این حرف را شنیده و راهی را میرود که خود انتخاب کرده است. انتخابات ٩٦ با تکرار تجربه انتخابات ٩٢ و انتخابات مجلس برای اصولگرایانی که برخیشان از قبیلهگرایی و تصمیمگیری عدهای قلیل برای جریانی رنگین کمانی صحبت میکنند، میتواند چالشی باشد که اگر نتوانند به یک راهحل و راهبرد جدید برسند، گفتمان اصولگرایی و همه گروههای اصولگرایی را به محاقی تاریخی ببرد.